EBD VE ABS ARIZASI _?

yozgatli_yk

Yeni Üye
Adı
feti
meraba arkadaşlar dün d2 kasa 1.3 multijet premio dobloyu çalıştırmak istedim akşam saatlerinde ?
marj almıyor ve sürekli tık tık tık diye kaput bölümünden ses geliyor. araba içi aydınlatma ve radyo fln calişyor. ilk önce akü bitmiş olabilir dedim ama eger öyle birşey olduysa radyoya neden elektrik gelsin diye düşündüm ? sonuç 1-2 defa dededim araç marş almadı . sorun nedir sizce yardımcı olurmusunuz?

Doblo ailesine hoş geldin.

Marş motorundan olabilir. Marş motorun kömürü bitmiştir buyuk ihtimal

aynen.ya da dişli sıyırmıştır.

teşekürler arkadaşlar umarım sorun çözülürserviste bu TERİMleri bilmiyorum . yeni kullanıcıyım doblo ların ;🙂 ondan neden yaptıgı konusunda kararsız kaldım..

çözülür çok sıkıntılı değil.geçmiş olsun.

Ariza buyuk bişi degil. Sağlam elektirikçi ustan varsa servise gitmene gerek yok

artık öyle yapcam saglambi elektrik ustasına gidecegim sincan /ankara da 🙂 teşekürler birde sürekli abs hatası veriyo ilk çalıştıgında araba ?

@yozgatli_yk

Bu arızayıda torpidada ABS nın anahtar yeri var kontak anahtarından aç kapa yap buyuk ihtimal geçeçektır bendede oldu

@yozgatli_yk

Bende teşekkür ederim. Buranın amaçı birbirimize bildigimiz konularda yardımcı olmaktır. Rabbim çümlemizden razı olsun inşallah

Yozgatlı akü zayıf oldugundada ilk calıştırınca Abs vb.hatalar verir. Benim başıma geldi. Aküyü yeniledim sorun kalmadı.

Yazılabilecek her şey yazılmış. Bize sadece geçmiş olsun demek kalmis. 🙂
Geçmiş olsun.

geçmiş olsun aracınızın aküsü bitmiş akü alın düzelir akünün akımı düştüğü için abs arızası verir d2 de başıma gelmişti d1 dede akü belirti vermeden bimişti akü tam bitmediği için teyp falan çalışır ama araba çalışmaz

Aynen akün sizlere ömür hiç selam sabah vermeden bitiyor herşey çalışıyor kafanı karıştırmasın bitmeden önce ekrana garip garip bişeyler olabiliyor anlaki akün bitiyor

@yozgatli_yk
Evet akü zayıfta olsa aracın radyo kumanda ve benzeri düşük amperle çalışan bazı yerleri çalışır
Fakat marş motoru aracın en fazla amper çeken parçasıdır bu yüzden aracın tık tık ses çıkarıp çalışmıyor
istersen önce başka bir araçtan akü beslemesi yaparak çalıştırmayı dene
hem böylelikle sorunun aküden olup olmadığı kesinleşmiş olur
ondan sonra bir elektrikçide yeni akü değişimi yaparsın

Abs ışığı yanıyorsa akü ömrünü tamamlamıştır. Marşa bastığında akü den fazla elektirik çeker. Turrt tırt yapar. Akü yüke biner karşılayamaz. Önce aracın şarj edişine sonrada aküyü kontrol eğitmen gerekir.

aynen arkadaşlar AKÜ bitmiş. dün başka bi araçtan takviye yaptım. öyle calıştırdım. yeni akü alcam inşallah 🙂 ilginiz için teşekürler hepinize..

Back