Doblo doblo sol sürgü acilmiyor

Karcenbul

Aktif Üye
Adı
Kadir bulut
Meslek
mekanik isler tekniker
Modeli
Renk
gri granit
Selamun aleykum arkadaslar 2007 doblo var bende sol surgulu kapi disardan acilmiyor bi kere icerden actigim zaman aciliyor sorun ne olabilir

aynı sorun bende de var. bilenler yardımcı olursa sevinirim...

Muhtemelen içerden teli kopmuştur benim aracımda öyledi, serviste garanti kapsamında değişti, bu söylediğim en basit ve en bilindik neden içerden açılmazsa hatta kapı açma kolu çok sertse buda kapı kilidindendir muhtemelen. bu arada aracm d3 kasa ama dobloların arka kapıları hep aynı sistem.

en yakın oto elektrikciye gergi teline baktır senin yapacağın iş deyil usta işi

Sürgülü kapının sorunu çocuk kilidi ile ilgili değil

Kapınınormal kullanımda sorunu yok. Kumandadan açmaya işlemi yap git aç kapıyı, şıkır şıkır çalışıyor tüm kapılar.
Sorun şurda; tüm kapılar kilitli iken kapıyı zorlayarak açmaya kalktığında, normal olarak tüm kapılar kilitli ve açılmıyor. İşte sonrasında kumandadan açma işlemi dahi yapsan, sağ sürgülü kapı bir daha açılmıyor, sadece içten açılıyor.
Bu sorun daha önce forum da 2012 yılında konuşulmuş çözüm olarak bayinın verdiği bilgiye göre kapının mekanizması yada teli zorlamadan kopmuş olabilir denmiş ve parça değişimi olması gerektiği bilgisi verilmiştir demekkli aracımızın kapılar kirliysen kapı kolunu açmak için zorlamamız gerekmekteymiş saygılar

Bende de aynı sorun vardı. Dün yaptırdım tel bozulmuş yenisini aldım taktırdım kaportacıya . 210 TL masraf çıkarttı. 110 TL tel 100 TL işçilik

@Levent25
geçmiş olsun.

Back