ARacım Yakıt pompası bozuldugunde akuye bır bağlantı yapmıslardı o bağlantı yapıldıgında hem abs hem ebd arısazı cıkmıstı ama sonra düzeldi servistekı arkdaşımı aradğımda akü bitmiştir dedi 50 bindeki bi aracın aküsü bitebilirmi
ve bu benım gercekten aracta elektırıgınde sorun var servise soyledıgımde sıkıntı yok diyorlar ben aracımı 0 almıştım istanbul göker bayisinden. ve aracımı aldıgımda d2 kasaların tepe stop lambasını 8 defa ampulunu değiştirdim takıyorlardı 2 gun kullanıyordum yıne bozuluyordu.
50 binde ki aracın aküsü biter mi?evet,kesinlikle biter.araç yatarsa,dinamo düzgün şarz etmezse,aküyü zorlayıcı elektrik tesisatı vasa,stop halde aracın far,müzik sistemi v.s elekrik donanım açık kalıyorsa akü erkenden biter.ancak 50 bin kilometere D2 için erken bir kilometre değildir.malesef fabrika araçlarımıza 55 amperlik bir akü koyuyor.55 amper yeterli bir değer değil.bu yüzden akü erken bitiyor.servis bu akülerin yerine 60 amperlik akü koyuyor.
bende d2 kullanıyorum.55 amperlik aküyü 40 binde değiştirdik.60 amper akü taktık.
ancak dikkatimi çeken konu tepe fren lambasının ampulünün 8 kez değiştirilmesi oldu.lamba su alıyor olabilir.fren lambasının tertibatında kısadevre olabilir.fren lambasının tesistanı kontrol ettirin.