EcuFast Performans Farkı...

Musa ATASEVEN

Onursal Çankırı Yöneticisi
Başka Araç
Kayıt
29 Eylül 2014
Mesaj
593
Yaş
40
Adı
Musa
Kan Grubu
A RH +
Şehir
Ankara
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2009
image.jpg Merhaba Arkadaşlar. Sayfada da paylaşıldığı gibi Ankara EcuFast te aracıma yazılım attırdım. Buradan sizlere aracımla ilgili zaman içerisindeki izlenimlerimi yazacağım.

Bunlar ilk izlenimler...

Araç: 1.6 105 Maxi Urban

1- Araç ilk hareketi çok rahatladı. İsteksizlik kayboldu. Önceden özellikle hafif yokuşta kalkışlarda titreme yapan motor anında toparlıyor artık. Çok gaz vermek zorunda kalmıyorsun. Daha az gaz, daha az yakıt.
2- İkinci viteste yavaşlayıp tekrar hızlanmalarda (dönüşlerde) araç uçup gidiyor adeta.
3- Artık daha az vites değiştiriyorum. Yokuşlarda çekmeme diye tabir edilen isteksiz motorun yerini bir canavar aldı sanki. 6. Vites yokuş-düz hiç fark etmiyor. Vites düşürmeye hiç gerek kalmıyor.
4- Az vites değiştirmek demek özellikle uzun yolda çok büyük tasarruf demek. Radar sınırı malum. Bu sınırda giderken devir saati çok düşükte duruyor. Az yokuş gelse karşına vites düşürmek gerekiyor. Bunda araç aynen devam ediyor.
5- Yakıt konusu daha sonra...
ZARARLARI :)
1- Gözün sürekli ibrede olmalı. Küçük bir gaz tepkimesi ile Araç aniden hızlanıyor bu nedenle radar tehlikesi artıyor :)
2- 200 km/h ile fotoğraf gönderebilirim aracın bu hali ile, ama bu araçlar hız için yapılmış araçlar değil :)
Bu yorumları yüksüz araç için yazdım (3 kişi aile ve eşyalar)

@Ecufast
 
Son düzenleme:

bingolizm

Aktif Üye
Kayıt
9 Ocak 2015
Mesaj
84
Yaş
43
Adı
yavuz sultan selim
Modeli
S.a. arkadaşlar her ne kadar her paylaşıma yorum yapmasamda günlük olarak takip ediyorum ecu fast ile ilgili aklımttakılıyor simdi bu yazılım direk olarak nereye etki yapıyor mekanik akşamda bi ayarlama oluyormu sadece yazılımla performans artışı dengeli değil gibi bu araç ilerde problem yaratmazmi yani serviste yapsa fabrika çıkışı ddeğişiyor sonuçta. Hareketli aksamlarda yıpranma oluşturabilir mi muayenede sorun yaparmi vs
 

Ultralion

Saygın Üye
Kayıt
9 Temmuz 2014
Mesaj
448
Yaş
50
Adı
KAYHAN GÜMÜŞ
Modeli
Renk
BEYAZ
Ne kadara mal oldu Musa kardeşim bu yazılım? Şimdi 135 Hp mi oldu araba? Neden box takıp güçlendirmeyi düşünmedin? Racechip mesela...
 

gökhangün

Daimi Üye
Kayıt
4 Ocak 2015
Mesaj
244
Adı
Gökhan
Meslek
Öğrenci
Modeli
Renk
siyah
@Musa_06-18
duman olayı nasıl istersek oluyor tabi olmamasını isterim benim önceliğim evet araç güçlenince az yakar çok yakarda değilim aracın parçalarının ömrünü kısaltıyorsa kalsın aracımın bakımları dışında servise girmesini istemem bunun garantisi verilirse yaptırırım diğer açıklamalar için teşekkür ederim :)
 

SerdarEngin

Vice President of TeamDoblo
Yetkili Kişi
Admin
Başka Araç
Kayıt
10 Mart 2011
Mesaj
29.485
Yaş
48
Adı
Serdar Engin
Kan Grubu
A RH +
Şehir
İstanbul
Meslek
Satış Md.
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Diğer Model
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2018
Renk
SİYAH
Zararı ve ekstra masrafı yok dostm