Doblo DOBLO OTOMOBİLE DÖNÜYOR

bu fiyata hiç gerek yok. yılda 2 muayeneden kaçarken doluya tutulmaya gerek yok
Bende öyle düşünüyorum 👍 ki bu işlem sürecinde 38 bin ile kalmayacaktır fiyat artacaktır. Yani en azından bizim eski araçlar için. D3 d4 sahibi arkadaşlar için mantıklı bi 10 yıl daha binilir.

Bende öyle düşünüyorum 👍 ki bu işlem sürecinde 38 bin ile kalmayacaktır fiyat artacaktır. Yani en azından bizim eski araçlar için. D3 d4 sahibi arkadaşlar için mantıklı bi 10 yıl daha binilir.
Bu sadece iş yerinin aldığı ücret buna ruhsat değişimi,tekrar muayene ücreti,tekrar trafik sigortası araç sınıfı değişikliğiyle vs.50 bin civarında bir masrafa ulaşır.

@tatar sedat hayırlı uğurlu olsun abim Allah kaza beka vermesin ruhsat çevrildi mi son durum ne ücret ne kadar çıktı ve nerde yaptırdın çevirme işlemini

başda belirtiğim mesajda var günadın oto kliniği

Şuanda 1 firma ile görüştüm doblo3 için 22.500 TL dönüşüm ücreti alınıyor Günaydın oto neden 35.000 TL ücret alıyor? Bu fark nereden geliyor? Bende Günaydın oto'ya dönüşüm yaptıracaktım şimdi kafam karıştı 12.500 TL fark nedir? Miraç topçu onx mühendislik bu firma daha uygun yapıyor.

Şuanda 1 firma ile görüştüm doblo3 için 22.500 TL dönüşüm ücreti alınıyor Günaydın oto neden 35.000 TL ücret alıyor? Bu fark nereden geliyor? Bende Günaydın oto'ya dönüşüm yaptıracaktım şimdi kafam karıştı 12.500 TL fark nedir? Miraç topçu onx mühendislik bu firma daha uygun yapıyor.

Onx 22.500 kdv dahil fatura verecek mi?
Kart geçiyor mu?
Taksit yapıyor mu?
Elden vermeyeceğim tam fatura istiyorum diyin bakalım cevap ne verecekler?

Onx 22.500 kdv dahil fatura verecek mi?
Kart geçiyor mu?
Taksit yapıyor mu?
Elden vermeyeceğim tam fatura istiyorum diyin bakalım cevap ne verecekler?
Özçağrı mühendislikte 25 bin TL'ye doblo dönüşümü yapıyor.Şuanda piyasanın en pahalısı günaydın oto.Özçağrı mühendislikte otombil dönüşüm yapan (fiorino) konuştum çok memnun kalmış dönüşümde de sorun yaşamamış.Günaydın oto bizim sözde sponsorumuz ama teamdoblo üyeleriyle sıradan başvuran aynı şekilde dönüşüm yaptırıyor. Sponsorluğun farkı nerede? Onx Maraşa uzak olduğu için 2.sıraya aldım şuanda özçağrı mühendislik Malatya ile irtbat halindeyim inşaALLAH muayene süresinden önce yetişirse orada dönüşüm yaptırmayı düşünüyorum.10 bin TL fark az bir fark değil. Özçağrı mühendislikte kredi kartıyla ödemiş fiornio dönüşümünde arakadaş.

Özçağrı mühendislikte 25 bin TL'ye doblo dönüşümü yapıyor.Şuanda piyasanın en pahalısı günaydın oto.Özçağrı mühendislikte otombil dönüşüm yapan (fiorino) konuştum çok memnun kalmış dönüşümde de sorun yaşamamış.Günaydın oto bizim sözde sponsorumuz ama teamdoblo üyeleriyle sıradan başvuran aynı şekilde dönüşüm yaptırıyor. Sponsorluğun farkı nerede? Onx Maraşa uzak olduğu için 2.sıraya aldım şuanda özçağrı mühendislik Malatya ile irtbat halindeyim inşaALLAH muayene süresinden önce yetişirse orada dönüşüm yaptırmayı düşünüyorum.10 bin TL fark az bir fark değil. Özçağrı mühendislikte kredi kartıyla ödemiş fiornio dönüşümünde arakadaş.
Günaydın oto sponsorlukta hiçbir kimseye indirim olmayacağını şirket politikası gereği olduğunu söylediler. Kimseden ben ucuza yaptırdım diye duymayacaksınız denildi.
Ayrıca buluşmalarda destek veriyor. Her büyük buluşmada 1 kişiye ücretsiz dönüşüm veriyor.
Memnun kalmış sorun yaşamamıştan ziyade elden para alımı, tam fatura kesmeme gibi bilgilerimiz mevcut. Bu kadar yasal önemli bir konuda vergi durumuna baktığımızda maliye bu işi gördüğünde faturayı az verenden ve az alandan cezalı bir şekilde tahsile başlayacaktır. Bir kişi bu konuda şikayet etse tüm yaptıranlardan izahat istenecektir.

Günaydın oto, tam fatura, kdv, gelir vergisi vb. işlemleri tam anlamıyla yapan firmadır. Ben de bu ailenin kurucusu olarak bu işi tam anlamıyla yasal şekli ile yapan ile anlaşmam gerektirir.
Ben bu riski alamam. Siz gidip ucuza yaptırabilirsiniz. Kimseye zorla buraya yaptırın demiyoruz haddimize değil zaten. Ben durumu bu şekilde görüyorum. Saygılar

Günaydın oto sponsorlukta hiçbir kimseye indirim olmayacağını şirket politikası gereği olduğunu söylediler. Kimseden ben ucuza yaptırdım diye duymayacaksınız denildi.
Ayrıca buluşmalarda destek veriyor. Her büyük buluşmada 1 kişiye ücretsiz dönüşüm veriyor.
Memnun kalmış sorun yaşamamıştan ziyade elden para alımı, tam fatura kesmeme gibi bilgilerimiz mevcut. Bu kadar yasal önemli bir konuda vergi durumuna baktığımızda maliye bu işi gördüğünde faturayı az verenden ve az alandan cezalı bir şekilde tahsile başlayacaktır. Bir kişi bu konuda şikayet etse tüm yaptıranlardan izahat istenecektir.

Günaydın oto, tam fatura, kdv, gelir vergisi vb. işlemleri tam anlamıyla yapan firmadır. Ben de bu ailenin kurucusu olarak bu işi tam anlamıyla yasal şekli ile yapan ile anlaşmam gerektirir.
Ben bu riski alamam. Siz gidip ucuza yaptırabilirsiniz. Kimseye zorla buraya yaptırın demiyoruz haddimize değil zaten. Ben durumu bu şekilde görüyorum. Saygılar
Kredi kartı ile ödeme kabul eden firma nasıl vergisini ödemeyebilir? Tabi ki isteyen istediği yere yaptırabilir. Günaydın Oto kredi kartı ile ödeme de fark alıyor mesela 35 bin TL olan doblo dönüşümü için tek çekimde 2 bin taksitte 3 bin fark alıyor. Diğer iki firma ile arasında birinde 10 bin diğerinde 12.5 tl fark var. Resmi bir işte evrakla dönüşüm yapılan bir işte vergisini vermeden nasıl bir işlem yapılacak? Maliyenin vergisinden kurtulma şansı var mı? Hatta fiorniosunu özçağrı mühendislikte dönüştüren arkadaş önce mersin günaydın oto'ya evraklarını gönderdiğini ve muayene süresi çok yaklaşmasına rağmen ilgilenilmediği için özçağrı mühendislikte yaptırdığını söyledi. Kredi kartıyla ödeme yaptığını söyledi.

2014 model doblo 1.3 aracımın otomobil dönüşümünü tamamladım.Özçağrı mühendislik Malatya şubesinde yaptırdım.Şube yetkilisi Hüseyin Bey çok efendi alçak gönüllü bir arkadaş.İşlem yaklaşık 1-1.5 saat sürdü.İşlem ücreti olarak 25 bin TL kredi kartıyla ödedim.Kredi kartıyla ödemede Günaydın Oto gibi fark almıyor.İşlem faturası da veriliyor.Onx ve Özçağrı Mühendislik 25 bin liraya yaptığı için Günaydın Oto da 25 bin TL ye indirdi fiyatı.Ben Günaydın otoya herkes 25 bine yapıyor siz neden bu kadar pahalı yapıyorsunuz diye söylediğimde işlemimiz bu şekilde cevabı verildi.1 ağustos tarihinde maraştan malatyaya gittim dönüşüm işlemi başladı bir baktım günaydın otodan whatsap üzerinden 25 bine düşürdük mesajı geldi.İnsanla dalga geçer gibi.Yakıştıramadım.Bugün bir yakınım yaptırsa engel olurum günaydın otoda yaptırmasına.31 temmuzda nakit 35 bine tek çekimde 37 bine yaptırmış olsam kendimi enayi gibi hissederdim ve zoruma giderdi.Rekabet böyle birşey işte.25 bin TL dönüşüm+1635 noter ruhsat değişimi yapıldı.Sigortacımdan dan zeyl yapmasını istedim.Sözde birde sponsorumuz olacak günaydın oto.

Hatta bundan yaklaşık 1-2 ay önce onx oto 22.500 TL ye dönüşüm yapıyordu.Sonradan onlarda 25 bin TL'ye çıkardılar.

Hatta bundan yaklaşık 1-2 ay önce onx oto 22.500 TL ye dönüşüm yapıyordu.Sonradan onlarda 25 bin TL'ye çıkardılar.
Bu durumda biz kazık yemiş olduk. Umarım bu durum yönetimin dikkatini çeker diğer üyeler için sponsorluk tekrardan gözden geçirilir. Ayrıca neyse söz verdim sözümü yemem birileri gibi. Mesajim umarım bir yere gider belki okur da sözlerine bundan sonra dikkat eder. Bizde söz ağızdan çıkar. Vesselam l.

Bu durumda biz kazık yemiş olduk. Umarım bu durum yönetimin dikkatini çeker diğer üyeler için sponsorluk tekrardan gözden geçirilir. Ayrıca neyse söz verdim sözümü yemem birileri gibi. Mesajim umarım bir yere gider belki okur da sözlerine bundan sonra dikkat eder. Bizde söz ağızdan çıkar. Vesselam l.
Söylenecek çok söz var fakat bu iş normal değil üstat. Ben yönetici olsam sıradan insanla forum üyeme aynı fiyatı veren hiçbir firmayla sponsorluk yapmazdım. Çünkü önceliğim üyelerimin faydasına olmasıdır. Kaldı ki piyasanın en pahalısına yapan firmayla asla ve asla sponsorluk yapmazdım. Bu eleştirim forum yöneticilerine.

Onlar bize değilde biz onlara sponsor oluyoruz heralde😁

Hayırlı olsun

bakın ithamlarınız yerinde değil maalesef. Olaya zaman ve gelişimi yönünden yanlış bakıyorsunuz.
Kimseye zorla şuraya yaptırın demiyoruz. Demeyiz de haddimize değil.
2009 bu yana üyelerine dağıtılan hediye miktarı ve buluşma sayılarına baktığınız da ülkede bizim kadarı yapan var mı?

Fiorino her yerde yapılırken doblo yapılmıyordu. Bu doğru mu?
Hatta dolandırıcılar yüzünden doblo halen olmadığı halde yaptıracağım diye dolandırılanlar oldu.
Süreci biz de takip ettiğimiz için doblo otomobil oluyor paylaşımlarını onaylamadık. Hatta bu yüzden bize kızanlar oldu neden yapmıyorsunuz diye ama gel gelelim için iç yüzünü bilmeyen üyelerimiz veryansını kolay yapıyor.
Sonrasında biz onx ile de görüştük ki adamların merkezi benim eve 10 dk uzaklıkta. Ayrıca Günaydın ile de konuştuk. İkisi de çalışmalar devam ediyor dedi. Biz de üyelere açıklama yaptık kimse yaptırmasın daha yapan yok olunca bilgi vereceğiz diye.
Tabi bu arada hiçbir firma ile sponsorluk yapmadık.
Sonrasında ilk yapan firma Günaydın oto oldu.
Bunu duyurmaya başladılar. Hobaaa bizim grup yine çoştu. Paylaşım yapan yapana.
Sonra Günaydına gidip sahibi ile konuşup süreci iyice inceledim. Yapılanları gördüm. Evrakları gördüm.
Hatta 1 doblonun ne zaman yapılacağını sordum onu bekledim süreci baktım.
Baktık oluyor talep te var sponsorluk konuştuk ama Günaydın bizim açıkladığımız fiyat üzerinden ne sen ne başkası 1 kuruş altına indirimle yaptığına dair haber olmayacak dedi. Şirket politakası bu yönde. Ne yapalım bu durumda sizce?
Sonra her buluşmada 1 kişiye ücretsiz dönüşüm verelim dediler. Şuan ki indirimle bile 3 tane verildi 1 yıl olmadan 75000 tl üyelerimize kazandırmış olduk. Buluşmalarımıza katılıyorlar, Team Doblo baskılı promosyon ürünleri içinde destek alıyoruz.
Sonra bu süreçte ONX ile görüştüm. Üyeler de şu soru vardı? Doblo otomobil olanı 7 koltuklu bunlar 7 koltuklu yapıyor muayene de biz 5 koltukla kalırız diye.
Buraya dikkat edin. Onx beni bu konuda uyardı otomobil 7 koltuk oluyor siz muayene gidince 5 koltuktan üyeler kalacak senin başın ağrıyacak dedi bana. Ki onx halen doblo yapamıyordu bu süreçte.
Bunu da gidip sordum 2 proje vererek ilk önce 7 sonra 5e yapıp yapacağız onu düşündük zaten dedi günaydın oto.

Gel gelelim şunu noktayı anlamıyorsunuz. Tabiki aynı hizmetin ucuz olanı varsa ucuzu almak lazım hele ki şu devirde.
Diğer firmalarda gelen paylaşımlara bakıyoruz herkese ayrı fiyat ve fatura kesilmiş oluyor. Yani işin içinde maliye var, tüvtürk, noter, emniyet var fatura da elden alma ya da alınan ücretin belirli tutarına fatura kesme gibi paylaşımlar geldi. Millet buna dikkat etmiyor. Sorun olursa firmanın sorunu gibi algılıyorlar. Bu konuda maliye ilede görüştüm. Bu durumda işlem iptali ve karşılıklı ceza alma durumu olduğunu söylediler.

Şimdi size soruyorum: Bu durumda bu kadar üyeyi bu riski almaya davet edebilir ya da yönlendirme yapabilir miyim? Belki diğer firmalar ile anlaşsam araç başı desem ki 3000 de bana verin zengin olmam mı?

Siz bu konuşan arkadaşlar sorun çıkmayacağının yarın birgün 1 yıl sonra bu firmaların denetime girdiğinde sorun çıkmaaycağının garantisini verebilir misiniz?

Kaldıki şöyle de bir durum var. Sanki doblo dönüşüm başladığında günaydın onx çağrı vardı da biz gidip günaydını seçtik mi oldu? HAYIR
Çünkü günaydından başka yapan yoktu herkeste istiyordu gittik inceledik sponsorluk yaptık? Yapmayıp da bugüne kadar gelen yüzlerce paylaşımı engel mi koysaydık?
Mesela sizler bir anlaşma yaptığınız da daha uygunu buldum diyim verdiğiniz sözden dönüyor musunuz?

Adamlar gelmiş 1 aylık kampanya yapmış. İndirim yapmış. Belki bu ay gelirleri giderleri denk gelecek ya da az kar edecekler ama bunu biz bilemeyiz.
Kampanya dan bizimde açıklanınca haberimiz oldu. Bize söylenseydi arkadaşlar biraz bekleyin kampanya olacak ondan yaptırın derdik. Bu konuda da şikayetimiz dile getirdik. Onlarda bir günde alınan karar dediler. Fiyatı 50 yapar 10 yapar biz bu konuda satıcıya ne diyebiliriz?
Daha uygun mu buldun git ona yaptır ama riskleri anlattım sonra buraya gelip benim böyle oldu diye yazmayın. Belkide böyle sorun yaşamayacaksınız inşallah kimse yaşamaz ama ben bu aileninin kurucusu olarak fiyatı uygun diye risk olana değil üyeye yasal anlamda mağduriyet yaşatmayacak olanı seçmem lazım.

Mesela herhangi otomobil markasından kapora da verip araç alıyorsunuz? Gelen zamdan dolayı şikayet ediyor musunuz? Ne yapabiliriz bu duruma mesela? Ayıp değil mi yaptıkları?

Faturası verilen,Tuvturkün ve TSE'nin onayladığı noterde ruhsatın çıktığı kredi kartı ile ödemesi yapılan bir işlemden nasıl vergi kaçıracaklar? Kaldı ki mühendislik firması kendini riske atar mı? Diğer firmalar 25 bin liraya yaptığı için günaydın oto çok müşteri kaybetti ve fiyatı düşürmek zorunda kaldı. Özçağrı mühendislik malatya şubesinin 2.dönüşüm yaptığı araç benim aracım ve sırada yapılacak 40 araç bekliyor. Araç satışı ile dönüşüm işlemi tamamen farklı şeyler,araç satışında döviz ve vergi(ötv) gibi durumlar var dönüşüm işleminde ise sadece tse'ye ödenen ücret var.Yönetici olarak sizlere tavsiyem günaydın oto ile olan sponsorluğunuzu gözden geçirmeniz. Kesinlikle fiyat düşmeyecek indirim yok diyen bir firma rekabeti görünce nasıl fiyatı düşürüyormuş gördük.

Son düzenleme:
Faturası verilen,Tuvturkün ve TSE'nin onayladığı noterde ruhsatın çıktığı kredi kartı ile ödemesi yapılan bir işlemden nasıl vergi kaçıracaklar? Kaldı ki mühendislik firması kendini riske atar mı? Diğer firmalar 25 bin liraya yaptığı için günaydın oto çok müşteri kaybetti ve fiyatı düşürmek zorunda kaldı. Özçağrı mühendislik malatya şubesinin 2.dönüşüm yaptığı araç benim aracım ve sırada yapılacak 40 araç bekliyor. Araç satışı ile dönüşüm işlemi tamamen farklı şeyler,araç satışında döviz ve vergi(ötv) gibi durumlar var dönüşüm işleminde ise sadece tse'ye ödenen ücret var.Yönetici olarak sizlere tavsiyem günaydın oto ile olan sponsorluğunuzu gözden geçirmeniz. Kesinlikle fiyat düşmeyecek indirim yok diyen bir firma rekabeti görünce nasıl fiyatı düşürüyormuş gördük.
Bakın yine anlatamadım size.
Günaydın oto da 1 tane bile ödenen bedel ile kesilen fatura tutarı farklı değil.
Diğer firmalarda çok karşılaştık bu şekilde alınan para ile kesilen fatura tutar farklı olmasını.
Bu da maliyeyi ilgilendirir. Zaten mtv kaybı olan devlet üstüne kdv den de kaybı ortaya çıkarsa işlem yapan firma ve yapılan işlemlerde sonuç sizce ne olacak?
Böyle bir risk var ve beni bütün grubu bu riske sokun diyorsunuz ben de sokmam diyorum.
1 ay sonra fiyatları yine normale döndürecekler muhtemelen kapmanya 1 aylık şuan. Belkide bu ay para kazanmayacaklar bilemeyiz.
Anlattığım gibi ilk bunlar çıktı birkaç ay rakip yoktu gittik sponsorluk yaptık şimdide yıl bitmeden bitirin diyorsunuz.

Bakın yine anlatamadım size.
Günaydın oto da 1 tane bile ödenen bedel ile kesilen fatura tutarı farklı değil.
Diğer firmalarda çok karşılaştık bu şekilde alınan para ile kesilen fatura tutar farklı olmasını.
Bu da maliyeyi ilgilendirir. Zaten mtv kaybı olan devlet üstüne kdv den de kaybı ortaya çıkarsa işlem yapan firma ve yapılan işlemlerde sonuç sizce ne olacak?
Böyle bir risk var ve beni bütün grubu bu riske sokun diyorsunuz ben de sokmam diyorum.
1 ay sonra fiyatları yine normale döndürecekler muhtemelen kapmanya 1 aylık şuan. Belkide bu ay para kazanmayacaklar bilemeyiz.
Anlattığım gibi ilk bunlar çıktı birkaç ay rakip yoktu gittik sponsorluk yaptık şimdide yıl bitmeden bitirin diyorsunuz.
13 bin lira tse'ye ödeme yapıyorlar gerisi kendilerine kalıyor ne kazanmaması. Şuanda para basıyorlar. Kardan zarar etmek istemiyor Günaydın Oto hepsi bu. Kimse zararına iş yapmaz. İsteyen istediği yere yaptırır. Ben çevreme günaydın otoya yaptırmamaları konusunda tavsiyede bulunuyorum. Müşteri sayıları azaldıkça fiyatı diğerleriyle aynı seviyeye çekmek zorunda kalacaklar. Pos çekimi yapılan bir işlemden vergi kaçıramazsınız. Günaydın oto pos çekiminde bile fark alırken özçağrı fark almadan çekim yapıyor.Demek ki isterlerse 25 bine de yapabiliyorlarmış değil mi? Sponsor olup standart fiyatın uygulanması kadar saçma bir işlem yok bunu da kabul edin lütfen.

Back