doblo park sensörü

emre60

Azimli Üye
abilerim bugun bi arkadsım geldi ve onunda doblosu var park sensörü calısıyor fakat uzunca biip sesi cıkdıkdan sonrası yok yada süekli biiip sesi önü tıkanmıs yada pislik dolmusmudur yoksa teknik bi arıza sebebi olabilirmi arada bi calısıyormus ama sensör

emre60 tarafından yazılan metin:
abilerim bugun bi arkadsım geldi ve onunda doblosu var park sensörü calısıyor fakat uzunca biip sesi cıkdıkdan sonrası yok yada süekli biiip sesi önü tıkanmıs yada pislik dolmusmudur yoksa teknik bi arıza sebebi olabilirmi arada bi calısıyormus ama sensör

Mesajın ilk kısmını anlamadım. Uzunca bip sesi zaten 1 karış mesafe kaldığını belirtir ondan sonrası GÜM diye bir ses duyarsın. Sürekli ses varsa dediğin gibi sensörlerden birinde sorun vardır. Tıkanma ya da pislik ile ilgili olacağını sanmam. Şunu öneririm bildiğin gibi 4 sensör var. sağ sol ve 2 adet de ortada. Aracı sağa sola ya da düz geri park ederken hangi sensörde sıkıntı var bir denesin bakalım. Belki sensörlerden biri yerinden oynamıştır.

Ben bişi anlamadım sesmi cıkmıyormus uzunca beep sesinden sonra ne olucakki ? vurdun mu dicek 😀 son kademe zaten uzunca beep sesi 😀 yoksa hiç mi ses cıkmıyor. Pislik mislik dolmus diyorsun.

ses var ama uzunca biipp sesi sonra kesiliyor bi yere yaklassamda sonraki yaklasdıkca gelecek olan bip bip bip sesi yok hakLısınız sensör oynamıs olabilir arac toprak yolda cok gezdi

ses var ama uzunca biipp sesi sonra kesiliyor bi yere yaklassamda sonraki yaklasdıkca gelecek olan bip bip bip sesi yok hakLısınız sensör oynamıs olabilir arac toprak yolda cok gezdi

Sevgili kardeşim, uzunca bip sesinden sonra kesik kesik bip sesi gelmez. Gelse gelse bir çarpma sesi gelir. O zaman da geçmiş olsun ...

arkadaşlar bu park sensörü kablolarından biri kopmamışsa buda genelde öndeki gösterge ekranında olur açılıp kapananlardansa. beyni yani kabloların baglı oldugu kutucuk genelde yeri sol arka hoparlörün altındaki yere koyulur d2lerde bir yıldız tornavida ve 5 alyan anahtar ile açılır.bu beynin üzerinde hassas ayar yapılan küçük potlar vardır oynamasın diye üzeri silikonludur buradan ayarı yapılır tabi hangi gözün ayarsız oldugunu bulmak için geri vitese takıp sırayla beyinden göze giden soketler çıkarılıp takılmak suretiyle tesbit edilebilir ve hangi pota giriyorsa onu ince bir kontrol kalemi ile saga sola yavaş yavaş çevirmek suratiyle arıza giderilebilir.

eğer aracın arkasında birşey yokken bu şekilde ötüyorsa sensörleden biri su almış demektir.yada bir sensörde kısa devre vardır...

benim fikrim bu!

Sevgili kardeşim geri vites sensörleri ultrasonic sinyaller yayarlar ama ne zaman aracın geri vitese geçip geri vites sensörlerinin bağlı olduğu beyine 12 volt gidince ...Bu ultrasonic dalgalar herhangi bir engele çarparsa beyine sinyal gönderir mesafe bilgisi verirler.....Şimdi......arıza sebepleri şunlardır 1. ihtimal sensörlerden biri veya birkaçı kısa devre veya bozuk......2. ihtimal sensör beyni bozuk....3. ihtimal sensörlerden biri veya birkaçı su almış.........kolay gelsin................

su olayı denedim yok kuruttum fön makinasi felan kullandım abim yani de bakıcaz ona bi ayar cekmem lazım

su olayı denedim yok kuruttum fön makinasi felan kullandım abim yani de bakıcaz ona bi ayar cekmem lazım

O zaman arıza ya beyinde ya sensörlerde..............

abi beyin sıkıntı bana dunyanın masrafini veririler ama bkalim sonucda bi senssör caLısmasada oLuR 🙂)

Sensörlerden biri veya birkaçı bozuksa beyin önünde bir cisim varmış gibi sürekli ötebilir ... Yeni takım alman gerekebilir...

abi beyin sıkıntı bana dunyanın masrafini veririler ama bkalim sonucda bi senssör caLısmasada oLuR 🙂)

Aracın beyni değil, park sensörünün beyni 😀
O kadar korkmana gerek yok. En kötü komple yeni bi park sensörü seti taktırırsın *tup*

ya tam aşağı kadar okuyamadım ama olay şu olabilir arkadaşlar şimdi ilk geri vitese taktıkdan sonra biiip die bir uzun ses gelir ama kısa sürer ve sonrası devamında bip biiip biiiiii p diee artar arkadasımızın sorunu galiba sensörlerdeki yani gözlerde bir sorun var aslında park sensörü devreye giriyor ama sensörlerden veri alamıyo bi kablosu falan olabilir arka tambonda görünen bir yerdeyse yada olmassaki bi oto elektirciye git sensörleri cıkartıp bi kontol etsin su bağlntı noktalarına su teması olduysa ve küf olabilir dediginiz gibi toz olabilir gibi gibi. .

ha bu arada korkulacak kadar pahalı bir cihaz değil bu gibi sensörler 35- tl ile 75 tl arası satılabiliyor bazı online alışveriş sitelerinde geri vites lambasınada baglayarak direk calısıyor 😉 yani ben önceki aracımda öyle yapmısdım

Back