Doblo fren mesafeleri

anka2556

Onursal Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Meslek
Lojistik uzmanı
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Çöl Gri
Doblo'nun 100 km/s de fren mesafesi 43.6 metre.
opel astra'dan 4 metre kısa.
Lastik değişme sebebim işte budur.

doblonun fren mesafesi 100 kmde soğukken 39 metredir sıcakken ise 40 metredir takip ettiğim dergide yapalan değerlerdir hatta doblo premio partner tepee ve connect glx karşılaştırması var ve doblo sürüş özellikleri ve konforu ile lider olarak bitirdi ayriyetten başka bi karşılaştırmada caddy ve doblo premio karşılaştırmasındada lider di fren mesafesi 39 metredir

ama prelli lastiklerden bende memnun değilim tutnamıyorlar bizim diğer doblodada ilk prelli vardı daha sonra lassa aldık çok memnunduk lastiklerim eskisin lastik markasını değiştiricem

Fren mesafesinin araba dışındaki en önemli etkeni lastikleridir... GoodYear 2011 senesinde dünyada ıslak ve kuru zeminde en kısa fren mesafesine sahi lastik olmayı başarmıştır... Bilgilerinize...

FireExit tarafından yazılan metin:
Fren mesafesinin araba dışındaki en önemli etkeni lastikleridir... GoodYear 2011 senesinde dünyada ıslak ve kuru zeminde en kısa fren mesafesine sahi lastik olmayı başarmıştır... Bilgilerinize...

Lassa phenoma'ya karar kıldım.
Gittim gördüm lastiğide, Bridgestone ER 300 alacaktım ki
dükkanda phenoma'ya vuruldum, İlk fırsatta aracı götürüp değiştireceğim.
yanakları ve tabanları çok sağlam, üst sınıf performans lastiği, ıslak ve kuru frenlemede TUV testlerinde toplam puanlamada sınıf liderliği almış.
94 yük endeksi tam da bizim arabalara göre.

Lassa Phenoma 205/55 r16 94W almaya karar verdim.
(link)

TUV Testlerini sonucu
(link)

Çıkma 4 lastiğime 700 Tl istiyorum.

Tek tek de satabilirim.

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
doblonun fren mesafesi 100 kmde soğukken 39 metredir sıcakken ise 40 metredir takip ettiğim dergide yapalan değerlerdir hatta doblo premio partner tepee ve connect glx karşılaştırması var ve doblo sürüş özellikleri ve konforu ile lider olarak bitirdi ayriyetten başka bi karşılaştırmada caddy ve doblo premio karşılaştırmasındada lider di fren mesafesi 39 metredir

ama prelli lastiklerden bende memnun değilim tutnamıyorlar bizim diğer doblodada ilk prelli vardı daha sonra lassa aldık çok memnunduk lastiklerim eskisin lastik markasını değiştiricem

O çoklu karşılaştırmayı arayıp duruyorum bi türlü bulamadım , linkini yollayabilirmisniz?

linki yok benim taskip ettiğim dergilerde var nette hiç görmedim karşılaştırmada doblo lider

benim arabanın lastikleri ölü olduğu halde geçen bi arkadaş bir yere varıp gelmek için kullandı dobloyu. geldiğinde doblonun frenleri baya sağlammış dedi. arkadaşın kendinde sıfır hundai accent var.

accent bizim komşumuzda vardı arbanın frenleri çok kötü biz ondan sonra frene bastık ondan önce durduk 🙂

arkadaşlar ben frenlerden çok memnundum...son bakımda balatalar bitti,arabanın üzerinden eski orijinal bosch balataları söktüler,yerine opar balata taktılar...şimdi biraz nanemolla!biraz nazlı tutuyor!

bitmesini beklemeyecem...söküp tekrar bosch balata takacam!

şükür 4 yıldır panik fren tabir edilen freni kullanmadım.
abs de yok
hiçde denemedim.
yanlız frenler için lastiklerin önemi büyük bunu bilirim.
şehir içinde freni güvenli geliyor bana.

Daha önceki aracım Grande Punto idi ve aracın en iyi tarafı frenleriydi.
175/65 R 15 gibi yüksek yanaklı bi lastik üzerinde idi ama bastığımda dururdu, yakın takipde güven verirdi.

Bu sabah ki zoraki yakın takipde önümdeki araç frenleyince çarpıyorum dedim.
Son anda durdu.

Lastiklerden hiç memnun değilim.

anka2556 tarafından yazılan metin:
175/65 R 15 gibi yüksek yanaklı bi lastik üzerinde idi ama bastığımda dururdu, yakın takipde güven verirdi.

Son anda durdu.

Aman dikkat...

FireExit tarafından yazılan metin:

Son anda durdu.

Aman dikkat...

Sabah, hava 3 derece civarıydı, soğuktan iyice sertleşti lastik, zaten kösele gibi, iyice kayganlaştı....

doblonun frenleri çok güzel ama lastikler peek tutunamıyor

katılıyotum

lastiklere göre değişiyor..

cAn 3436 tarafından yazılan metin:

Pirelli Chrono çok sert, tutmuyor.
Ne freni, ne yol tutuşu....
Kösele gibi lastik.

cAn 3436 tarafından yazılan metin:

Pirelli Chrono çok sert, tutmuyor.
Ne freni, ne yol tutuşu....
Kösele gibi lastik.
bizim dobloda orjinal fabrika çıkışlı bridgestone duravis lastikler var Allah'a şükür bu zamana kadar sorun çıkarmadılar...bi sorunu var lastik çok sert tümseklerde felan arkada oturdun mu araç içinde hep zıplıyosun...*no*

can zaten d1 ve d2 lerde makas olduğu için zıplaması normal ben bizim d1 premioyu ilk aldığımızda zıplama konusunda hiç şikayetimiz yoktu ama lastikleri değiştirirken adam bu takozları değiştir dedi bende değiştirdim ama ondan sonra zıplama sorunu arttı ama ben memnunudum

can zaten d1 ve d2 lerde makas olduğu için zıplaması normal ben bizim d1 premioyu ilk aldığımızda zıplama konusunda hiç şikayetimiz yoktu ama lastikleri değiştirirken adam bu takozları değiştir dedi bende değiştirdim ama ondan sonra zıplama sorunu arttı ama ben memnunudum
abi onu biliyorum zaten makas olduğu için zıplamalar normal, ama fabrikanın koyduğu lastikler sertmiş değiştirdiğinde zıplamalar ortadan kayboluyormuş...

Back