Doblo Düzelmeyen duman atma sorunu

serkanacar

Yeni Üye
Doblo
Kayıt
25 Şubat 2020
Mesaj
1
Yaş
47
Adı
Serkan Acar
Kan Grubu
B RH +
Şehir
Muğla
Aracınız
Doblo
Motor
1.3 Multijet
Merhabalar Arkadaşlar,
20 gün kadar önce bir 2005 model 1.3 multijet aldım ve aldığım gün hastam olması nedeniyle Fethiye'den İstanbul'a gittim. Giderken yolda hep normal mazot aldım. (Modeli eski diye eurodiesel gereksinimi olacağını düşünmedim). İstanbul'a vardığımda enjektör lambası yandı ve araba stop etti. Kontağı kapatıp açtım, arıza lambası söndü ve çalıştı. O gün işlerimi gördüm, ertesi gün bir daha stop etti ve sonra yine çalıştı aynı şekilde ve dönüş yoluna geçtim. Aydın'a geldiğimde araç çekişten düştü, rölantide tekleyerek gürültülü ve aşırı beyaz duman atarak çalışmaya başladı. Rampaları zor çıktım ve Fethiye'ye vardım.
Aracı özel servisi olan arkadaşa götürdüm. Öncelikle enjektör arızasıdır diye enjektör tamiri yapıldı, revize turboyla değişti. Ancak değişen bir şey olmadı. Motor indirdik ve açtık. Enjektör işemesi nedeniyle gömleklerden biri aşınmıştı. Rektefiyeye girdi, pistonlar vb değişti. Tekrar toplandı. Ancak araba rölantide beyaz duman atmaya devam etti. Enjektörlerin düzgün onarılmadığını düşünerek sağlam bir araçtan enjektör aldık taktık, bir süre duman azaldı ama sonra yine atmaya başladı.
Hava akış sensörü hatası vardı değiştirdik. Yine düzelmedi.
Şimdi enjektörcü benimle alakası yok, motor bloğu çatlaktır, su giriyordur dedi. (Hiç hararet sorunu yaşamadık, su eksiltmiyor, su tesisatında basınç yok )
Rektefiyeci de benlik bir şey yok, beyaz duman atıyor, yakıt sorunu var diyor.

Deneme yanılma ile arıza bulmaya çalışıyoruz ama olmuyor. :(
Nereye bakmalıyız? Sorun ne olabilir?
 

mihl

Aktif Üye
Doblo
Kayıt
16 Ocak 2020
Mesaj
64
Yaş
37
Adı
Muhammet AKSAKAL
Kan Grubu
0 +
Şehir
İstanbul
Aracınız
Doblo
Motor
1.9 Jtd
Allah kolaylık versin.
Bizim ustalarımızın daha doğrusu kendini usta sanan insanlarımızın en büyük sıkıntısı teşhis koyamama veya yanlış teşhiş koyma.
Bir problemim var diyorsun usta karşılaştığı ilk sorunu , problemin kaynağı olarak görüyor . Tamam aracımda değişik eksiklikler veya farklı problemler olabilir fakat benim şikayet ettiğim probleme bunun sebep olduğu noktasında nasıl bu kadar emin olabiliyorsun usta.
Ben beyaz dumandan sikayetçiyim sen onunla ilgilen benim şanzımanım bozuk elleme kalsın o benim kararım ben bozuk şanzımanla dolaşmak istiyorum sen bana şanzımanı tamir ettirme sen beyaz dumanı kes.
İşte bu ustalar tonla para harcartır sonrada bizle alakası yok derler çıkarlar işin içinden.

Senin arızana gelince yanmada bir sıkıntı var belli ki fakat hiç sensörlerden şüphe edilmemiş. Sensör ve zamanlamayla ilgili kısma biraz yoğunlaş derim
 

YASİNAÇIKYER

Saygın Üye
Doblo
Kayıt
9 Haziran 2016
Mesaj
398
Yaş
37
Adı
YASİN
Kan Grubu
AB RH +
Şehir
Ankara
Meslek
EMLAK TAHAKKUK
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2003
Renk
BEYAZ
araç sıcakken de duman olayı var mı ?