TazeDoblocu
Aktif Üye
Doblo- Kayıt
- 13 Ekim 2022
- Adı
- Cumaali
- Kan Grubu
- A RH +
- Meslek
- Serbest çalışan
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Premio Plus
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2021
- Renk
- Beyaz
Benim araçtada aynı sorun yeni belirdi soğuk havada yapıyor motor az ısınınca kesiliyor yağ değişimini yeni yaptıysan filtre dandiktir kaliteli bi yağ filtresi veya orjinalini tak geçer.Cümleten selamın aleyküm 2014 model 1.6 105 hp doblo aracım var. Her sabah marşa basarken düşük yağ basıncı uyarısı veriyor. Herhangi bir yağ kaçağı veya sorunu yok. Birkaç ustaya sordum her biri farklı birşey söyledi. Bilen veya başına gelen varsa yardım bekliyorum. Teşekkürler
Filtre orjinal özellikle taktırdımBenim araçtada aynı sorun yeni belirdi soğuk havada yapıyor motor az ısınınca kesiliyor yağ değişimini yeni yaptıysan filtre dandiktir kaliteli bi yağ filtresi veya orjinalini tak geçer.
Yetkili servis ve geçmiş servis kayıtlarına göre sürekli olarak 5/30 partiküllü yağ kullanılmış bende aynısını koydurdumYüksek ihtimal yanlış oranlı yağ kullanılmış, bu normal bir sorun değildir hocam aracın kataloğuna bakmanızı tavsiye ederim.
Birde ona baktırayım bakalımUygun yağı koydun, orijinal filtreyi takdıysan yine yapıyorsa yağ müşürünü kontrol ettirmek lazım onda da sorun yoksa son çare karteri açtırıp pompa emiş süzgecini temizletmek gerekebilir. 2004 dobloda başıma geldi, hepsini denedim olmadı karteri açtırdım ve emiş süzgecinin balçık teflon sıvı conta parçacıklarıyla kapandığını gördük
Bende de 1.6 D3 var hocam aynı sorun var yağ ve filtreleri orijinal taktım bir iki hafta sorun olmadı daha sonra tekrardan aynı uyarıyı verdi kronik diyorlar bilemiyorumCümleten selamın aleyküm 2014 model 1.6 105 hp doblo aracım var. Her sabah marşa basarken düşük yağ basıncı uyarısı veriyor. Herhangi bir yağ kaçağı veya sorunu yok. Birkaç ustaya sordum her biri farklı birşey söyledi. Bilen veya başına gelen varsa yardım bekliyorum. Teşekkürler