DOBLO SOĞUTMA SUYU

serkan91

Yeni Üye
Adı
serkan
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. bir sorum olacak 2011 doblo aracım var. sogutma suyunu kendim degiştirmek istiyorum. içinde bulunan suyu tamamen boşaltmak istiyorum ne yapmalıyım ??

Öncelikle arabanın kitapçıklarını iyice tekrar tekrar okuyup doblonu iyice tanı.Kitapçığını iyice okursan soğutma sisteminde ''Theraflu'' denilen bir çeşit antifiriz+saf su kullanıldığını göreceksin.Soğutma sisteminde su değil özel theraflu antifiriz kullanılır.

kitapçığı incelemedim. kullanacağım antifrizi biliyorum. sorum içindeki suyu nasıl boşaltırım.

@serkan91 bi ince hortum yardımı ile çekerek boşaltabilirsin eskiden depodan benzin çekerdik ya yanı sistem

@serkan91 aileye hoşgeldin keyifli ve aktif paylaşımlar

Resimde gördüğünüz subabı tornavida yardımıyla gevsetince su akıyor özellikle motor sicaksa boşalıyor ben antifirizi bu şekilde eski suyun bi kısmını boşaltıp ilave ettim

Dosyalar

• IMG_20151206_143337.jpg
    IMG_20151206_143337.jpg
    65,8 KB · Okunma: 141
Su radyator alt hortumu sokulerek bosalir ayrica fiatin antfrizide paraflu adinda antfrizdir yuzde elli karistirip koyun lakin elinizden bu isler gelmiyorsa sanayi 20 TL iscilik verin yaptirin aksi durumda hava yaptirirsaniz conta yana kalorifer isitmaz gibi sikayetler kacinilmaz olur.

Bu arada aracinizda illa paraflu olcak diye bir zorunluluk yok aracinizda ne renk antfriz konulduysa aynisi koyulur devam edilir paraflu sadece bir markadir.

PO,Shell falan ücretsiz antrifriz değiştiriyor eğer antifrizi oradan alırsanız. Çok iyi bilmiyorsanız uğraşmayın ve benzinlikte halledin derim çünkü havası falan eninde sonunda sanayi yolu gözükebilir size. Benzincide izlersiniz sonrakilerde de kendiniz halledersiniz.

Back