DOBLO MAZOT FİLTRESİ HK.

TEKRAR SELAM DOBLOCULAR.BUGÜN, DÜLDÜLÜN KAPUTUNU AÇTIK.MAZOT FİLTRESİ İLE ENJEKTÖR POMPASI ARASINDAKİ YAKLAŞIK 65-70 CM LİK EMİŞ BORUSUNUN UÇLARINI ÇIKARTTIK YERİNE ALDIĞIM HORTUMU TAKTIK KELEPÇE İLE İYİCE SIKTIK.İKİNCİ İŞ OLARAK DA ENJEKTÖR POMPASINDAN FAZLA MAZOTUN GERİ DÖNDÜĞÜ VE MAZOT FİLTRESİNE GİREN UCU SÖKTÜK ORDA BULUNAN ORİNGİ DEĞİŞİK EBATLARDA ALDIĞIM ORİNGLERDEN UYGUN OLANLA DEĞİŞTİRDİK. ÇIKAN ORİNGİN BİRAZ SERTLEŞMİŞ,BİRAZDA DEFORME OLDUĞUNU GÖRDÜK. ORİNGİNİ DEĞİŞTİRDİĞİMİZ BAĞLANTIYI BİRAZ ZORLANARAK YERİNE GEÇİRDİK VE SABİTLEME PARÇASINI TAKTIK.DEPODAN GELİP FİLTREYE GİREN UCA DOKUNMADIK. ONUN İŞİ BİRAZ ZOR BORUYU KESMEMİZ GEREKİYORDU. ŞİMDİLİK BUNUNLA YETİNDİK.DENEMEK İÇİN.
YABİSMİLLAH DEYİP MARŞA BASTIK.BU İŞLEMİ BİRKAÇ SEFER YAPTIK.MOTOR ÇALIŞMADI. YAPTIĞIMIZ İŞLERİ TEKRAR KONTROL ETTİK. BİR EKSİKLİK BULAMADIK.ARKADAŞA SEN MÜSADE ET DEDİM,DÜLDÜL BENİ MAHÇUP ETMEZ DEDİM.MARŞI 15-20 SANİYE KADAR BASILI TUTTUM VE DÜLDÜL ÇALIŞTI.İKİMİZDE BİRŞEYİ BAŞARMANIN SEVİNCİNİ YAŞADIK.STOP ETMEDİK ROLANTİ 900 DEVİR DE SABİT KALDI MOTOR ARIZA LAMBASIDA YANMADI.BEN 2KM KADAR YOL YAPIP DÖNDÜM.EVİN YANINDAKİ RAMPAYA ÖNÜ YUKARI GELECEK ŞEKİLDE PARK ETTİM,YARIN TEKRAR ÇALIŞTIRIP (ÇALIŞIRSA) GEBZE DE BİR TUR ATIP ARIZA LAMBASININ YANIP YANMADIĞINI VE RÖLANTİNİN SABİT KALIP KALMADIĞINI TEST EDECEĞİM. SONUCU SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.ASLINDA BU MESAJI BU İŞLERİ YAPTIKTAN SONRA YAZACAKTIM AMA SABREDEMEDİM. UNARIM BAŞARMIŞ OLURUM.VAKTİNİZİ ALDIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLER HERKESE SEVGİLERİMİ SUNARIM. GÖRÜŞMEK ÜZERE.SELAMLAR. MEVLÜT.

Ellerine saglik mevlut amca ......insallah daha problem cikmaz....sonucu bekliyorum.....

mevlüt amca elerine sağlık inşallah halolmuştur

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
büyük ihtima ile pompada problem yoktur 80 bin kmde bozulmaz gerçi mevlüt amcanınki düz dizel onlarda zamanında bazı problemler oldu sonucu bende merak ettim inşallah en iyi yoldan halolur

Valla gunlerdir mevlut amcanin sorununu cozmeye ugrasiyoruz raptor usta ile ...insallah cozulur.....

ARKADAŞLAR ,YARIN MARŞA BASTIĞIMDA DÜLDÜL ÇALIŞIRSA VE ARIZA LAMBASIDA YANMAZSA .İLK İŞİM 100 KM KADAR YOL DENEMESİ YAPMAK OLACAK VE SORUNUN KESİN OLARAK ÇÖZÜLDÜĞÜNE İNANACAĞIM.İNŞALLAH 1 SENEDİR DEVAM EDEN SORUNDAN SİZLERİN DESTEĞİ İLE KURTULMUŞ OLACAĞIM. SONUÇ MENFİ ÇIKARSA YİNE SİZLERİN BAŞINI AĞRITACAĞIM .SELAMLAR.YARI GÖRÜŞMEK ÜZERE MEVLÜT.

bence olmuştur😀 mevlüt amcadan kurtulmaz gibi geliyor bana😀

MEVKU946 tarafından yazılan metin:
ARKADAŞLAR ,YARIN MARŞA BASTIĞIMDA DÜLDÜL ÇALIŞIRSA VE ARIZA LAMBASIDA YANMAZSA .İLK İŞİM 100 KM KADAR YOL DENEMESİ YAPMAK OLACAK VE SORUNUN KESİN OLARAK ÇÖZÜLDÜĞÜNE İNANACAĞIM.İNŞALLAH 1 SENEDİR DEVAM EDEN SORUNDAN SİZLERİN DESTEĞİ İLE KURTULMUŞ OLACAĞIM. SONUÇ MENFİ ÇIKARSA YİNE SİZLERİN BAŞINI AĞRITACAĞIM .SELAMLAR.YARI GÖRÜŞMEK ÜZERE MEVLÜT.

Senin sorunlari cozulsunde mevlut abicim. Soracagin sorular basagrisi degil bastaci olur opuyorum ellerinden....

Mevlüt amca gelişmeler inşallah hayırla sonuçlanır.biz burada üye abilerimizin kardeşlerimizin sorunlarını çözebilmek için varız.bi nebze yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

MEVKU946 tarafından yazılan metin:
SELAM RAPTOR VE BAKİ BEY.SİZLERİ YORDUM.ÖZÜR DİLEYEREK YORMAYA DEVAM EDECEĞİM;BENİM DÜLDÜL İLK ÇIKANLARDAN .YETKİSİZ SERVİSDE MAZOT FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİLER ARABA ÇALIŞMADI.FİLTRENİN EMİŞ UCUNA VAKVAK POMPASI DİYE BİR ALET BAĞLADILAR ONU ÇALIŞTIRARAK( ELLE) FİLTRENİN İÇİNİ MAZOT DOLDURDULAR.SONRA ENJEKTÖR POMPASI İLE FİLTRE ARASINDAKİ HORTUMU YERİNE TAKIP MARŞA BASTILAR ÜÇ SEFERDEN SONRA ARABA ÇALIŞTI.SORMAK İSTEDİĞİM EĞER DEPODA MOTOR OLSAYDI BU VAK VAK İŞİNİ YAPMAZLARDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SORUM İSE MAZOT DEPOSUNDAN GELEN BORUNUN DEPONUN İÇİNDEDİ UCUNDA CEKVALF VARMI İDİ.EĞER YOKSA VEYA OLUPTA BOZUKSA MAZOTUN ORDAN DEPOYA GERİ KAÇTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ DEPONUN SEVİYESİ MAZOT FİLRESİNİN SEVİYESİNDEN 25-30 CM AŞAĞIDA .DEMEK İSTEDİĞİM DÜZ YERDE GERİ SİFON YAPIYOR. BU DURUMDADA GERİ KAÇAN MAZOTUN YERİNE BİRYERDEN HAVA GİRİYOR DİYORUM .BENDE ELEKTRİKÇİ ARKADAŞTAN YARDIM ALARAK BU İŞE SOYUNACAĞIM.BUGÜN GEREKLİ MALZEMELERİ ALDIM.YARIN İNŞALLAH BAŞLAYACAĞIZ .SONÜCU SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.İNTERNETTEN ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA BU DERT ÇOK DOBLODA VAR. BAŞARIRSAK ONLARADA FAYDAM OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM.SELAMLAR SEVGİLER. MEVLÜT.

mevlüt amca geri kaçırma arızası diesel araçlarda sıklıkla görülebilen bir sorundur.ancak bu sorun normalde doblolarda 200 bin km den önce ortaya çıkmaz.beni sürekli tereddüte düşüren konuda budur.80 bin km doblo için düşük bir kilometredir.bu km de pompanın bir sorun çıkartması çok muhtemel değildir.

yapmış olduğunuz işlem büyük ihtimalle sorununuzu çözecektir.

SELAM. BAKİ BEY .VE SORUNUMA YORUM YAPARAK BANA YOL GÖSTEREN RAPTOR VE DİĞER ARKADAŞLAR.YAPTIĞIMIZ DEĞİŞİKLERDEN SONRA ARABAYI RAMPAYA ÖNÜ YUKARI GELECEK ŞEKİLDE BIRAKMIŞTIM. YAKLASIK 30 SAAT BU ŞEKİLDE KALDI .2 SAAT ÖNCE ARABANIN MARŞINA BASTIM BİR SEFERDE ÇALIŞTI. BU DURUMDA GERİ KAÇIRMA OLAYI ŞİMDİLİK ÇÖZÜLDÜ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ESAS SORUN MOTOR ARIZA LAMBASI İDİ .2.5 KM YOL YAPTIM LAMBA YANMADI,ARABANIN ROLANTİSİNDEDE SORUN ÇIKMADI. SORUNLARIN KESİN HALLOLDUĞUNA EMİN OLABİLMEK İÇİN HAFTA İÇİ İZMİTE GİDİP GELECEĞİM YAKLAŞIK 100 KM LİK YOL ONDAN SONRA ARABANIN GEŞMİŞİ VE ARIZALARIN OLUŞ NEDENLERİ HAKKINDA GENİŞ BİR YORUM YAZIP BU TİP SORUNLAR İÇİN BİTON PARA HARCAYIP SONUÇTA SORUNU ÇÖZÜLMEYEN ARKADAŞLARA.YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIM. SAYGILAR,SELAMLAR.MEVLÜT.

haydi hayırlısı...inşallah sorun tam olarak çözülmüştür.(ben çözüldüğünü düşünüyorum.)Allah başka sıkıntı göstermesiwn.

*clap**clap**clap*

SELAM RAPTOR . ÖNCELİKLE TS A İNTER MAÇINDA BAŞARILAR DİLERİM.DÜLDÜLÜN SORUNU ŞİMDİLİK HALLOLMUŞ GİBİ GÖRÜNSEDE ,5 TL LİK MASRAFLA BİR YILDIR UZMAN USTALARIN ÇÖZEMEDİĞİ SORUNU BİZİM 1 SAAT GİBİ BİR ÇALIŞMAYLA ÇÖZECEĞİMİZE PEK AKLIM ERMEDİ. BU SORUNLAR BİZİM YAPTIĞIMIZ BASİT BİR İŞLEMLE ÇÖZÜLECEK KADAR KOLAYSA BU USTALAR NİÇİN BİR YILDA ÇÖZEMEDİLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ADAMLAR, DEBİMETRE DEDİLER,GAZPEDALİ DEDİLER. YAKITTANDIR DİYEN DE OLDU AKÜYÜ ŞARJA BAĞLATTILAR, SON OLARAKTA BEYİN ARIZALI DEDİLER.HİÇBİRİNİN AKLINA MAZOT FİLTRESİ VE BAĞLANTILARI GELMEDİ ( MAZOT DÖNÜŞ HATTINA KOYDUKLARI CEKVALF DE BİR İŞE YARAMADI).BU USTALAR SERVİSDE KARŞILAŞTIĞIM KİŞİLER.BEN 25 SENE ARAŞTIRMACI OLARAK (KİMYA)ÇALIŞTIĞIM İÇİN HER DEDİKLERİNİ YAPTIRMADIĞIM HALDE BU GÜNE KADAR TOPLAM 250 TL ALDILAR VE SONUÇ SIFIR.İŞTE BENİM AKLIM BUNA YATMIYOR.HER DEDİKLERİNİ YAPTIRSAYDIM SORU ÇÖZÜLMEDİĞİ HALDE BENDEN ÇIKACAK PARA YAKLAŞIK 3500 TL OLACAKTI.SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE SELAMLAR. MEVLÜT.

mevlüt amca eskiden arıza tespiti kolaydı.benzinli motorlar karbüratörlü ve basitti.diesel motorlarda pompa-enjeksiyon sistemi turbo intercooler derken aldı yürüdü...

eskiden araba teklediğinde arızanın kaynağını bulmak 5 dakikamı almıyordu.şimdi öyle değil.bir arıza ortaya çıktığı zaman bunun sebebi 5-6 ayrı yerden kaynaklanabiliyor.

bu yüzden ustalar çoğunlukla arıza tespit cihazlarına mahkum kalıyor.ayrıca her arabanın kendine özgü bir yapısı var.tek bir arabada uzmanlaşmanın bi anlamı olmuyor.gelen her arabaya bakmak zorunda olan ustalar bütün arabaların genel yapılarını öğrenmekle yetiniyor.ayrıntılar zamanla daha çok deneme yanılma yöntemiyle ortaya çıkıyor ki bu durum çoğunlukla maliyetleri arttırıyor.

biz burada ekip olarak her gün en az 5-6 aracın her kategoriden sorularını cevaplıyoruz.üyenin bize aktarabildiği kadar bilgi ile konuyu değerlendirip sorunun çözümü yönünde cevaplar veriyoruz.biz bu konuda çok mu uzmanız?hayır değiliz.sadece olaya farklı açılardan bakmaya çalışıp ortak kanılara varmaya çalışıyoruz.

örneğin sizin sorununuzla ilgili durumu yeniden yorumlayalım...

verdiğiniz ilk bilgilerde pompaya daha önce valf takıldığını belirtmeniz daha önce pompanın arızalı olduğunu işaret ediyor.bu sorunun çözümünde bir karışıklığaneden oldu.çünkü araç 80 binde pompa kolay kolay pompa bozmaz.ama valf takılması pompa arızası var demektir.bu durum bi çelişki oluşturuyor.

geri dönüş hortumunun pompayı boşaltması kurgusuda kafama çok yatmadı .çünkü geri dönüş hortumu enjektörlerin kullanmadığı fazla (!) mazotu depoya gönderir.pompayı boşaltması zor bi ihtimal olarak görünüyordu.

sabah zor çalışan,çalıştığında siyah duman atan bir aracın enjektör probleminden şüphelenmek,hava filtresinin eskimiş,kızdırma bujisinin bozulmuş olduğundan şüphelenmek mümkündür.

kısacası birbirine çok yakın şikayetler bir çok arızadan kaynaklanıyor olabilir.ustalarında bir arızayı doğrudan tesbit etmeside bu sebeple zordur.

mevlut amcam ..anlattıklarına göre sorunun cozulmus görünüyor......hadi geçmiş olsun amcam.....

sizlerin sorunları çözüldükçe biz burada son derece seviniyor ve bilgilerimizin tazelenmesini saglıyoruz......eğer sizlere faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize....

mevlüt amca sorunun çözüldüğüne sevindim geçmiş olsun

DEĞERLİ ARKADAŞLARIM.RAPTOR.BAKİ BEY VE DOBLO VİP PREMİO BANA AYIRDIĞINIZ VAKİT İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.SON YAZIMDA .KESİN DÜZELDİ DEMEDİM. DÜZELDİĞİNİ TAHMİN EDİYORUM DEDİM.BU SABAH TEKRAR DÜLDÜLÜ ÇALIŞTIRDIM.BİR SEFERDE ÇALIŞTI.5-6 KM LİK BİRYERE GİDECEKTİM. YOLA ÇIKTIM 2KM GİTTİKTEN SONRA ARIZA LAMBASI KISA SÜRE YANIP SÖNMEYE BAŞLADI. SONUÇTA EVE DÖNDÜM ROLANTİDE 5 DK KADAR BEKLEDİM. DEVİR ÖNCE1200 E SONRA YAVAŞ YAVAŞ 2500 E KADAR ÇIKTI ARIZA LAMBASI YANDI VE DEVİR TEKRAR 1200 DÜŞTÜ 5 DK KADAR TEKRAR BEKLEDİM LAMBA SÖNMEDİ MORALİM BOZULDU KONTAĞI KAPATIP EVE ÇIKTIM.YİNEDE KENDİ KENDİME SORUNUN BİRİ OLAN GEÇ ÇALIŞMAYI ÇÖZMÜŞ GİBİ OLMAMDAN TESELLİ BULDUM.DİĞER SORUNUDA ÇÖZMEK İÇİN FİKİRLERİNİZE İHTİYAÇ DUYACAĞIM.SAYGILAR VE SELAMLAR. MEVLÜT.

e bu da bir gelişmedir mevlüt amca..

Back