Doblo yağ değişimini kaç liraya yaptırıyorsunuz??

mehmet abime katılıyorum. garanti sürecinde maalesef servise gitmek zorundayız ama bitince dediği gibi hemen kendi ustamıza. gerçi bende öle bi sorun yok allaha şükür 🙂

Sanayilerde artık güvenilir ustalarda parmakla sayılacak kadar az kalmadımı, birde böyle bir durum var. Bende servise gitmektense, güvendiğim, bildiğim ustalara iş yaptırmaktan yanayım. Ancak yinede işin başında durmadan, ustanın yaptığı işi takip etmeden içim rahat etmez. Servisinde bir artısı varki, yapılan her iş faturalandırılıp kayıt altına alındığından, yapılan işin ve takılan parçanın garantisi oluyor.

aslında servis satarkende bi avantaj olabiliyor

Evet servis kaydının her türlü faydası var. Ben ikinci el bir kaç araç baktım, çoğunda sigorta hasarları çıktı soğudum ve sıfır araca yönlendim. Ayrıca 2 arkadaşım D2 aldı, biri 2007 model araçtaki km. 80.000 lerde, diğeri 2008 oda aynı km.lerde ama plakalarını sorguladığımda tuvtürkten gelen bilgilerde araçların ikiside 100000 küsür km.lerle muayne yapılmış ve km.ler düşürülüp satılmış. Kimseye güven yok anlayacağınız, bu sebeple düzenli servis kaydı oldumu en azından gözünüz arkada kalmaz, soru işaretleri kalkar.

peki bu tüvtürkten nasıl km sorgulatabiliriz çünkü biz birtanede palio van alacaz bilginiz var mı

bi de başıma şöyle bişey geldi onu da paylaşayım hazır yeri gelmişken. fiat servislerini öven bikaç arkadaşa rastladım burada. bursa beşevler sanayi de fiat yetkili servisinde aracıma taktıkları mazot filtresi yan sanayi çıktı. ama parayı orjinal parası almışlardı. o da son oldu zaten bidaha gitmedim. çevremi de göndermiyorum oraya. aklınızda bulunsun yolunuz düşer de gitmek zorunda kalırsanız dikkat edin.

toprağım bende buttim in önünde kaza yaptığımda o gece aracı bursa beş yoldaki teknomak yetkili servisine çektirdim ertesi günde servise gittim bana aracı 1.5 ay sonra teslim edebileçeklerini söylediler işleri çok ypğunmuş ve sıra varmış. sonrada kaskoyu aradım aracı orhangazi yetkili servisine çekin dedim kaskoda bana orhangazide yetkili servisiyle anlaşmalarının bulunmadığını söylediler bende orhangaziyi aradım sordum anlşmamız var dediler tekrar kaskoyu aradım gene sordum servis anlaşma olduğunu beyan ediyor dedim gene anlaşmamız yok dediler bende tekrar orhangaziyi aradım durumu tekrardan anlattım ve ben aracımı dedim sizde yaptırmak istiyorum zaten araçım garantideyken tüm bakımlarınıda onlar yaptılar ne yaparsanız yapın dedim araç sizindin dedim 15 dk sonra kaskodan aradılar araçınız dediler orhangaziye çekiliyor ulan dedim hanı anlaşmanız yoktu kadın birşey diyemedi tabi ama işin aslı sonradan ortaya çıktı. o günlerdede kar yağdı yollar filan kapandı derken exper gidemedi sonrada exper değişti yeni exper gitmiş bakmış araca serviste 5 500 tl masraf çıkarmış experde teknomakta aracın 3500 tl ye yapılabileçiğini söylemiş fiyatta anlaşamamışlar yani kaskonun teknomakla anlaşmaşı varmış bu yüzden araçı orda yaptırmak istodu tabi bu olaylar olduktan sonra 2 hafta filan geçti daha arabaya anahtar vurulmadı bende kızdım sigortacıma gittim ordada biraz sert çıkıştım öğlenden sonra haber viricez haklısınız filan dedi öğlen adam aradı araçın tamirine başlandı dedi 4000 tl ye anlaşmaya varmışlar ve aracım pazartesi onarılmaya başladı cuma akşamı teslim edildi bir bucuk ay nerde 1 hafta nerde birde sigortacım benim tam 15 senelik sigortacım sigortam kaskom bittiğinde kendisi beni arar hatırlatır sigortamı yapar ben gider bir ay sonra alırım sorun olmazdı kazadan sonra yedek araç talep ettim yedek araç veremeyiz dedi neden dedim bana verdiği cevap şu aracınız kamyonet yani ticari araç sıfında o yüzden veremşyoruz hiç bir kasko şirketi komyonetlere araç vermiyor bu uyguluma yeni yeni başladı kaskolarda bizdede önümüzdeki sene olacak dedi ondan önce benim amcamda kaza yapmıştı ama yedek araçını almıştı diye söyledim adama olamaz filan dedi bende daha uzatmadım çünkü kaskom bir ay sonra biticekti bir daha yaptırmam diye düşündüm ve yeni kaskom için tekrar gittim aynı firma bana tam 1 750 tl fiyat çıkardı kaza yaptığımdan sonra adam hala diyoki gel yapalım ulan sıfır arabanın kaskosu bile bu kadar tutmuyo dedim tamam kaza yaptım ama bu ne dedim yaaa başka firma 900 tl fiyat verdi dedim gittim arkadaşımdı zaten oraya yaptırdım poliçemide okudum yedek araç filan herşey vardı

yani toprağım öyle serviste filan işin oldumu orhangaziye git biraz yol uzun ama olsun sen genede git benim araca bir seferinde gene sol çamurluğa vurdular servisi aradım adamlar ertesi sabah gelip bakımdan aracımı aldılar akşamına gelip kapımın önüne teslim ettiler ve her servis bakımından sonra beni telden arayıp servisten memnun kaldımızmı bir sorununuz varmı bir şikayetiniz varmı diye arayıp sordular

peki bu tüvtürkten nasıl km sorgulatabiliriz çünkü biz birtanede palio van alacaz bilginiz var mı

kardeşim araçın şase numarasını alıp herhangi bir tüvtürk istasyonuna gidersen yardımcı olurlar oradan aldığın km ile aracın km sini karşılaştırırsın kafadan bir ortalama hesap yaparsın tahmin olarak km yi çıkartırsın km de oynama varmı yokmu öğrenirsin

aklımda bulunsun toprağım ayrıca teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. yaşadığın aksilikler için de üzüldüm. geçmiş olsun. ama maalesef oluyo böyle şeyler. burası türkiye 🙂

aklımda bulunsun toprağım ayrıca teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. yaşadığın aksilikler için de üzüldüm. geçmiş olsun. ama maalesef oluyo böyle şeyler. burası türkiye 🙂

ne demek kardeşim şunuda söylüyem servis dışında bi sıkıntın olursa gemlik sanayinde ylz otomotiv var oraya girmenı öneririm yada bi sıkıntın olursa ulaş bana elimden geleni yapmaya çalışırım hatta bizim bi abi var fiat yetkili servisinde çalışıyo ama hafta sonları yada akşamları dışarda dükkanda bakım işide yapıyo bakımlarını filan ordan yaptırırız daha ucuza gelir

eyvallah toprağım saolasın.

Bazı arakadaşlar motor yağına 35-40 tl demişler ben selenia 5-40 kullanıyorum litresi 20tl bizmi aldanıyoruz arkadaşlar bilmediğimiz bişeylermi var?

ben 35-40 liralık yağı arabama koydurmam bile opet yağının 4 litresine 75 lira para veriyordum shellin 4 litrelik yağını 75 liraya satıyoduk istasyonda kesin açık yağdır o

ben de 5-30 kullanıyorum. litresi 15tl. 5 litre 75tl.

Back