Bilgi Doblo'nuza Yakıtınızı genelde hangi petrolden alıyorsunuz ve memnun musunuz?

ATAKAN YAVUZ

HAMDİ BÜKLÜ
Doblo
Adı
HAMDİ BÜKLÜ
Kan Grubu
A RH -
Meslek
Basın Mensubu(ALTAŞ TV)
Aracınız
Doblo
Modeli
Safeline
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
GRİ (GRANİT)
Hangi İstasyon Hangi Yakıt Türü Hangi Doblo'ya (Euro2-3-4-5-6)

Euro5 OPET istasyonunu tercih ediyoruz.
Opet olduktan sonra farketmiyo

Euro 3 herhalde. 1.9 jtd. Genelde petrol ofisi ve opet den alırım.

Ben neresi denk gelirse oradan alıyorum. 🙂

Euro 6 bp

euro 4 total

Euro 5 Opet

geçen hafta yakıt filtresini değiltirdim 16 bin km sonra öncekisi gibi çok az kirliydi.

ve aracım hala siyah duman atmadı egzosunun içi tertemiz 31720 km’de.

Euro 5 Opet

geçen hafta yakıt filtresini değiltirdim 16 bin km sonra öncekisi gibi çok az kirliydi.

ve aracım hala siyah duman atmadı egzosunun içi tertemiz 31720 km’de.

Maşaallah baba tekerine taş degmesin

Genelde OPET ve PO dan kullanırım mazot filtresini 2 bakımda bir değiştiririm tertemiz performans düşüşü yok

Maşaallah baba tekerine taş degmesin
Allah razı olsun. Allah herkesin aracının tekerine taş değdirmesin.

Bir arakadaşımın oğlunda 2017 dizel mondeo var onun kilometresi 28 binde ve servis bakımlı araç egzosunun içi kapkaraydı. Ford servisinin koyduğu yağdan şüpheleniyorum. Bir ara yanlış yağ koyma skandalları olmuştu muhtemelen araçları bozdular kötü yağla.

Amin sagolasin , Abi oldum olası ford motorunu sevmem. Transit connect var 1.8 tdci bilirsin

Yakıt desen bizden fazla
Ses desen bizden fazla
Toplam motor ömru km olarak bizden az

Bu işin piri multijet ve dci.

Amin sagolasin , Abi oldum olası ford motorunu sevmem. Transit connect var 1.8 tdci bilirsin

Yakıt desen bizden fazla
Ses desen bizden fazla

bende katılıyorum dci gerçekten az yakıyor, multijetler ise uzun süre sorun çıkarmıyor. Ben bunu kullanarak da görüyorum. Umarım fca ile psa’nın birleşmesi daha da iyi araçlar üretilmesini sağlar.

Doblom'da 8 Aylık Yakıt Kullanım Periyodik Analizime Göre,

Shell==(6aylık kullanımda)== ani gaz tepkimelere güzel cevap veriyor ve motor sesi biraz daha düşük. 45 litre ile = 840 km ila 790 km gidiyorum. araçta kış lastiği var ve diş kalınlıkları (ön =4,5mm arka =3,2mm)

BP==(2 aylık kullanımda)==ani gaz tepkimelerine orta seviyede cevap veriyor ve motor sesi biraz yüksek. 45 litre ile = 800 km ila 820 km gidiyorum. araçta kış lastiği var ve diş derinlikleri (ön =3,8mm arka=2.5mm )

OPET==(yeni başladım)==ani gaz tepkimelere güzel cevap veriyor ve motor sesi oldukça çok düşük. yakıt tüketimini analizi iki günlük kullanım üzerinden konuşmam mantıklı olmaz. araçta kış lastiği var ve diş derinliği (ön=3,2mm arka =2,00mm)

Sonuç olarak=
1. OPET
2.SHELL
3.BP
(BENCE)

Yakıt desen bizden fazla
Ses desen bizden fazla

Psa 1.6 motorları da güzel hemşehrim. Koskoca Volvoyu bile 5 litrenin altında götürüyormuş. Focus da memnun bu motordan. Ekonomik bir motor olduğunu çok okudum.

1.6 hdi
2.0 hdi

Diyorsan severim onları da torqlu canlı motorlar

Euro 5 icin hep Opet'ten alirdim. Bir kac kez Shell'den almak zorunda kaldim ve her defasinda Opet'e gore daha fazla yol katetti.
Daha once baska yerde de okumustum benzer bir sey ve artik sadece Shell'den almaktayim. Opet'ten alinca ibre cok cabuk dusmekte ama Shell'den alinca cok daha agir hareket etmekte. Her ikisini de deneyenlerin yorumlarini takip edecegim.

Back