EcuFast Performans Farkı...

@Murat067
Sizin araciniza yaptiracaginiz yazilim soft yazilimdir. Asiri guc artisi isterseniz o zaman arac zarar gormeye baslar soft yazilimla normal sartlarda ne duman sorunu olur ne de aktarmada sorun olur. Bu konuda iciniz rahat olsun. Benim 1.6 maxi doblomda 15 bin km dir var ecufast yazilimi. Aracim suan 64 bin kmde . Aracimin yazilimdan sonraki en buyuk farki otoban kullanimindaki devirlenmesindeki guc artisinda hissettim. ust devirler gazlarken cok canli cok 1.6 dizel sedan hatchback araba kovaladim bolu otobaninda 😉

Soyle diyeyim 5. vitesin sonunda 185 km hiza kadar rahatca gelip 6. viteste 200 km hiza kadar denedim daha gideri vardi. Alt devirlere gelince 1000-1500 devir arasinda muaazam bir fark olmuyor. Bizim motorlarimizin karakteri boyle guc 1500 devirden sonra geliyor. Ancak yazilim oncesine gore daha rahat devirleniyor 1200 d3virden sonra falan eskiye gore.

Son olarak yazilim yaptirinca aracinizin bakimlarin 2bin 3bin km one cekmenizde fayda var.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taş attik da elimiz mi yoruldu. Siz merak ettiginizi sorun eger ki biliyorsak seve seve cevaplariz. Onemli olan bilmedigimiz konuda ahkam kesmemek.

@rahatsuz61
Abi yazilimdan oncede 5.viteste 185 6.viteste 200 ü gorebilirdin yazilim hizi arttirmaz bence hizlanmayi arttirir.

tamam hizlanmanin etkisini ve arabanin hizini arttiriyor zaten bu hizlari onceden rahatca goremiyordum artik rahatca goruyorum. Zaten yuksek hizlar motorla degil şanzimanla limitli . Arabanin hizi yazilimla artmaz bunun farkindayim

@Murat067
Herşey biyana 2000dev altında kullanım bile zararlıyken 1000 1500 devir aralığında kullanmak hard yazılımlı kullanmaktan daha çok zarar verir!!! ve hiçbir turbo dizel motor o devir aralığında canlılık göstermez. Üstüne bide yazılım attırıp 1500dev de arabayı kullanacaksanız motorun kasıntıdan sıkıntı çıkarması muhtemeldir.

Selamı aleyküm arkadaş lar aracı m 1.3 multijet d2 ecufast yazılım yeni attırdım ama bişey dikkat timi çekti düz yolda 3100 devire vurdum km 120 yı geçmedi daha önce den aynı devirde 125 130 buluyordu d2 ye. Yapan arkadaşlar sizlere de aynı durum varmı genel olarak hangi devirlerde kullanmamız gerekli teşekkürler

Bide şunu merak ettim d2 lerde egere varmı kullanan arkadaşlara sordum kimse bilmedi

@aydogmus
Değişiyor kiminde var kiminde yok. Egr varsa iptal ettirmen yararına olacaktır. Uzun vadede anlaşılır faydası.

Sezgin bey teşekkürler egere varsa nasıl anlarız bunu araç 2008 1.3 multijet piremium

@aydogmus
Fiat doblolari cikartirken egrsiz deneme surumu yapti 2008 modellerin %90inda egr valfi yok ama yinede bi baktirin

@Murat067
Benim aracimda soft yazilim mevcut gayet memnunum orjinal motordaki alt devir titremeleri arabadaki hantallik cekis gucu epey degisti 7 8 ay oldu yaptirali yaklasik 30000 km yol yaptim hic bir sorun sikintida yasamadim aklinizda soru isareti kalmasin yaptirginizds cok memnun olucaksiniz

Back