DSG'nin kusurlu olduğunu gösteren belge

hardcrss

Onursal Üye
Merhaba arkadaşlar.

Az çok hepiniz uzun zamandır süregelen Volkswagen DSG şanzıman tartışmalarını duymuşsunuzdur. Seyir halinde arızalanınca aracı yolda bırakan, onarımından astronomik rakamlar istenen, ne hikmetse kullanıcı hatası denilen DSG tartışmamıza bir yenisi daha eklendi.

Başka bir forumdan arkadaşımızın DSG şanzımanı arıza yapıyor, servis onarım için 14000(ondörtbin) lira istiyor. Fakat iyi niyet garantisi altında fiyatı 5000 liraya düşürüyor. Kullanıcı bu durumu forumlarda, sosyal medya da yazınca Doğuş Oto'nun haberi oluyor ve kızarak iyi niyet indirimini iptal ediyor. 14000 lira talep ediyor. Arkadaşımız zor durumda kaldığından maalesef 5000 liraya razı oluyor ve karşılığında bir belge imzalıyor. O belge de sosyal medya da bu durumdan hiç bahsetmemesini bahsederse 10bin lira ceza ödeyeceği yazıyor. İşte o belge
eNG2Ag.jpg

l9ke.jpg

Olay twitter ve diğer forumlarda epey popüler oldu. 40bin kişiden fazla kişi konuyu gördü. VW almanya merkezi de olaydan haberdar olduğu halde topu doğuş otoya attı.

Demem o ki, saatli bomba olan bu dsg şanzımanın rahatlığına kanıp sakın almayın, aldırmayın. Almaya niyetlenenlere bu konuyu gösterseniz yeterlidir. Ne doğuş oto bizim adam yerine koyuyor, ne de VW almanya. Ne de olsa at sahibine göre kişnermiş.

adamlar resmen soyguncu okadar güveniyorsunuz adam gibi üretin ozaman bozulmasın

tamam dsg gerçekten rahat pürüzsüz ama sorun çıkardımı yakıyor adamı

aracı bozulan arkadaşada geçmiş olsun ALLAH yardımcısı olsun

Söyleyecek söz bulamıyorum arkadaş yaaaaaaaaa

VW dsg nin arızasını kabul edip Amerika, Rusya gibi ülkelerde satış yapabilmek için dsg garantisini 10 yıla çıkardı. Fakat ülkemizde ne yazıkki 2 yıl. Nasıl olsa 7 ay sırada bekleyenler var.

komik ya benim arkadaşımda sıra bekleyenlerden...paylaştım bunları bakalım ne diyecek...ama şuunu unutmayın,wv de marka aşıkları sayesinde ayakta🙂adamları kör eden bir aşk bu....şahidim🙂

komik ya benim arkadaşımda sıra bekleyenlerden...paylaştım bunları bakalım ne diyecek...ama şuunu unutmayın,wv de marka aşıkları sayesinde ayakta🙂adamları kör eden bir aşk bu....şahidim🙂

sadece armaya bakarak aşık oluyorlar ama sonra bazen karşılıksız çıkıyor aşkları araba tarafından heleki bi 10 bintl ödeyice aşk maşk bitiyor yazık😀

benim bi rkadaş 2013 golf higline aldı araba 8 aylık her ay serviste hiç memnun değil tama kaliteli oturaklı lüks ama arızaları bıktırdı arabadan depodaki yakıt şırıltısı geliyormuş servis normal diyor bi çözüm yok sunroof bozuldu birdefa yolda kalmış radyatörün hortumu patlamış yazık yani insanlara ALLAH yardımcıları olsun

Benim abimde Passat Dsg var herseyi çok güzel bi sorun çıkmadı şu ana kadar ama böyle şeyler görünce üzülüyorum.Sürücü hatası değilse Vw hemen bir çözüm bulmalı...

Benim abimde Passat Dsg var herseyi çok güzel bi sorun çıkmadı şu ana kadar ama böyle şeyler görünce üzülüyorum.Sürücü hatası değilse Vw hemen bir çözüm bulmalı...

abinin aracı 6 ileri ıslak tip dsg dir. o yüzden sorun çıkarma olasılığı az. fakat 7 ileri kuru tip dsg ler saatli bomba.

vw bence müşterisini mağdur ediyor çözüm bulmuyor

Ww ne olduğu ortada milletimiz yolunmayı hak ediyor. beğenmedikleri Fiat bile çoğu doblonun 2010 yılındaki şanzıman hatasını kabul edip garantiden bütün işlemleri yaptı kullanıcısını mağdur etmedi. Ww almaya devam etsinler biz Fiat ile mutluyuz

hanefi fiat diğer firmalara göre gerççekten problemsiz çok şükür arıza ve dağlma yaşatmıyor

tüm fiatlara 41 kere maşallah🙂

şeytan kulağına kurşun maaşallah var araçlarımızın 🙂

otomatikler bozuldu mu epey sıkıntılı.arkadaşta otomatik palio vardı o bozuldu.2.000 tl masraf yaptı gerçi 300 civarı çekici.zaten vw ler komple kazık.alırken de kullanırkende.parası fazla gelen ve marka hastası alıyor genelde.

millet tok kapı sesine hasta.(ben de aracın tok kapı sesini severim)

ayrıca satarken kar ettiren bir marka. insanlar neredeyse mercedes le aynı kefeye koyacak 🙂

volkswagen'nin 1.9 tdi motorlarının ticari gurubu 2004 ten beri debriyaj konusunda problemli.bunun otomatik-manuel ayrımı yok.koca transporterin debriyaj balatasının ortalama 60 bin km ömrü var.ayrıca volant dişliside eğilebiliyor.

işin en kötü tarafı,bunlar hem parça olarak hem işçilik olarak çok ağır arızalar.volan-debriyaj balatası ikisi birlikte serviste minimum 1500 liraya değişir.

ohhhh maşşallahhh...🙂

Back