Doblom 190.000 km oldu performans düştü

aciveren

Azimli Üye
1.9 jtd sx 2003 model doblom var araç 190.000 km'ye geldi performansı düştü ne yapabilirim?
ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER...

Lütfen kendinizi tanışma bölümünde tanıtınız...Aksi taktirde sorularınıza cevap verilmeyecektir....

oğuzhan kardeşim.arabanın bakımlarını yaptır.hava filtresini muhakkak değiştir.baskı balatayı kontrol ettir.birde carbon clean yaptırırsan farkı görürsün.

e4njektörlerini bi kontrol ettir turboyu bi test ettir yani km artınca performans düşmez biyerde sorun vardır baskı balatayada baktır

arabayı bakımamı götürmem gerek ?bide 200.000 de motor yaptırılıyormuş o nasıl oluyor

motor yaptırma işi kullanıma bağlı 100 bindede biter 500 bindede yani motord yağ yakma vs yoksa yapırmaya gerek yok

oguzhan bende denızlıdeyım su anda ıstersen goruselım uygun bı zamanda en azından benım arac ıle farkı gorup neler eksık neler fazla karar verebılırsın ne dersın ...zaten araclada aynı oldugu ıcın fena olmaz yanı...

bilmiyorum şu aralar biraz doluyum ama benim kardeşim var olmadı onunla buluşup konuşabilirsiniz ben ayarlayabilirsem sana haber veririm belki benim aracı görmüşsündür belki 20 yz 912 gri ön çamurluklarda köşeler aracın rengine boyalı bagaj yan camlarım yok camlar filmli modifiyesiz

yok kardesım gormedım de cunku ben buraya yenı geldım 1 ay sonra da gıdecem zaten..ya sorun degıl maksat muhabbbet olsun olursa bulusuruz keyfıne bak yanı paşam 😀

hemen motor yaptırmaya girişme kardeşim. önce bi sağlam usta bul aracı göster. buradaki abilerimizin arkadaşlarımızın tavsiyelerine kulak ver. motor yaptırmak kesin çözüm olur fakat atıyorum belki 1000 tlye hallolcak bi iş vardırama motor yaptırmak 4000 tlyi geçiyo. hatta turbo da işin içine girerse bu fiyat 6000-7000 tl yi geçebiliyo.3 ay önce yaptırdım da ordan biliyorum 🙂 durduk yerde bütçeni sıkıntıya sokma 🙂

sağol faruk kardeş bu arada fethi kardeş motor yaptırınca çok değiştimi araç kaç bin km'di doblon?

ben 225.000 kmde yaptırdım. fakat o kadar çabuk motor bitmesinin sebebi benim. aracı hep 2000 devir civarı kullanıyodum. artık uzun yolda 2500 devirin altına düşmüyorum. rektefiyeci bu şekilde kullan 400.000km daha gider bu motor dedi. yani bi dahaki motor yapımı bi aksilik çıkmazsa 625.000 km olcak inşallah 🙂

değişim konusu ise ilk günki gibi oldu. tıkır tıkır, sorunsuz, sessiz,performanslı (gerçi pek bi performansı yok ama yine de hissettim fark oldu yani) tüketimi bile düştü 🙂

arkadaşım arkadaşların dediği gibi önce bakımlarını yaptır anladığım kadarıyla enjektör yapılmamış araçına bu kilometrede de o enjektörler birmiştir git düzgün bir pompacıya enjektörlerine baktır patlaksa yaptır gene düzelme olmazsa turboya baktır oğuz arkadaşımın dediklerine kulak as

ya 2000 cıvarı normal degıl mı kullanım yanı kım dıyo 2500 devırden yukarda kullan dıye anlamıyorum asıl omru bıtıren o olur bence....her zaman kıbar olmak gerek arabya karsı sıddete hayır 😀

motoru bitiren en etkili hareket çekmediği anda çeksin diye gaza yüklenmektir. yani altdevirlerde. gaza abanmak yerine vites küçültüp hızlanmaya devam edilmeli. bizim araçlarımıza göre ideal sabit hız devri 2500-3000 devir arasıdır.

hayatta kullanmam 2500 3000 arası fethı walla kıyamam yanı...ama ustalar oyle dıyosa dogrudur da ben yıne yapmam herkes kendı ustası olacak bu zamanda 😀 bana gore 2200 yeter araba aksın gıtsın..2500 3000 e getırıp motor sesı mı dınleyecez 😀 bu arada kardesım bızım su uzn yol ısı yattı mazotu bosa aldım artık sehır ıcı denerım 😀 cumartesıye attık arkadasın acıl bır ısı cıkınca gıtmedık...

Back