Doblo'ların bilinmeyen özellikleri

cnkshn tarafından yazılan metin:
kalörifer içeri soğuk hava üflemesin diye start stop kendiliğinden devreden çıkıyor, motorun soğumasını engelliyor.

yani kalörifer açık iken motor soğumasın diye start stop çalışmıyor.

kabaca anlatımı bu.

normalde ayağınızı frenden çekmeden araç çalışmaz ama motor soğumasın diye ayağınızı frenden çekmenizi beklemiyor, kendiliğinden çalışıyor. böylece içeriye sürekli sıcak hava üfleniyor.

motor hemen soğurmu diyen arkadaşlar olacaktır illaki 🙂 motor soğumaz ama devir daim yapılmadığı için kalörifer soğuk hava üfler.

çok güzel anlatmişsın kardeşim aynen öyle işte.......

işte bu tanım olayı pekiştirdi. Bende hep sorardım kendime acaba kaloriferdeyken neden start stop devre dışı diyor diye demek ki bundan mış.

Yeni Özellik:
Menüde Gündüz farı açma diye birşey var.
Bunu açtığınızda farda hiç kullanılmayan, en alt da duran bi lamba yanıyor.
Siz ışığı açmasanız da , araç çalıştığınız da ışığınız yanıyor.
Kısa da üstünde ki, uzunda yan daki ışık yanıyor.
Ben kullanmaya başladım çok hoşuma gitti.

ben bu aracı aldığımdan beri dokunmadım ama kendiliğinden yanıyor.. ancak gösterge ışıkları kısaları yakmadan yanmıyor.

eğer code uyarı lambası yanıp sönüyor ise bu aracın motor bloke etme sisteminin çalışmadığını gösterir.servisle temasa geçip tüm anahtarların şifrelerini hafızaya kayıt ettirin.

anahtar sert darbe alırsa içerisindeki chip zarar görebilir.

Yeni kasa dobloda araba hareketsiz durumda çalışır vaziyetteyken direksiyonu sağa sola hızlı bi şekilde salladığınızda tık tık tık diye vuran garip bi ses duyayanınız varmı??

Yeni Doblolorda çok egzantirik özellikler var.bizimkiler Şahin gibi.Fazla kurcalayacak bişey yok🙂

diardi tarafından yazılan metin:
Yeni kasa dobloda araba hareketsiz durumda çalışır vaziyetteyken direksiyonu sağa sola hızlı bi şekilde salladığınızda tık tık tık diye vuran garip bi ses duyayanınız varmı??
o ses normaldir ama sana tavsiyem hangi araç olursa olsun mümkün oldugu kadar aracın direksiyonunu oldugu yerde çevirme ve kitapçıgında yazdıgı gibi 15 saniden fazla tam sagda veya tam solda tutma çünkü basınç yükseldiginden dolayı zamanla sisteme zarar verebilir ve masraf açabilirsin.özellikle aracı direksiyonu kıvırıp park etmemek lazım

kardelenkurt tarafından yazılan metin:
valla ben doğandan dobloya geçtiğim için çarpma normal geliyor? Peki bu yolda giderken bagajın orada ses geliyor gıcırtı gibi bunu nasıl halledebiliriz?
bagaj lastik ayarını herhangi bir kaportacıya gösterip ayarlannması gerekiyor sorun hallolacaktır..

RAPTOR tarafından yazılan metin:
i3010010s.jpg

arkadaşlar resimde görülen ayarlarla hava sıkışması olayını aşabilirsiniz!

tşkrler ama bu şekil de ayarlı durursa polen filtresini çok kullanmış oluruz ve zamanla o toz toprak vs koku ve tıkanma yapacaktır bunlarında bilinmesinde fayda var...

ZAten belli aralıklarla değiştirmiyomuyuz filitreleri,sorun olmazki..

geremy tarafından yazılan metin:
bir tane daha ekliyeyim sonra gidiyorum.😉

akünüz zayıflarsa yol bilgisayarınız veya uyarı ışıklarınız anlamsız uyarı verebilir.

tşkr

hmmm taşekkürler..

bilgi için teşekkürler...

merhaba arkadaşlar, farkettim ki dobloların hiçbir modelinde arka disk fren yokmuş fakat vw caddy de arka fren disk kullanılıyor, buda beni biraz şaşırttı doğrusu, abartı denilicek kadar combi bir aracı bu kadar lüks ve konforlu yapıyosun neden arkalara hala eski sistem kampana fren koyuyosun. tabi yinede mühendislik olayı ben sadece amatörce eleştiri yapabilirim varsa bilir kişiler açıklarsa sevinirim kampana koymasındaki amaç nedir avantaj ve dezavantajları nelerdir?

bu arka kampana fren olayının tartışması daha öncede yapılmıştı. forumda bulabilirsiniz.

kampana daha sizin için bi bakıma iyi ama. yokuşda el frenini çekin, arka fren disk olan araç garç gurç ede ede kayma eğilimi gösterir baya zorlarsınız dursun diye, kampana fren daha iyi durdurma sağlıyo.

disk frenlerde balata 40-50 bin civarında bitebilir, disk çizilir, yamulur.
kampanalar biraz daha sorunsuzdur. 10 bin kmde bir temizliği yapılır ayarlanır, 150 bin km civarı balataları değişme gereği duyulmaz.

he niye önde disk var o zaman ?
frene basınca büyük kuvvet ön tarafa uygulanır, ön frenler daha çabuk ısınır. disk frenlerin soğuması kampanalara göre daha iyidir.

Diyorum ki; şu başlığı bir editör arkadaşımız düzeltse. Zira "doblo ların" diye bir kelime yok.

Ergin tarafından yazılan metin:
Diyorum ki; şu başlığı bir editör arkadaşımız düzeltse. Zira "doblo ların" diye bir kelime yok.

yazınız üzerine açmış olduğum başlığı tekrar inceledim ve yukarıdaki değişikliği yaptım.sanırım doğru olmuştur.

Back