Doblo'ların bilinmeyen özellikleri

Belli bi limiti vardır tabiki Abi, 2 kilo domates içinde ötmez herhalde ama 7 yaşındaki Efe kardeşimiz için tepki vermesi normaldir. 🙂

emniyet kemeri takmak çok önemli ama malesef çoğu kişide bu alışkanlık yok aslında emniyet kemerimnin önemini bilseler herkes takar

DobloM tarafından yazılan metin:
Belli bi limiti vardır tabiki Abi, 2 kilo domates içinde ötmez herhalde ama 7 yaşındaki Efe kardeşimiz için tepki vermesi normaldir. 🙂

deneyelim. furkan 25. kg. ayrıca D2 lerde bu sistem varmı?

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
emniyet kemeri takmak çok önemli ama malesef çoğu kişide bu alışkanlık yok aslında emniyet kemerimnin önemini bilseler herkes takar

bir çok avrupa ülkesine emniyet kemeri uygulaması şehir içinde mecburi değil.

Konu ile ilgili olarak emniyet kemeri ile hava yastığı ilişkisini sormak istiyorum arkadaşlar. takılı olmazsa hava yastığı açılmazmış vs vs?

kanyak tarafından yazılan metin:
Konu ile ilgili olarak emniyet kemeri ile hava yastığı ilişkisini sormak istiyorum arkadaşlar. takılı olmazsa hava yastığı açılmazmış vs vs?

gerçekten güzel bir soru bu.. araştırmak lazım. geçen lerde öğretmen arkaadaşları ylda gördüm buna benzer bir konu hakkımda konuştuk ama sisteminin nasıl çalıştığını unuttuum. araştırayım bir bu konuyu.

kokplot tarafından yazılan metin:
doblo vip premio tarafından yazılan metin:

bir çok avrupa ülkesine emniyet kemeri uygulaması şehir içinde mecburi değil.

ama bir kaza anında etkisi büyük

kanyak

ben otomotiv okuyorum bizlerede derslerde gösterilen
emniyet kemerinin gerdiricileri ile airbag tetikleyici sensör birbirinne bağlıymyş emniyet kemeri takılı ve gerdiriciler devredeyken bir kaza anında airbag açılıyormuş

Açılmaz demeyelim, öldürücü olabilir.

bence açılması lazım. kullanıcı kendi canını umursamadan emniyet kemeri takmayabilir. düşüncesizlik edebilir. ama aynı düşüncesizliğin fiat'ın yapmasına gerek yok. sonuçda insan canı söz konusu. kulağıma geldi bi kaç yerde de açılmaz die bende çok merak etmişimdir

Açılmaması daha sağlıklı olur, dediğim gibi öldürücü oluyormuş.

hatta bazı kazalarda emeniyet kemeri takılı olmadığı için ağirbag açılmamış bu tür örnekler var

peki emniyet kemeri takılı iken hava yastığı ne avantaj sağlayacak?

raptor ustanında dediği gibi olması n lazım gelen emniyet kemeri modern sistemleri içinde DOBLO kullanma kılavuzuna bakalım. belki orada bir açıklama görbilirim. ama o arabada araba bahçede bahçe çok uzakta, uzak bahçe soğukta bene soğuktan üşürüm üşürsem hasta olurum yarın işe gidemem.. ama yarın el kitabını yanıma alayım bu konu çok merak ettim.🙂

kanyak tarafından yazılan metin:
peki emniyet kemeri takılı iken hava yastığı ne avantaj sağlayacak?

Vücudun kontrolünü sağlıyor, ani hareketler vücut için tehlikelidir neticede. Yumuşatıyor etkileri.

kemer takılı değilse yastık çalışmaz.
aktif gergili emn.kemeri hızı yavaşlatır yastık darbeyi emer
birlikde verimli olurlar.

geremy tarafından yazılan metin:
kemer takılı değilse yastık çalışmaz.
aktif gergili emn.kemeri hızı yavaşlatır yastık darbeyi emer
birlikde verimli olurlar.

saol geremy usta, işte bu arkadaşlar. hem mantıkende doğrusu bu gözüküyor..

O zaman diyebilir miyiz ki, yolcu kemeri de dahil olmak üzere, bilgisayara doğrudan bağlantıları var?

aktif gergili emniyet kemeri airbagden bağımsız.
kendi kendine bir sistem

Peki airbag ile bağlantısı olmadan, çalışmasını nasıl kesebiliyor?

çalışma prensibi bağımsız ayrı güvenlik kriterlerine hitap ediyor.
elbette yastığın devreye girmesi için kemer tokasında swiç vardır.bu swiç gösterge ışığı ve uyarı sesinide tetikliyordur.

Back