Doblo'da kış lastiği şart mı?

Kskyunus

Yeni Üye
Adı
Yunus
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2010
Arkadaşım Doblo kamyonet geçiyor kış lastiği yok diye ceza yedi durumu muz nedir hususî kamyonet geçen araçlara kış lastiği şart mı bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler

arkadaşınızın aracı büyük ihtimal ticari geçiyordur. çünkü yasak ticari araçlar için hususi geçenlerde sıkıntı olmaması lazım

Ticari araçlarda ayrım olduğunu sanmıyorum öyle olsa bütün köprülerede giderdik hız sınırlarıda otomobil gibi olurdu yük taşısakda taşımasakta bizim aracların sınıfı ticari sınıf.

internette hususi bir vitoya ceza kesiliyordu lastik takmadigi icin. adam yuk tasimiyorum yolcu tasimiyorum bu neyin cezasi aracim hususi demisti

Hususilerde zorunlu değil mahkemeye verebilirler.ticari amaçlı olanlara zorunlu.valilikler isterse zorunlu yapabiliyor ama o zamanda kamyonet değil tüm araçlara geçerli olur.

Aracın sınıfı M1 (otomobil)olucak vesselam yani doblo Panoroma olucak

@doktoryusuf
Ekstra tabela yoksa hız siniri otomobillerle ayni

@fikret2828
Hayır tabela olmadığı halde ben çift şeritli otoyolda 111 ile radar cezası yedim. Söylediğiniz gibi olsa 120 ye kadar yememem lazımdı.

@JetTurboDizel
Kamyonetler bölünmüş yolda 100 +10 110 km hakkı var. 1 kmden yemişsiniz maalesef.

araçlarımız eğer panorama değil ise kamyonettir. ve her kamyonette ticari değildir. benim d3 hususi kamyonettir. ticari değildir. yeri gelir bazen bir kamyon bile ticari kayıtlı olmayabilir. çünkü kamyon sahibi kamyonu ile para kazanmıyordur kendi yükünü taşıyordur. 2017 de çıkarılan resmi gazete tebliğine göre hususi yada ticari farketmeksizin kamyonet geçen her araç için kış lastiği zorunluluğu getirilmiş daha sonra cıkartılan bir genelge ile de sadece hususi otomobiller bundan muaf tututulmuş ancak a1 yetki belgesi olan otomobillere zorunlu kılınmışıtr. ancak uygulama il valiliklerine bırakılmıştır. özet olarak hususide olsa kamyonet kayıtlı doblolarımıza bulunduğumuz ile göre kar lastiği takmamız lazım. nokta

Benimki hususi (otomobil) ben her şeye karşı kar lastiği takıyorum. Ama lastiklerde artık cep yakıyor. Zincirde takır tukur gerek yok. Olmadı plastik zincir takacağım

@NevşehirliDoblocu
Kendimiz için kışlık lastik lazım zaten.

@MEHMET78
Tabiki can paradan önemli sonuçta

trafik kurallarının hepsi önce insan odaklıdır...ama ne hikmetse insanlar ceza kesilirken polise itiraz ederler..
emniyet kemeri takmak...telefonla konuşmamak...kış lastiği..araç muayenesi...araç sigortası...ilk akla gelen ve bizim için önemli olan şeyler..
"Teamdoblocu eksiksiz ve kurallara uyan sürücüdür " diye düşünüyorum nacizane

Ben daha önce bu konuyu araştırmıştım ve sonucunda araç husisi olsa bile kamyonet gözüktüğünden dolayı takmak gerekiyor diye hatırlıyorum. Riske girmenin mantığı yok bu gün taktırdım kış lastiklerini kafam rahat.

Ben arabayı alırken 450 liraya kış lastiği takımını verdiler kampanya vardı o zaman. Ucuza aldığımdan değil ben yinede alacaktım zaten ama ucuz olması ayrı bir sevindirdi. Bende madem lastiği ucuza aldım gidip orjinal fiat aliminyum jant takımı alayım dedim gidip 1000 liraya jant takımı alıp kışlıkların ona taktırdım. Şimdi değiştirmesi kolay oluyor evde krikoya alıp değiştiriyorum hemen. Kışlık lastik önemli soğuk havada Allah korusun önüme bir çoçuk atlasa fren mesafesini kısaltıyor. Yazlık lastik kışın işe yaramıyor pek.

Back