Doblo Lastik Seçimi

Doblonun olması gereken ebatı 205/60/16 dır.195/60/16 dan sonra sanki farklı araca bindiğimi hissettirdi.Muayene evrakında üzerinde ki ebat yazıyor problem yok.205/55 yanakta araç yere yaklaşıyor kasis ve bozuk yollarda altını vurma ihtimaliniz artıyor sürekli asfalt yolda kullanıyorsanız 55 yanakta olabilir ama 60 yanak daha konforlu.

2012 d3 1.3 maxi cargo Bizim yollar bozuk olmasi sebebi icin 205 65 16 michell aldim 4 adet onlere 36 arkalara 35 hava simdi ise cok guvenli ve konforlu fren mesafesi cok seri 150 km hizda sert virahlara tutunmasi guzel biraz seri degil geri kalan hersey 10 numara cukur falan hikaye
Fakat rot ayaarini 300 500 km uzun yol yapınca yaptirin daha saglikli olucakttir.

2012 d3 1.3 maxi cargo Bizim yollar bozuk olmasi sebebi icin 205 65 16 michell aldim 4 adet onlere 36 arkalara 35 hava simdi ise cok guvenli ve konforlu fren mesafesi cok seri 150 km hizda sert virahlara tutunmasi guzel biraz seri degil geri kalan hersey 10 numara cukur falan hikaye
Fakat rot ayaarini 300 500 km uzun yol yapınca yaptirin daha saglikli olucakttir.
Tam tur dönüşlerde davlumbaza sürtme yapmadı mı 65 yanak?Konfor olarak çok daha iyi 65 yanak ben alırken 205/60 aldım davlumbaza sürter diye.

Ben 205-55-16 lastiğe 40 hava basıyorum yine yanaklar ezik duruyor. Kaç basmam gerekiyor?
Otomobil lastiği kulanıyosunuz 38 yeterli ısınma genleşme payı ile 40 ı bulur

Doblolarda başlıca hata ucuzluk adı altında 205/55/16 otomobil lastiği sakız gibi süner durur.
205/60/16 ideal olanı iyidir

Ben 205-55-16 lastiğe 40 hava basıyorum yine yanaklar ezik duruyor. Kaç basmam gerekiyor?
Malesef bendede ezik duruyor. 1.3 motor bide 1.6 olsa tamam dicemde. Bende 40 bastım tekerlere dahada fazla basılmaz heralde. Ezik lastik görüntüsüde bir süre sonra biri söylemediği sürece göze batmıyor.

Malesef bendede ezik duruyor. 1.3 motor bide 1.6 olsa tamam dicemde. Bende 40 bastım tekerlere dahada fazla basılmaz heralde. Ezik lastik görüntüsüde bir süre sonra biri söylemediği sürece göze batmıyor.
Yuk endeksi çok dusuk olabilir.1.3 motorda okadar ezilmemesi lazim. Bence bi kontrol edin virajlarda hizli girip yatirip tehlikeye girmeyin

205 60 16 alın rahatınıza bakın. 55 yanak almayın.

Herkese merhaba konu lastik seçimi

Doblo 2017 1.6 105 otomobil ruhsatlı aracım var ve 4 adet yazlık veya 4 mevsim lastik düşünüyorum bu konuda hangi lastik tercih etmem gerekiyor?
Üzerindeki lastikler conticental 195/60 R 16 C bu şekilde mi bakıp almam gerekiyor yoksa farklı bir lastik takılabiliyor mu hangi markalara bakabilirim şimdiden teşekkür ederim.
Bende otomobil lastiği almayı düşünüyorum lakin muayeneden geçer mi diye tereddüt ediyorum yük taşımıyorum ciddi fiyat farkı var

Bende otomobil lastiği almayı düşünüyorum lakin muayeneden geçer mi diye tereddüt ediyorum yük taşımıyorum ciddi fiyat farkı var
kışlıklar 205 16 jant pek memnun değilim hantallaştırıyor aracı

TeamDoblo ailesinde D2 dobloya 205/55/16 lastik takıp kullanmış olan var mı?
205 kışlık takılı pek sevemedim zaten 1,3 taban kalın olunca hantallaşıyor

bendeki 205 55 16 kışlık otomobil takmışlar. araç hantal pek sevmedim bu lastikleri,195 60 16 takılıydı önceki sıfır aldığım doblo da dediğiniz doğru

muayenden geçer ben hep geçtim bu şekilde. Lastik alınca da bu ölçülerde alıyorum hep

Geçen sene tavsiye üzerine 205 55 16 kışlık petlas aldım muayeneden sorunsuz gectim. Yasadigim yerde ticari araçların çoğunda otomobil tip lastik goruyorum ozellikle bakmistim. Ancak 55 yanak yeterli gelmiyor lastik sürekli inikmiş gibi duruyor memnun değilim bu yüzden. Ayrıca C sınıfının ömrü daha uzun olur bence. Yazlık lastiğim 195 60 16C sınıfı ve memnunum. Yaşadığınız yerin yolları düzgün ise ve ağır yük taşımayacaksanız otomobil tip idare eder sizi. Ben boyle dusunuyorum saygılar.

205/60/16 mükemmel
Şuanki yeni versiyon doblolardada bu var iyi olmuş

Back