DOBLO MAZOT FİLTRESİ HK.

MEVKU946

Onursal Kocaeli Yöneticisi
Adı
MEVLÜT KÜÇÜKTİFTİK
Modeli
Renk
GÜNBATIMI
SELAM MİLLET BEN MEVLÜT AMCANIZ. HOŞGÖRÜNÜZE SIĞINARAK 2001 MODEL 1.9 D NİN MAZOT FİLTRESİ HAKKINDA BİLGİLERİZE İHTİYACIM VAR.UMARIM BENİ KIRMAZ CEVAPLARSINIZ.
1. MAZOT FİLTRESİN DE ÜÇ DELİK VAR BİRİ MAZOT GİRİŞİ.İKİNCİSİ ENJEKTÖ POMPASININ EMİŞİ .ÜÇÜNCÜSÜ ENJEKTÖRÜN E
MDİĞİ MAZOTU DEPOYA GÖNDEREN (FİLTREYE GİRİP ORDAN DEPOYA BAĞLANTISI OLAN).
2.MAZOT FİLTRESİ HER DEĞİŞTİĞİNDE BU BAĞLANTILAR SÖKÜLÜP TAKILIYOR.
3. BU BAĞLANTI PARÇALARI 11 SENEDİR DEĞİŞMEDİ.
SORUNUM ARABA GARAJDA ÇALIŞMADAN BİRKAÇ GÜN KALDIĞINDA ÇOK ZOR ÇALIŞTIRIYORDUM. BU NEDENLE ÖNCEDEN GİTTİĞİM YETKİSİZ SERVİSE GİTTİM.SORUNU ANLATTIM.ARABAYI YOKUŞ AŞAĞI BİR YERE PARK ET İKİ ÜÇ GÜN KALSIN SONRA ÇALIŞTIR DEDİLER.BEN DE ÖYLE YAPTIM ARABA BİRSEFER MARŞA BASINCA ÇALIŞTI.HEMEN USTAYA GİTTİM DURUMU ANLATTIM. MAZOT GERİ KAÇIYOR ONUN İÇİN DÖNÜŞ BORUSUNA CEKVALF KOYACAĞIZ DEDİ VE TAKTILAR. EVE DÖNDÜM ARABAYI İKİ GÜN SONRA TEKRAR ÇALIŞTIRMAYA ÇALIŞTIM YİNE AYNİ SORUNLA KARŞILAŞTIM USTAYA TELEFON ETTM .BAYRAM DOLAYSI İLE ÇOK İŞİM VAR BAYRAMDAN SONRA GEL DEDİ. BENDE GİTMEDİM. AYNI USTA BEYİN ARIZALI DEMİŞTİ. ŞİM Dİ ARABAYI YOKUŞTA PARK EDİYORUM BİR SEFERDE ÇALIŞIYOR. BİLENLERDEN YARDIM İSTİYORUM SAĞLIKLI YAŞAMANIZ DİLEĞİ İLE MEVLÜT.

emmi mazot geri kaçıyorsa bu pompadan kaynaklanır.pompadan önce bi valf koyup geri kaçışı kesiyolar ama bu bir tamir yöntemi değil.geri kaçırmanın asıl sebebi mazot pompasının elemanlarının aşınmış olmasıdır.eğer pompada kaçak var diye düşünüyorsan o zaman pompacıya gidip mazot pompasının tamir takımlarını değiştirip pompaya komple bi bakım yaptıracaksın.biz zaten sana pompanında bakılması gerektiğini söylemiştik.geri kaçırma filtreden kaynaklanmaz.

ama bu durum lambanın sönmesine ne kadar etki eder bilemem.ayrıca rolanti düzensizlikleride normale dönermi bilemiyorum.ama geri kaçırma var diyorsan önce pompayı baktırman lazım.

valfle geri kaçırmayı engelleyebilirler.ama bu sadece var olan sorunu örtbas eder.tamir etmez.pompa aşınmıştır ve bir süre sonra tam olarak iflas edecektir.

EN İYİ TAMİR ZAMNINDA YAPILAN BAKIMDIR!

RAPTOR tarafından yazılan metin:
emmi mazot geri kaçıyorsa bu pompadan kaynaklanır.pompadan önce bi valf koyup geri kaçışı kesiyolar ama bu bir tamir yöntemi değil.geri kaçırmanın asıl sebebi mazot pompasının elemanlarının aşınmış olmasıdır.eğer pompada kaçak var diye düşünüyorsan o zaman pompacıya gidip mazot pompasının tamir takımlarını değiştirip pompaya komple bi bakım yaptıracaksın.biz zaten sana pompanında bakılması gerektiğini söylemiştik.geri kaçırma filtreden kaynaklanmaz.

ama bu durum lambanın sönmesine ne kadar etki eder bilemem.ayrıca rolanti düzensizlikleride normale dönermi bilemiyorum.ama geri kaçırma var diyorsan önce pompayı baktırman lazım.

valfle geri kaçırmayı engelleyebilirler.ama bu sadece var olan sorunu örtbas eder.tamir etmez.pompa aşınmıştır ve bir süre sonra tam olarak iflas edecektir.

EN İYİ TAMİR ZAMNINDA YAPILAN BAKIMDIR!

Harfi harfine katiliyorum.....pompanizida bu konuda uzman bir yerde yaptiriniz ...her ustaya pompa actirilmaz aman mevlut amca.....eger bildigin yer yoksa yardimci olalim....

SELAM RAPTOR ARKADAŞIM.S,ZLERİ EPEY UĞRAŞTIRIYORUM. LÜTFEN YAŞIMA VERİN.ARABA 2001 MODEL FAKAT BÜTÜN BAKIMLARINI ZAMANINDA YETKİLİ SERVİSE YAPTIRDIM. ŞU ANDA 84700 KM DE. BU KM NİN 82000 İNİ BEN YAPTIM. FİREN BALATARI BİLE DEĞİŞMEDİ GEÇEN BAKTIRDIM .DAHA ÇOK GİDER DEDİLER.DURUM BU İKEN GEÇ ÇALIŞMA OLAYI ÜÇ AYLIK BİŞEY.GERİ DÖNÜŞ BORUSUNA KONAN CEKVALH İŞ GÖRMEDİ.AFFINIZA SIĞINARAK SORMAK İSTİYARUM. MAZOTUN GERİ KAÇTIĞI KESİN.ÇÜNKÜ ARABAYI RAMPAYA PARK EDİNCE ÇALIŞTIRMADA SORUN YAŞAMIYORUM. BENCE MAZOTUN BULUNDUĞU SİSTEME Bİ YERDEN HAVA GİRİYOR OLABİLİRMİ.ÇÜNKÜ GERİ KAÇAN MAZOTUN YERİNE FİZİK KURALLARINA GÖRE BİŞE GİRECEK BU GİREN ŞEYİN HAVA OLMA İHTİMALİ FAZLA DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BU SİSTEME HAVA NERELERDEN GİREBİLECEĞİ HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.SAYGILAR SEVGİLER.MEVLÜT.

Mevlut amcam aracinin pompasinin mazot geri donus hortumunda veya rekorundan muhtemelen hava aliyordur butun hortumlari gerekiyorsa rekorlari degistirttir sorun muhtemelen ortadan kalkacak uc bes kurusa isin hallolacak.....pompaya en son islem yaptirmani oneririm......kolay gelsin

baki abi haklı sanırım...80 binde araba kolay kolay pompa bozmaz...o zaman hortumlar bakılacak.ancak benim kafama yatmayan tarafı bu iş yakıta nasıl yansımaz?daha önce yakıtla ilgili sorunum yok demiştiniz.hortumlarda bi çatlak kırık v.s. olsa yanmayan mazot dışarı gider...

hem geri dönüş hortumunun enjektörden dönen fazla yakıtı depoya yollaması lazım,pompayı boşaltmaması lazım.pompa neden boşalıyor?

baki abi haklı sanırım...80 binde araba kolay kolay pompa bozmaz...o zaman hortumlar bakılacak.ancak benim kafama yatmayan tarafı bu iş yakıta nasıl yansımaz?daha önce yakıtla ilgili sorunum yok demiştiniz.hortumlarda bi çatlak kırık v.s. olsa yanmayan mazot dışarı gider...

hem geri dönüş hortumunun enjektörden dönen fazla yakıtı depoya yollaması lazım,pompayı boşaltmaması lazım.pompa neden boşalıyor?

Raptorum kilcal bir catlak veya delik varsa mazot siziyor ve motor isisi ile buharlasiyor ve gorulmuyor olabilir......ancak hava en kilcal yerden bile hizla girer ve cikar kanaatindeyim.....bunu bilmenin en kolay yolu 20/30 tl vererek hotum ve rekorlari degistirmektir diye dusunuyorum....

abi araba 80 binde,pompa sağlam olmalı,bu kilometrede bompa bozma ihtimali çok düşük (gerçi bi valf takılmış pompaya) filtreler düzenli değişiyormuş,geriye çok fazla seçenek kalmıyor...

hortumlar ve filtreyi bi değişsinler bakalım sonuç ne olacak?o mazot filtresinin kapsülüde çatlak olabilir.malum plastik parça.

abi araba 80 binde,pompa sağlam olmalı,bu kilometrede bompa bozma ihtimali çok düşük (gerçi bi valf takılmış pompaya) filtreler düzenli değişiyormuş,geriye çok fazla seçenek kalmıyor...

hortumlar ve filtreyi bi değişsinler bakalım sonuç ne olacak?o mazot filtresinin kapsülüde çatlak olabilir.malum plastik parça.
. Muhtemeldir kardesim artik top mevlut babada......sonucu yazar bize herhalde......

Mevlut baba bu arada forumun en yaslisi unvanini sana kaptirdim.......uzulmuyorum ama insallah sende sorunlari hallolduktan sonra gidenlerden degil ....genis ailemizde kalanlardan olursun....opuyorum ellerinden.....

Basimizda bir buyuk bulunsun .....baabindan diyorum.....
Ulen bende raki ister gibi konustum😀

büyük ihtima ile pompada problem yoktur 80 bin kmde bozulmaz gerçi mevlüt amcanınki düz dizel onlarda zamanında bazı problemler oldu sonucu bende merak ettim inşallah en iyi yoldan halolur

SELAM ,GENÇLER ÖNERİLERİNİZİ İKİŞER KEZ OKUDUM. SAYIN RAPTOR VE SAYIN BAKİ BEYİN ONERİLERİNDEN YOLA ÇIKARAK EN KISA ZAMANDA HORTUM VE ORİNGLERİ DEĞİŞTİRECEĞİM.BUNU KENDİM YAPYAMA ÇALIŞACAĞIM.VAKTİM VAR ARABADA ÇALIŞIR DURUMDA GEREKLİ PARÇALARI ALIP EVİN YAKININDA ARABA ELEKTRİKCİSİ ARKADAŞ VAR ONDANDA YARDIM ALIP BU İŞİ ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIM.SONUCU BİRKAÇ GÜNE YAZARIM. .KAFAMA TAKILAN BİR KONUDA DEPODAKİ ŞAMANDIRAYA BAĞLI MAZOT HORTUMUNDA CEKVALF VARMI YOKMU BİLENİNİZ VARMI.BENİM DOBLO TRAKTÖRÜN BİR ÜST MODELİ .SELAMLAR SEVGİLER,SAYGILAR. MEVLÜT.

MEVKU946 tarafından yazılan metin:
SELAM ,GENÇLER ÖNERİLERİNİZİ İKİŞER KEZ OKUDUM. SAYIN RAPTOR VE SAYIN BAKİ BEYİN ONERİLERİNDEN YOLA ÇIKARAK EN KISA ZAMANDA HORTUM VE ORİNGLERİ DEĞİŞTİRECEĞİM.BUNU KENDİM YAPYAMA ÇALIŞACAĞIM.VAKTİM VAR ARABADA ÇALIŞIR DURUMDA GEREKLİ PARÇALARI ALIP EVİN YAKININDA ARABA ELEKTRİKCİSİ ARKADAŞ VAR ONDANDA YARDIM ALIP BU İŞİ ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIM.SONUCU BİRKAÇ GÜNE YAZARIM. .KAFAMA TAKILAN BİR KONUDA DEPODAKİ ŞAMANDIRAYA BAĞLI MAZOT HORTUMUNDA CEKVALF VARMI YOKMU BİLENİNİZ VARMI.BENİM DOBLO TRAKTÖRÜN BİR ÜST MODELİ .SELAMLAR SEVGİLER,SAYGILAR. MEVLÜT.

sizden sonucu bekliyoruz

MEVKU946 tarafından yazılan metin:

Sevgilİ mevlut amcam .....evvela elin yatkin degilse bu ise girisme derim aslinda elinlede alakasi yok simdi sen gozlerim az goruyor dedin ya ondan diyorum conku bu oringleri yerine duzgun oturtmazsan hem mazot sizacak hemde hava alacaktir.....aman dikkat sakatlik olmasin......gelelim sorunun cevabina........evet senin aracinin mazot deposunun pompasinin icinde cekvalf var......dikkat et mevlut amca depo pompasinin icinde var.....samandiraya bagli mazot hortumunda degil......hadi simdi sana kolay gelsin ...sonucu bekliyoruz.....

aga şamandırada valf ne arar?artiz ne arar bazarda?ben hepten koptum...bazar nerde?

nasıl yanı yav😀

SELAM RAPTOR VE BAKİ BEY.SİZLERİ YORDUM.ÖZÜR DİLEYEREK YORMAYA DEVAM EDECEĞİM;BENİM DÜLDÜL İLK ÇIKANLARDAN .YETKİSİZ SERVİSDE MAZOT FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİLER ARABA ÇALIŞMADI.FİLTRENİN EMİŞ UCUNA VAKVAK POMPASI DİYE BİR ALET BAĞLADILAR ONU ÇALIŞTIRARAK( ELLE) FİLTRENİN İÇİNİ MAZOT DOLDURDULAR.SONRA ENJEKTÖR POMPASI İLE FİLTRE ARASINDAKİ HORTUMU YERİNE TAKIP MARŞA BASTILAR ÜÇ SEFERDEN SONRA ARABA ÇALIŞTI.SORMAK İSTEDİĞİM EĞER DEPODA MOTOR OLSAYDI BU VAK VAK İŞİNİ YAPMAZLARDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SORUM İSE MAZOT DEPOSUNDAN GELEN BORUNUN DEPONUN İÇİNDEDİ UCUNDA CEKVALF VARMI İDİ.EĞER YOKSA VEYA OLUPTA BOZUKSA MAZOTUN ORDAN DEPOYA GERİ KAÇTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ DEPONUN SEVİYESİ MAZOT FİLRESİNİN SEVİYESİNDEN 25-30 CM AŞAĞIDA .DEMEK İSTEDİĞİM DÜZ YERDE GERİ SİFON YAPIYOR. BU DURUMDADA GERİ KAÇAN MAZOTUN YERİNE BİRYERDEN HAVA GİRİYOR DİYORUM .BENDE ELEKTRİKÇİ ARKADAŞTAN YARDIM ALARAK BU İŞE SOYUNACAĞIM.BUGÜN GEREKLİ MALZEMELERİ ALDIM.YARIN İNŞALLAH BAŞLAYACAĞIZ .SONÜCU SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.İNTERNETTEN ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA BU DERT ÇOK DOBLODA VAR. BAŞARIRSAK ONLARADA FAYDAM OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM.SELAMLAR SEVGİLER. MEVLÜT.

ellerine sağlık amca kolay gelsin.

aga şamandırada valf ne arar?artiz ne arar bazarda?ben hepten koptum...bazar nerde?

ben mevlut amcanın aracını jtd diye hatırladıgım için deponun içinde pompa var diye yazdım ...ne bileyim aga araba düz dizelmiş.....Ozaman kesinlikle senin aracında Mevlut amca yamazot filtresininin ya pompasının yada hortumlarınının bir yerlerden hava alıyor......baska altarnatif kalmadı...

bence ilk aşama filitreyi kontrol ettirin hava alma ihtimali biraz daha yüksek çünkü peridyotik olarak değişen bi parça

Back