DYNO TESTİ SONUCU...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mali_55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mali_55

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Başka Araç
Adı
Mehmet Ali YALÇIN
Kan Grubu
A RH +
Meslek
memur (maliye)
Aracınız
Başka Araç
Araç Yılı
2011
Renk
gri
Arkadaşlar çoğunuzun bildiği gibi son 2-3 ay içerisinde aracıma epey bir bakım yaptırıp pompa-enjektör-turba v.s elden geçirdik.. bunların sonucunda gerek yakıt değerlerimde gerekse turbo nun etkin olduğu devirlerde aracın performansından memnunun... sadece araçta misal 5 kişi varken ilk kalkışlarda hala biraz zayıf kalıyor diyebilirim...

geçen gün samsun sanayiye yolum düştü... orada aşağıda linkini verdiğim SERP AUTO isimli dyno testi cihazları imalatı satışı ve chip tuning uygulaması yapan firmanın işyerin gördüm... girip şirket sahibi makina mühendisi şahısla görüştüm... son olarak aracımı böyle bir teste sokmayı düşünüyordum.. 50 tl karşılığında bu testi yaptılar..

sonuçta yetkilinin söyledği araç tork eğriniz normal görünüyor.. aracın 75 olması gerekenbeygir gücü 69 çıktı... bununla ilgili ise 150 bin km ye yaklaşmış bir aracın bu kadar bir beygir gücü kaybı normal diyor.. yukarıda bahsettiğim düşük devirlerde ve kalkıştaki zayıflığın bununla alakalı olabileceğini söylüyor... 700 tl ye atılacak bir yazılımla beygir gücümün max 85 e çıkarılabileceğini söylüyor...

ben şimdilik bu chip yada yazılım olayını düşünmüyorum yaptırmayı.. bu şekilde devam edeceğim alştım huyuna artık... bu beygir gücü ölçümünü sizinle paylaşmak istedim.. sağlıklı mıdır bu ölçümler.. dediği gibi araç belli bir km ye gelince beygiri gücü kaybı olurmu... fikirlerinizi paylaşırsanız fikir ediniriz hepimiz bu konu ile ilgili...

firma linki ;
http://www.serpauto.com/default.asp

benim gördüğüm kadarı ile test makinlarından çıkan sonuç araç teknik bilgisini yakalayamıyor başlıca sebebleri ise
cihaz farkı
motorun ömrü
yapılan km
bakımlarla alakalı olabilir
ama 75 bg lik araç testte 69 veriyorsa ve km si göz önüne alınırsa bence iyi bir değer yakalanmış.bence motorunuz 10 numara*yes*

benim gördüğüm kadarı ile test makinlarından çıkan sonuç araç teknik bilgisini yakalayamıyor başlıca sebebleri ise
cihaz farkı
motorun ömrü
yapılan km
ama 75 bg lik araç testte 69 veriyorsa ve km si göz önüne alınırsa bence iyi bir değer yakalanmış.bence motorunuz 10 numara*yes*

bu kadar bir beygir gücü kaybı normal diyorsun yani.. ustam yüreğime su serptin hakikaten... 10 numara olmasın bu kadar bakımdan sonra 8-9 da yeter bize...*tup**clap*

bu da test sonuç belgesi;

http://g1203.hizliresim.com/v/m/3np8c.jpg

konu hakkında fikrim olmadığı için sorularınızı pas geçiyorum ama paylaşım için teşekkürler😉

cihaz farkı
motorun ömrü
yapılan km

*tup**tup**tup*

bencede değerler normal

diğer bakımlardan olan ödemeleri bitirip de biraz toparlanınca bizim kardelenkurt un taktırdığı chip i düşünebilirim belki...

cihaz farkı
motorun ömrü
yapılan km

Bende geremy e büyük ölçüde katılıyorum.dyno test cihazalrının kalibrasyon farkından bu şekilde ölçüm farklılıkları çıkabiliyor.zaten genede dışarıda yapılan ölçümler fabrikanın verisinden 5-6 hp düşük çıkıyor.birde bazı 1.3 mjetler 70 HP...ruhsattan ve araç faturasından aracın beygir gücünü kontrol edin.eğer aracınız 70 HP ise sonuç çok başarılı.75 hp ise o zaman makinadan kaynaklı.

eğer hala kalkışta sıkıntı yaşıyorsan trigerin sentesini bir sente daha gerdir.

cihaz farkı
motorun ömrü
yapılan km

Bende geremy e büyük ölçüde katılıyorum.dyno test cihazalrının kalibrasyon farkından bu şekilde ölçüm farklılıkları çıkabiliyor.zaten genede dışarıda yapılan ölçümler fabrikanın verisinden 5-6 hp düşük çıkıyor.birde bazı 1.3 mjetler 70 HP...ruhsattan ve araç faturasından aracın beygir gücünü kontrol edin.eğer aracınız 70 HP ise sonuç çok başarılı.75 hp ise o zaman makinadan kaynaklı.

ruhsatta 55 KW yazıyor.. bunun beygir gücü olarak karşılığı 75 hp ye tekabül ediyor diye biliyorum... test cihazı üreten ve test de yapan firma sahibi 6 hp'lik farkın yapılan kilometre ile orantılı olarak aracın kendinden kaynaklı olduğunu söyledi(aksini söylemesi de beklenemez sanırım)... ama sizin dediğiniz gibi cihazın kalibrasyonundan olabilir tabii...

raptor ustam araçtan şu an çok memnunum 2000 devir in üzerinde özellikle... yakıt konusunda ise; enjektör bakımından önceki depom 600 km de bitmişti.. şu an 450 km de tam orta çizgide yarım depodayım... kullanım şekli bir önceki ile aynı aşağı yukarı.. bu şekilde sanırım en azından 850 km gidecek... bence yeterli sonuçta uzun yol değil.. enjektörler kendini amorti edeceğe benziyor..😀

sadece ilk kalkışta ve biraz yüklü iken hafif pırpırlı şekilde kalkıyor.. yarım debriyaj pozisyonunda biraz fazla kalıyor kendini alana kadar araç.. ama sente ayarından önceki haline göre, yine de daha iyi... tekrar sente ayarını biraz daha gerdirme olabilir baktırırm ona da... senin tavsiyeler her zaman tuttu çünkü...*tup**flower*

cihaz farkı
motorun ömrü
yapılan km
aynen

ben istanbul buluşmasına gittiğimde ölçüm yaptım.samsundan otobana kadar 100'le gittim otabana girdim 120 yaptım ortalama yakıt tüketimi 5.7 oldu.yaklaşım 0,230 yaktık.

ben istanbul buluşmasına gittiğimde ölçüm yaptım.samsundan otobana kadar 100'le gittim otabana girdim 120 yaptım ortalama yakıt tüketimi 5.7 oldu.yaklaşım 0,230 yaktık.

harika değer mustafa abi işte ekonominin adı multijet😀*tup*

cihaz farkı
motorun ömrü
yapılan km

ruhsatta 55 KW yazıyor.. bunun beygir gücü olarak karşılığı 75 hp ye tekabül ediyor diye biliyorum... test cihazı üreten ve test de yapan firma sahibi 6 hp'lik farkın yapılan kilometre ile orantılı olarak aracın kendinden kaynaklı olduğunu söyledi(aksini söylemesi de beklenemez sanırım)... ama sizin dediğiniz gibi cihazın kalibrasyonundan olabilir tabii...

raptor ustam araçtan şu an çok memnunum 2000 devir in üzerinde özellikle... yakıt konusunda ise; enjektör bakımından önceki depom 600 km de bitmişti.. şu an 450 km de tam orta çizgide yarım depodayım... kullanım şekli bir önceki ile aynı aşağı yukarı.. bu şekilde sanırım en azından 850 km gidecek... bence yeterli sonuçta uzun yol değil.. enjektörler kendini amorti edeceğe benziyor..😀

sadece ilk kalkışta ve biraz yüklü iken hafif pırpırlı şekilde kalkıyor.. yarım debriyaj pozisyonunda biraz fazla kalıyor kendini alana kadar araç.. ama sente ayarından önceki haline göre, yine de daha iyi... tekrar sente ayarını biraz daha gerdirme olabilir baktırırm ona da... senin tavsiyeler her zaman tuttu çünkü...*tup**flower*

6 beygir 75 beygirlik toplam motor gücünün %8 i eder ki bu motor kaynaklı bir düşüşse çok ciddi bir düşüştür.eğer aracın bakımları tamsa (ki senin arabanın bakımları tam) bu noktaya kadar düşmüş bir motorda artık yağ kayıpları beklenir.böyle bir şikayetinde olmadığına göre iş dyno test cihazının kalibrasyonundan kaynaklanıyor diyebiliriz.

mehemt ali bey senin arabanda çok pişman olduğum bir şey var.turboyu değiştirmeden önce bi carbon clean çektirmemiz lazımdı...

mehemt ali bey senin arabanda çok pişman olduğum bir şey var.turboyu değiştirmeden önce bi carbon clean çektirmemiz lazımdı...

abi şimdi çektirin

neden öyle dedin ustam .. o dönemde çok gittik geldik yaptırıp yaptırmamak konusunda.. işte biliyorsun kilometremiz yüksek diye...

ben artık enjektörler zaten sıfır durumda olduğu için cc ye artık gerek kalmadı diye düşünüyordum... bu hali ile bize sıkıntı açmayacaksa onu da yapalım son olarak.. dediğin gibi yağ eksilme falan yok araçta.. cc sonrası sızıntı falan olabilir diyorlar ya işte faydalı kurumlar atılınca motarda sızıntılar olabilir mevzuu... bilemiyorum o yüzden...

dostum bu fiyatlara göre çok ... diyordum sana sıkıntı etme uzun yolda düşer diye... araban çok iyi Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin...

dostum bu fiyatlara göre çok ... diyordum sana sıkıntı etme uzun yolda düşer diye... araban çok iyi Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin...

teşekkür ederim dostum.

teşekkür ederim dostum.
ya kusura bakma cmle yarım kalmış... bu fiyatlara göre ÇOK İYİ yazcaktım...*blushing**tongue*

Back