Yardım "Düşük Yağ Basıncı Motoru Durdurun" Uyarısının Sebebi Nedir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan firukk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

firukk

Daimi Üye
Adı
Faruk İLİKLİ
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Plastik Enjeksiyon
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Gri
2 gündür zaman zaman bu uyarıyı veriyor araç. İlk zamanlarda kalkış anında zaman zaman ideal ölçüde gaz veremediğim anlarda düşük yağ basıncı uyarısı çıkıyordu. 3 yada 4 kez oldu. 2 gündür zaman zaman bu uyarıyı tekrar veriyor. Bugün sabah motoru çalıştırmadan yağ çubuğundan yağ seviyesine baktım. Yağda eksilmeyi geçtim fazla bile var(Çubuğun ucundaki tırtıllı yassı kısmın az üzerindeydi yağ seviyesi. Motor hem soğukken hem sıcakken bu uyarıyı verdi.

En fazla 2 ay önce mobil esp formula 5-30 ile değiştirdim motor yağını. İntetnette okudum yap pompası arızası falan diyorlar tırsmaya başladım. Deli cesareti 2 gündür dolu dolu kullanıyorum arabayı 🙁

Bu sorunun sebebi ne olabilir acaba yardımcı olur musunuz ?

Yağ filtrenizi orjinal opar ile değiştirin öncelikle.Değişimde ne kullanıldı filtre bilmiyorum ama ucuz çözümden başlanmalı.Filtre bazen şişebiliyor yağ ışığı geç mi sönüyor soğuk motorda

@doblo3
Filtre opar olarak değiştirildi diye biliyorum. Usta ucuz malzeme kullanmaz.

Soğuk yada sıcak fark etmeksizin uyarı verdiğinde uyarı kontak kapatmadan düzelmiyor. Bir keresinde 3-4 kez aç kapa sonrasında uyarı vermedi. Eğer basınç hatası vermezse hemen sönüyor yağ lambası. En soğuk havalarda bile çok şükür tek marşla aldı ve yağ lambası sorunu olmadı.

Dün sabahta çalıştırmadan önce yağ seviyesinr yine baktım. Uç kısımdaki tırtıklı kısmın üstündeydi iyice yağ kaplıydı. Silip tak çıkar yaptım ilk sefere göre biraz az yağ vardı ama seviye olarak aynı yerdeydi

@firukk
Ucuz çözümden kastım yağ pompasını değişmekten daha ucuzdur orjinal filtre değişimi.Şahsen öyle yapardım

@doblo3
Anladım abi yeniden değiştirelim ozaman filtre sıkıntı değil. Sensörü falanda kontrol ettireyim bi

%90 yag filitresi , babaminda bakimdan sonra ayni arizayi verdi biraz arastirmalar sonucu yag flitresinden yapacagini anladik ve tekrar orjinali ile degistirdik sorun cozuldu.

Merhaba benim aractada Araç ilk çalıştığında yağ basıncı dusuk motoru durdurun uyarısı gelip aninda kayboluyor filitreyi degistirdim Yağ seviyeside normal nerede arıza olabilir.

@Comert
Yukarıda da yazılmış filitre,sensor,pompa
Aşama aşam gidilecek ucuzluktan dolayı Filitrende sorun yok ise(ki bence gene değiş)sensor kalıyor,pompa ise muhtemelen dişli pompa (hidrolikçiyim bu arada)kolayca bozulmaz bence hiç bozulmamıştır bile.Filitre pislik v.b. yada mikron farklılıklarından dolayı ya şişti yada gözenekleri doldu.Önce yanıp sönmesi ilk yağ yok uyarı verdi.ama yağ geçince(bence zor geçiyor)uyarı sönüyor.Cevap bence filitrede

Yağ filtrenizi orjinal opar ile değiştirin öncelikle.Değişimde ne kullanıldı filtre bilmiyorum ama ucuz çözümden başlanmalı.Filtre bazen şişebiliyor yağ ışığı geç mi sönüyor soğuk motorda
Selam konu açılmışken bende bir şey sormak istedim 2014 model 1.6 mj 105bg doblo ait yağ filitresi numarasını bilen varmı ?

bir önceki 71754237E verdiler taktık ,
şimdi gene aldım şimdi verilen 71751114E ikisi de olur deniliyor ikiside internette olur diye satılıyor. Bu arıza bende bir kere geldi .
@mhmt-
@doblo3

Dosyalar

• 2018_03_23_0614.JPG
    2018_03_23_0614.JPG
    77,8 KB · Okunma: 38
  • DSC08241.JPG
    DSC08241.JPG
    84,7 KB · Okunma: 100
bazen arabayı stop ettirince bana oluyor ama orijinal filtre

Selam konu açılmışken bende bir şey sormak istedim 2014 model 1.6 mj 105bg doblo ait yağ filitresi numarasını bilen varmı ?

bir önceki 71754237E verdiler taktık ,
şimdi gene aldım şimdi verilen 71751114E ikisi de olur deniliyor ikiside internette olur diye satılıyor. Bu arıza bende bir kere geldi .
@mhmt-
@doblo3
Eğer filtrenin altı üstü kulladığınızla aynıysa öneririm. Yedek parçada Avrupa üretimli ürünlerden şaşmayın derim.
BD4A2418-3F2E-49C1-AD4B-28DE561ED2CC.jpeg2346C5F6-C9D8-477F-8B3F-5ACA53C72ECA.jpeg

Yağ karteri ezik oluncada yapar.

2 gündür zaman zaman bu uyarıyı veriyor araç. İlk zamanlarda kalkış anında zaman zaman ideal ölçüde gaz veremediğim anlarda düşük yağ basıncı uyarısı çıkıyordu. 3 yada 4 kez oldu. 2 gündür zaman zaman bu uyarıyı tekrar veriyor. Bugün sabah motoru çalıştırmadan yağ çubuğundan yağ seviyesine baktım. Yağda eksilmeyi geçtim fazla bile var(Çubuğun ucundaki tırtıllı yassı kısmın az üzerindeydi yağ seviyesi. Motor hem soğukken hem sıcakken bu uyarıyı verdi.

En fazla 2 ay önce mobil esp formula 5-30 ile değiştirdim motor yağını. İntetnette okudum yap pompası arızası falan diyorlar tırsmaya başladım. Deli cesareti 2 gündür dolu dolu kullanıyorum arabayı 🙁

Bu sorunun sebebi ne olabilir acaba yardımcı olur musunuz ?

Benimde öyle yapıyor sabah ilk çalıştırmada yapiyor sicakken yapmıyor kaç defa yag değiştirdim yine Aynı

Çok başlıkta bu konuya değindik kısa süreli uyarıysa sorun etmeye gerek yok.Özellikle soğuk havalarda bu çok olur

Yağ basıncı az yazısı gören kişiler dikkat etmez iseniz başınız belada demektir DİKKAT

NEDENİ YAĞ SOĞUTUCUNUN ARIZALI OLUŞUDUR ACİL DEĞİŞTİRİN

FARK ETMEM MOTORU SIFIRDAN YAPTIRMAMA NEDEN OLDU MOTOTUN ÜST TARAFI KESİNLİKLE YAPLANMIYOR SEGMANLAR KIRILIYOR DİKKAT EDİN
Benimde öyle yapıyor sabah ilk çalıştırmada yapiyor sicakken yapmıyor kaç defa yag değiştirdim yine Aynı
Yağ basıncı az yazısı gören kişiler dikkat etmez iseniz başınız belada demektir DİKKAT

FARK ETMEM MOTORU SIFIRDAN YAPTIRMAMA NEDEN OLDU MOTOTUN ÜST TARAFI KESİNLİKLE YAPLANMIYOR SEGMANLAR KIRILIYOR DİKKAT EDİN

Back