EcuFast Performans Farkı...

@Asterıx
aynen usta peki bu iş egzoz muayenesinde falan nasıl oluyor sıkıntı çıkıyomu

@Asterıx
1.3 için güzel olur yüksek vites düşük devir yakıtta düşer

@cihatbayir
1.6 multijet euro4 maxi elegance kullaniyorum. Ecufast yazilimi var aracimda

@Asterıx
Siyah dumanin sebebi turbonuzun iyi durumda olmamasi olabilir. Aracinizi parkettiğinizde rolantide turbonun yağlanip soğumasini bekliyor musunuz ? O çok onemli turbo sağlığı için. Benim aracimda hiç siyah duman atma olayi yok.

Yazilimda çok yuksek ayar yapmış da olabilirler. 1.3 multijet motordan 90 hp almak bile iyi bence daha fazlasi omrunden yer bence. Benim yazilim yaptırmamin sebebi fiatin ayni motoru 120 hp olarak da satmasi opel de 1.6 multijet motoru 136 hp 320 nm torkla satiyor. Ona guvenerek yazilim yaptirdim.

Sizin dediğiniz olay türbenin soğuması dediğiniz eskiden kamyonların rolantıde gazı verip verip kontağı kapatmasından kaynaklı sorunlardı motordan aldığı yağı kesilen turboda ünitesi bir kaç bin devir yağsız boşta dönerek yağsız kalıyor ve zamanla pervanelerı bozulmaya başlıyordu ama yeni nesil hiç bir aracda araba durunca bir süre bekleme yapmayı bir çok kullanıcıya yaptıramazsınız belki faydalı bir uygulamadır ama her 1000 turbo beslemeli araç kullanıcısından ancak 3/5 tanesi uygular ve fabrika zaten bu tür durumları düşünerek bu sürede dönen turboyu ayarlanmıştır.

@rahatsuz61
fiatın hangi modelinde kullanılıyor 120 hp ? bide benim bildiğim kadarı ile opel kendi motorunu koyuyor multijet değil sanırım sizin kullandığınız 1.6 105 bg di 140 a mı yükselttirdiniz

Evet yüksek ayar olabilir muhtemel fakat ben aracın bu haline alıştım duman için yazılımı düşürmek eski haline geri getirecek arabayı

@Asterıx
motora sıkıntı yaratma olasılığı düşündürüyor beni

Back