EcuFast Performans Farkı...

@Gökhan_059

Kesinlikle size katılıyorum. Şartlar tüketimi çok etkiliyor.

Kesinlikle etkiliyor yani bu kadar fark olması normal ve daha da fazlası bile olabilir.Karadeniz bölgesinde daha kırsal ve eğimli bölgelerde çok uçuk değerler vardır.

@Gökhan_059

Trabzon da Sultanmurat Yaylasina cikarken 16.6 lt tuketim gordum ortalamada 😉 Karadenizde yakit ekonomisi falan kalmiyor ortada turboya kuvvet dayaniyoruz rampalara.

@rahatsuz61
Mecburen.

Sehir içi için yorum yapmak yanlış birbirimize işte bu yüzden çünkü şehir şartları çok farklı.

Ha şehir dışı 110-120 gidip normal bir devirde motoru bağırttırmadan boğmadan 8-9 yakıyor deniyorsa onu konuşuruz o ayrı tabi.

@Gökhan_059

Uzun yolda beni sasirtan soyle bir durum var 90-100 km hiz ile mumkun oldukca ekonomiyi dusunerek istanbuldan eskişehire geldim. 5.1 lt ortalama cikti. hem de arac yuklu degildi 3 kisiydik.

arabada 5 kisiyken ayni yolda 120 150 Allah ne verdiyse basarak 6.4 litre ortalama cikti. Yaklaşik 1 litrelik bir yakit tasarrufu icin bizim 1.6 multijetlerde ekonomi kasmaya fazla gerek yok galiba.

Aracın ağırlığı belli motorun performansı belli o yüzden dursan da uçsan da aracın yapacakları belli o yüzden yakıtta fark çok olmaz uzun yolda.

@Gökhan_059

Ben ekonomik sekilde yavas yavas gidersem 4-4,5 litreleri falan gorurum diye dusunmustum ama benim maxinim minimumu 5 litre. Bir daha kağni gibi kullanmam arabayi yol ne istiyosa basarim

@yunus0635
senin araçta bakteri falan olmasın yunusum.😀😀😀
o ne biçim bir değer be yahu.

@MEHMET78
sorma başkanım

@rahatsuz61
Usta istanbul ve kocaelide aynı aracı kullanıyorum ve servis sektöründeyim sokak sokak geziyorum düz yeride var rampasıda var günlük en az 10 15 adres yaptığımda nereden baksan 15 20 kontak ta yapmış oluyorum hız olayına gelince sakin de gidiyorum boşluk bulduğumda yapıştırdığımda oluyo yani devamlı yavaş veya hızlı değil sürekli karışık kullanıyorum sonuç bu bunuda geçen baktım acaba benmi yanlış hatırlıyorum diye ama yüküm fazla olmaz ve hep 2 kişi oluyoruz araçta senin hesba göre bir depoyla 600 650 km den fazla yapamıyosun o zaman doğrumu usta

Dosyalar

• 20160820_203002.jpg
    20160820_203002.jpg
    29,9 KB · Okunma: 34
  • 20160820_202948.jpg
    20160820_202948.jpg
    29,5 KB · Okunma: 32
Senin değer de bir depo ile yaklaşık 940 km falan yapıyo heralde yanlış hesaplamadıysam.Valla helal olsun uzun yol değeri gibi maşallah.

850 - 900 altına pek düşmüyo genelde bende ecufast falan düşünüyodum daha düşer diye ama hiç kurcalatmayayım en iyisi

Arkadaşlar benim aracım 1.3 d3 safeline şehir dışı 23-24 kuruş şehir içi 45 kuruşa kadar çıkıyor agresif kullanırım biraz ama bu kadar yakması normalmidir e5 motor

@cihatbayir
bu degeri hiç cevre yoluna cikmadan surekli sehir icinde yakaladiysaniz tebrik ederim. Cok iyi bir deger yakalamissiniz. Ben 9 litre ortalama cikardigimda birakin cevre yolunu bağcilardan disari cikmadiğimda cikiyor. 5 km 10 km lik kisa mesafeleree kullanimimda cikiyor. Ben sartlara gore yakit tuketimimin normal oldğuna inaniyorum

selam aracım 2014 premio black 1.6 105 hp ...
forumda ecufast sayfasını baştan sona kadar okudum...
öncelikle aracıma chip yaptırmak istememdeki asıl neden 1000 ve 1500 devire kadar olan aralıkta aracımın tamamen cansız hatta ölü olması...
aracımı eşimle beraber kullanıyoruz rampalarda dur kalk yaparken kalkışlarda araca sürekli 1500 devirin üzerinde gaz vermek gerekiyor şehir içi genel kullanımda 2 . vites ile toplaması muhtemel yavaşlamalarda 1500 devir altına düştüğümüzde toplamıyor ve vites küçültmek gerekiyor...
yakıt konusunda ve 2000 devir üstü kullanımlarda faydası olduğunu ama partikül ve egr yede bir okadar sıkıntı çıkarabileceği konusundaki fikirleri okudum....
açıkcası yıllar önce 2000 model transporter t4 aracıma kibrit kutusu taktırmıştım aşırı derecede güç artışı olmuş fakat bir okadarda duman peydahlanmıştı...
şimdi kullanan uygulamayı yaptıran arkadaşlara kafamın takıldığı 2 soru olacak
1 aracın alt devirdeki canlanması 1000 ve 1500 arasındaki toplaması iyileştimi
2 aracın alt devirlerdeki toplaması iyileşti ise bu toplama sırasında aracın aktarmasına zararı varmı titreme vs oluyormu?
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim saygılar...

Back