Doblom 190.000 km oldu performans düştü

abi kullanıp kullanmamak senin bileceğin iş. sonuçta senin araban 🙂 ama ben uzun süre bu arabayı kullanıcam diyosan tavsiyeme uy. bak bana da anlattılar bunları zamanında hiçbirine kulak asmadım. bende aynı senin gibi 2100 devir civarı gittim. 225.000 kmde komple motor yaptırmak zorunda kaldım. ömrü ise 400.000 km imiş. neredeyse yarı yarıya farketti ömürde. bilgin olsun.
uzun yol için ise kısmet değilmiş diyelim abi 🙂 mazotu da boşuna aldığını düşünme. sonuçta arabanda duruyo mazot. ve o mazotu azar azar almakla bir kerede almanın arasında bi fark yok. çünkü her iki türlü de sen alcaktın. komşular değil 😀

sende abının tavsıyesıne uy kardesım aa cok ayıp ama 😀 30 yıllık dolmus soforu babam bana boyle ogrettı bende tamam baba dedım onun da bıldıgı bırsey vardır dıye dusunuyorum 😀 2000 devırın altına dusurma der ama 2500 de gecırme der...ve o sunu da ekledı ben cok duydum aman yuksek devırde kullan bu dızeldır dıyen ustaları sımdı onlara kımse ugramıyo der 😀 her neyse herkes bıldıgı gıbı kullansın kardesım bosver..bıde su mazot meselesı farklıydı ya sımdı bız ogrencı oldugumuz ıcın 4 arkadas mazota ortak olacaktık ne yakarsa bende 1 gun onceden aldım kı mazot dınlensın dıbe coksun pıslıkler dıye...yanı yolculuga cıktıgım zaman beyler 100 lıralık ben aldım dun dıyecektım ve herkes bana 25 tl verecektı bende 25 tl vermıs olacaktım ama sımdı ne oldu elımdekı 100 lıra gıttı baska da para kalmadı 😀 yemek param yok ama mazot var olsun arabam beslensın ben ac kalsamda olur oldum su anda 😀😀 kendımı avutuyorum artık acıkınca gezerım araba ile karnım doyar 😀

*happy**hehe*abi alem adamsın ya. yarıldım gülmekten 🙂 😀 *clap**hilarious**haha**haha2**haho**clap2**kop*:korsan:

abi o nasıl bir acındırma taktiğidir öyle😀 yemem param kalmadı. acıkınca arabayla gezerim falan. çok iyi yaa *hehe*

arkadaşlarına söyleseydin bunları iki elleri kanda bile olsa kesin giderlerdi o yola. 😀

abi o nasıl bir acındırma taktiğidir öyle😀 yemem param kalmadı. acıkınca arabayla gezerim falan. çok iyi yaa *hehe*

arkadaşlarına söyleseydin bunları iki elleri kanda bile olsa kesin giderlerdi o yola. 😀

*tup**tup**tup*

acındırma degıl lan gerceklerı soyledım acındırıpta teamdoblo dan para ıstemedık herhalde demı 😀😀 hadı uyeler faruga yardım kampanyası felan 😀ya tabı maksat espırı olsun yoksa paradan cok ne var adeta parayla oynuyorum yanı o kadar cok kı 😀😀

motoru bitiren en etkili hareket çekmediği anda çeksin diye gaza yüklenmektir. yani altdevirlerde. gaza abanmak yerine vites küçültüp hızlanmaya devam edilmeli. bizim araçlarımıza göre ideal sabit hız devri 2500-3000 devir arasıdır.

Fethi kardes bende 2000 devree sabitlerim genelde biraz bilgilendirebilirmisn 2500 gectimi motor sesi artıyor .. Servis e sordugumda bana 2000 devir diye söylemişti saygılar ..

sercan kardeşim. bizim araçlarımız maksimum tork değerlerini 2500 devirden itibaren vermeye başlar. multijet yada jtd gibi 1800de değil. o yüzden 1.9D motorların uzun süreli sabit hızda 2500 devir ve üzeri gitmesi gerekiyor. çünkü araç 2500 devirin altında ani gereken güçleri üretmekte gecikir ve sende üretsin diye sürekli gaza abanırsın. ama 2500 devirin üzerinde esnekliği daha fazla olur. yani anlıyacağın 2500 devirin altındayken motor çektim çekemedim çeksem mi çekmesem mi diye düşünür. sen sen ol 2500 devirle sabitlen minimum.
bağırma konusuna da gelince bunlar atmosferik dizel bağırıcak biraz. bağırmasını istemiyosan 1.4 fire alıcaksın sessiz sedasız gideceksin gideceğin yere 🙂

Fiat Doblo 1.9 D (63 Hp)

Teknik özellikler:
Fiat - Doblo Panorama - 1.9 D (63 Hp)
Işaretlemek Fiat
Model Doblo
Submodel Doblo Panorama
Değişiklik 1.9 D (63 Hp)
Kapı 5
Power 63 hp
Maksimum hız 141 km/h
100 km / h durma arası İvme 20,9 sec
Yakıt deposu hacmi 60 l
üretim içine koyarak Yılı 2001 yıl
üretim durdurma Yıl 2003 yıl
Coupe yazın Kombi
koltuk 5
Boy 4159 mm.
genişlik 1714 mm.
yükseklik 1810 mm.
Dingil 2566 mm.
gövde minimum hacim 750 l
gövde azami miktar 3000 l
motor Pozisyon Açık, enine
motor hacmi 1910 ccm
Max güç 4500 Rpm
Tork 118/2500 Nm
Yakıt Sistemi dizel - Standart dizel enjeksiyon (SDI)
Pozisyon silindir Inline
Silindir sayısı 4
çap silindir 82 mm.
İnme silindir içinde 90.4 mm.
sıkıştırma oranı 20.3
Number silindir başına valf 2
Yakıt Tipi dizel
Drive Açık
Number Dişli (mekanik şanzıman) ve 5
ön süspansiyon sabitleyici ile Bağımsız, Bahar McPherson,
Arka süspansiyon bahar
Ön frenler Disc
Arka frenler Drum
ABS evet
(Şehirde) Yakıt tüketimi 9.2 L./100 km
Yakıt tüketimi (şehir dışı) 6.0 L./100 km
Yakıt tüketimi (karma) 7.2 L./100 km
Ekolojik standart EURO IV
Ağırlık 1365 Kg
Maksimum ağırlık 1930 Kg
Tire boyutu 185/65R15

Fethicim ben de 7 yıl düz dizel kullandım. Düz dizellerin ömrü çok az ama çok giden de var. Bizim şirketteki 20 doblo da 100 binde motor yaptırdı. Sadce biz değil komşu şirkette aynı durumdan muzdaripti. Biz hep eski ustaları dinledik arabaları bağarta bağarta kullandık taaki motorlar bitesiye kadar. Onun için daha sonra 2000 -2500 arası kullanmaya başladık. Aslında senin doblonun 225.000 de rektefiye olması bence başarı. Dediğim gibi düz dizeller çabuk motor bitiriyor ama kullanıma bağlı olarak uzun yıllar gittiği de oluyor. Bizimkiler neticede şirket arabalarıydı doğal olarak çok dikkatli kullanılmıyordu ama 100 binde bitirecek kadar da özensiz kullanılmıyordu. Bence 2500 deviri geçme. zaten 2000 civarı kullandığın için iyi bir motor ömrün olmuş düz dizel için.

2000-3000 arası iyidir.2000 den aşağı düşme normal hızlarda 3000 i geçme vites yükselt.ben 2003 1.9 aracımı 140,000 de satmıştım daha araçta tık yoktu motorunda.

Fethicim ben de 7 yıl düz dizel kullandım. Düz dizellerin ömrü çok az ama çok giden de var. Bizim şirketteki 20 doblo da 100 binde motor yaptırdı. Sadce biz değil komşu şirkette aynı durumdan muzdaripti. Biz hep eski ustaları dinledik arabaları bağarta bağarta kullandık taaki motorlar bitesiye kadar. Onun için daha sonra 2000 -2500 arası kullanmaya başladık. Aslında senin doblonun 225.000 de rektefiye olması bence başarı. Dediğim gibi düz dizeller çabuk motor bitiriyor ama kullanıma bağlı olarak uzun yıllar gittiği de oluyor. Bizimkiler neticede şirket arabalarıydı doğal olarak çok dikkatli kullanılmıyordu ama 100 binde bitirecek kadar da özensiz kullanılmıyordu. Bence 2500 deviri geçme. zaten 2000 civarı kullandığın için iyi bir motor ömrün olmuş düz dizel için.

bilgi için teşekkürler abi. sizinkiler fena dağıtmış kendini.🙂 fakat söylediklerim bir ustanın lafı değil. teknik değerler göz önüne alınarak elde edilmiş veriler. ve mantık çerçevesi içinde. aracı bağırtmak tabi ki iyi bişey değil.fakat baygın kullanmak da öyle. bahsi geçen araçlar yani 1.9D ler maksimum tork değerlerini 2500 devirde vermeye başladıkları için o devirden söz ediliyor. ama 1800 devirden itibaren verseydi turbo beslemeli motorlar gibi o zaman 2000 ideal olabilirdi. ben şu anlık öyle kullanıyorum. bu aracı da uzun bir süre kullanmaya niyetim var. yaşayıp görcez ne kadar gideceğini 🙂

2000-3000 arası iyidir.2000 den aşağı düşme normal hızlarda 3000 i geçme vites yükselt.ben 2003 1.9 aracımı 140,000 de satmıştım daha araçta tık yoktu motorunda.

aynen dediğine katılıyorum mehmet abi. 2000in altı ve 3000in üzerine gerek yok. benim araçta da 220.000de sorunlar çıkmaya başladı. ben 5000km sabredebildim. sonrası malum komple motor. 🙂

Back