merhaba arkadaşlar arabam 2005 1.3 multijet aracımın fren hidroliği ile ilgili bir soru soracaktım arabanın frenler yani balata kamapa disk v.b iyi ama frenler eskiye göre güç kaybetmiş gibi geliyor hidrolik aldığımdan beri hiç değişmedi sebebi değişmemesi olabilir mi ?
hidrolikle ilgisi olduğunu sanmıyorum. diskler aşınmıştır haliyle.ayrıca balata zamanla sertleşir. diskin yüzeyide iyice parlar.ayrıca lastiklerin aşınması , zamanla sertleşmesi (bayatlaması) fren mesafesini arttırır. yani size frenlerin zayıfladığı hissini verir.
bence balataların bayatlamsının yanında arka kampanalarıın üzerine yapışmış olan balata tozlarını temizlet ondanda fark eder kampananın içindeki bölümü tamiriciler torna yaptık der onu söylğyorlar geçende ben yaptırdım fena olmadı tabi hidrolikte önemli servis 80 binde değişmesini öneriyor onuda değiştir zaten 1 lt yağ gider dğiştirirken hidrolik borularındaki havayı aldır boşaltma işleminde tüm borular ile debriaj merkezindek eski hidroliği boşalltır daha sağlıklı olur.