Doblo Far Ve Tampon Temizliği

Nctcngz

Daimi Üye
Adı
Necati
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Siyah
Merhaba Doblo Ailesi

Malum önümüz bayram araba temizliği olucak şimdiden herkezin bayramını kutlarım

Farların üst kısmında hafif tortu gibi sararmalar başladı daha önce acılan konulara göz attım pek acıklayıcı cevaplar bulamadım öncelikle sadece farın üst tarafından güneşten dolayı sararma mevcut bu durumu bireysel olarak düzeltmek temizlemek için hangi yöntem izlenmeli

Birde ön ve arka tampon plastik hafif matlaşmaya başladı gövde rengi ile ayrışma söz konusu korumak ve parlatmak için nasıl bir yöntem izlemeliyim şimdiden teşekkür ederim.

@Nctcngz
Aynı konu benimde başıma geldi iki gün önce şu zımparası ile temizledim meguiars plastix parlatıcı ile parlattım eskisinden iyi oldu. Benim farların içindende sararma var bakalım onada bir çözüm bulacağım artık. Su zımparası 1200 1500 2000 ve 3000 numara kullandım.

(link)

Farları değiştirmeyecekseniz Fiat Yetkili Servislerde yaptırabilirsiniz. Bizim ön farlardan biri değişti, diğer farda serviste parlatıldı, yeni gibi oluyormu dersen tamamen sıfırı gibi olmasa da eski halinden iyi oluyor. En azından eski sararmış görünmüyor.

@Nctcngz

Tamponlar siyah boyasız ise parlatmanın 2 yolu var;

1- yapı marketlerde satılan ısı tabancaları var, fön makinesinin çok daha güçlüleri, dikkatlice tamponları ısıtırsanız tekrardan siyahlaşıyor. Derecesini fazla kaçırırsanız tamponlarda kılcal çatlaklar oluşturabilirsiniz dikkat edin.

2- tampon parlatıcı ve sünger. Geçen bimin getirdiği Plenty lastik parlatıcıdan aldım, tampona sıkıp süngerle yediriyorsunuz. Neredeyse yeni gibi oluyor ancak güneş ve su gördüğünde eski haline hızla dönmeye başlıyor.

2 yöntemde işe yarıyor deneyebilirsiniz.

Farların tamamında yok üst kısmında var diş macunu ile yapan duydum bugün denicem bakalım eğer olmazsa zımpara ile yapıcam

@DobloClassic

Daha çok solma yapar mı acaba korkum ondan malum kimyasal lastik parlatıcı

Ben pasta cila ile parlatıyorum farları, sanki rüzgar çizmiş gibi izler var geçiriyor 2 hafta idare ediyor anca,en çok üst taraf sinyalin orası sararıyordu şimdi film yaptırdım sinyallere kafam rahat
IMG_20160703_070417.jpg

Öncelikle pasta ile rengi eskiye nazaran çevirmek daha sonrada film yaptırıcam sanırım komple başkta türlü olmıcak 🙂

Bana kalırsa bu tür parlatma malzemeleri yapmak yerine farları degiştirmek daha iyi meguiers in plastik parlatıcısı yaklaşık 100 tl zımparası çok önemli degil en fazla parlaklıgı 2 ay kadar sürüyor sonra daha çabuk bir şekilde matlaşma ortaya cıkıyor d2 nin sanırım yan sanayi farlarının ciftini iyi bir pazarlıkla 300 tl ye alabilirsiniz en az 3 sene parlaklıgı gitmez üstten temizlik bir yere kadar oluyor asıl önemli olan iç nikelajlı yerler oralarada yapılacak çok birşey yok benimki sadece bir fikir d2 nin farları uygun fiyatlı oldugu için böyle düşündüm boş yere emek harcamayın

Benim D3 sıfır far şuan çok maliyet o yüzden parlatmaktan başka seçenek yok 🙂

@Nctcngz
Evet d3 biraz daha maliyetli d1 ve d2 için emege ve masrafa gerek yok yeni almak daha mantıklı

@ozcnahmet
Soldaki sari folyo distanmi yaptiniz içtenmi

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ozcnahmet
Normal far filmimi yoksa folyomu diyoruz bide nereye yaptirdiniz

Antalya da utku reklam var eski sanayide orada yaptırdım ısıtarak yapıldı far filmi mi folyo mu sormadım👎

@mesut170
Abi sök farı ayır aynayı krom yeri güzelce cilala temizle. Aynanın iç kısmasına meguars uygula on numara oluyor. Krom yeri elle bi kontrol et sıcaktan kalkmalar olabiliyor krom atmasın.
Açmışken bide karartma yap [emoji12]

arkadaslar diamond far temizlik kiti ile gideriliyor

Back