Doblumu sattım..:(

ayıp etmişsin sercan kardeşim. zaten alan adam bikaç zaman sonra gelir arabayı kafana atmaya.🙂 yürümüyo bu diye. rahat ol. gün gelir devran döner. sana da itelerler senin doblo gibi bi cenaze. keyifle binersin.
saygılar.

JTD olarak mı sattınız ? İnsanları bu ramazan gününde kandırmak iyi değildir günahtır.

ticaret 🙂
Bütün dünyada buna ÜÇKAĞITÇILIK yada kibarcası HİLELİ SATIŞ denir. 15000 liralık araba alabilen zaten garibandır belki de bizim gibi bir dobloseverdir. Aldığı aracın JTD değil de Düz dizel olduğunu anladığı an ya gelip sana yada senin sivri dilli biradere ! bir şey yapacaktır yada beddua edecektir ki bence ilkini yapsa daha iyi senin için. Beddua ettiğinde bu yaptığın ya senin sağlığından ya malından yada ailenden çıkacaktır.
Yol yakınken kardeşim sattığın adam git de ki bu araba JTD değil Düz dizeldir farkını sana iade ediyorum deki hak yerini bulsun. Aksi takdir aldığın paranın hayrını göremessin göremediğin gibi senden kat kat çıkar.

JTD olarak mı sattınız ? İnsanları bu ramazan gününde kandırmak iyi değildir günahtır.

ticaret 🙂
Bütün dünyada buna ÜÇKAĞITÇILIK yada kibarcası HİLELİ SATIŞ denir. 15000 liralık araba alabilen zaten garibandır belki de bizim gibi bir dobloseverdir. Aldığı aracın JTD değil de Düz dizel olduğunu anladığı an ya gelip sana yada senin sivri dilli biradere ! bir şey yapacaktır yada beddua edecektir ki bence ilkini yapsa daha iyi senin için. Beddua ettiğinde bu yaptığın ya senin sağlığından ya malından yada ailenden çıkacaktır.
Yol yakınken kardeşim sattığın adam git de ki bu araba JTD değil Düz dizeldir farkını sana iade ediyorum deki hak yerini bulsun. Aksi takdir aldığın paranın hayrını göremessin göremediğin gibi senden kat kat çıkar.

bu konuda sana katılıyorum abi bu yüzden insanların birbirine güveni kalmıyor bu işi 4 sene yaptık ve arabasını aldığımız araba sattığım kişilerin çoğuyla dost olduk öyleki adam arabasını satacak oluyor bizi arıyor model yükseltecek bizi arıyor para her zaman kazanılır ama dost.2008 de bir düz dizelin satışını bizde gerçekleştirdik alacak kişi ruhsatda 1.9 STD yazıyor bu td yazısını bunda turbo var diye anlıyor ve onun için alıyor arabayı yanındaki usta kılıklı adamda var diyo .benim aracın sahibi olmama rağmen turbo yok dememe rağmen alıyorlar.öylece arabayı veriyoruz 12.500 tl ye babam arıyor 2 hafta sonra arabadan memnunmusunuz diye adam abi bunda turbo yokmuş diyo eee biz sana dedik babam beğenmediysen geri alalım diyor ama adam memnun geri satmak istemiyor.Adam hala biniyo görüyorumda. bazen 😀

abdullah abi adama dese jtd değil die adam geri verir arabayı. ona da bizim akıllı sercan kardeşimiz yanaşmaz🙂. sonra adam avukata gider. hileli mal satma, malın ayıbını gizleme, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, gasp, vb. gibi suçlamalarla dava açılır. sonra sevgili sercan kardeşimiz 🙂 mutlu ve mesut bir şekilde o fazladan aldığı 4-5 bin lirayla paşa paşa yatar. 🙂🙂 onlar erer muradına biz koyuluruz muhabbete. 🙂🙂🙂

alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste,bizi aldatan bizden değildir bunun benzeri bir çok atasözü ve hadis hatta çok açık ayetler vardır.serkan kardeş kesinlikle ticaret değildir.üzülerek belirteyim yanlış yapmışsınız.jtd demeden bu araba satılık deseniz 16,000 isteseneniz adamda sormadan kabul etse hiçbir şekilde sıkıntı olmaz ama sizinki öyle değil mübarek kandil günü adamla helalleşin bence.çünkü dünya gerçekten yalan. daha dün babaannem vefat etti şimdi toprağın altında.kurtuluş yok sıra bizede gelecek ve burada ne ekersek ahirette onu biçeçeğiz.

aynı şeyin benzeri bizim başımıza geldi adam pert 2009 dobloyu 16 bin tlye satıyodu gidip sorduk kazası falan varmı diye sağ taraftan hasarlı dedi bize bizde tamam deyip aldık bi gün sonra kaportacıya gittik ve bu araba taklalı şasede falan oynama var dedi bizde gidip geri verdik 500 tlmiszde o adamda kaldı vermedi ama illaki çıkacak o ondan

mehmet abi başın sağolsun

bu dünya yalan bencede 4 binlira için değmez bencede helalleşin

bugün bende bi palio vana baktım adam 3 parça boya var dedi ama bi gittim şasede işlem var hayırlı işler dedim

birde acaba km ile de oynadınız mı arabanız 500 binde idi

Allah razı olsun dostlar sağolsun oğuz.evet yalan dünya olduğunu unutmasak bunların hiç biri olmaz ama unutuyoruz maalesef.

oğuz kardeşim. kilometre zaten 400 bin civarinda sıfırlanmış ya. o gunden sonra yaptığı km kadarıyla satmıştır. motoru jtd diyen insan km yi neden doğru söylesin.

mehmet abi başın sağolsun.

allah razı olsun.dostlar sağolsun.

Abi empati kurdumda alan arkadaşa Allah yardımcı olsun.Arabaya bindiğinde zevk alıcaksa bile alamaz.Sürekli aklını kurcalar bu durum.

bugün yüne bi palio van aracın tramerden sorgulattım araba 122 binde 1 yıl önce km 167 bin kmdeymiş ALLAH bu tipleri ıslah etsin

bugün yüne bi palio van aracın tramerden sorgulattım araba 122 binde 1 yıl önce km 167 bin kmdeymiş ALLAH bu tipleri ıslah etsin

yazık ya çok başımıza geldi adam arabam servis bakımlı diyo 120 binde diyo reis otoya götürüyoruz plakayı bi sorguluyo 260 binde servise girmiş baskı balata,triger değişmiş o an adamın yüzünün rengi atıyo sonra kıvırmaya başlıyo ya bende bilmiyordumda.yeni öğrendimde kıvırmaya başlıyorlar.

mübarek günde bunlar yapılmaz.peygamberimiz diyor ki🙁bizi aldatan bizden değildir.)diyor.bence yol yakınken helalleşin,allah diyorki:bana her türlü hakla gelin ama kul hakkıyla gelmeyin.diyor yani kul hakkını kul helal etmedikçe cennete girilmiyor.o adamın kul hakkı var sizce gidip doğruyu söyleyip helalleşmeniz lazım.

ticaret 🙂[/quote] hariç bütün mesajları beğendim..
serkan arkadaşımız da inşallah yanlışını düzeltmiştir.
mehmet kardeşim, başın sağolsun. babaanneler değil, babalar, kardeşler hatta çocuklar göçüp gidiyor bu yalan dünyadan. herkes hesabını ona göre yapar inşallah.

Back