doblo direksiyon sorunu

nadir3515

Aktif Üye
merhabalar aracımın dıreksıyonun sonuna kadar çevirdiğimde sesi değişiyo , araç park halındeyken denedim rolantıde çeviriyorum ses değişiyo neden olabılır ?

Aracın sesimi değişiyorsa bilemiyorum ama Direksiyondan ses gelir en dibe kırdığınızda vızz die o normaldir. Ama direksiyon tam dibe kıvrık olmadan aynı sesi yapıyorsa direksiyon kutusu veya mili var onun değişmesi gerekebilir.

tam sağ yada tam sola dayayınca vınlama sesi ve rolantide hafif oynama olabilir. o anda pompa zorlanıyor çünkü. ayrıca park halinde direksiyonu tam düz bırakın sola yada sağa yaslı şekilde bırakmayın oldukça gösterişli olsa bile zararı bi o kadar fazla

tam sağ yada tam sola dayayınca vınlama sesi ve rolantide hafif oynama olabilir. o anda pompa zorlanıyor çünkü. ayrıca park halinde direksiyonu tam düz bırakın sola yada sağa yaslı şekilde bırakmayın oldukça gösterişli olsa bile zararı bi o kadar fazla

aynen oyle teşşekkürler

Aracın sesimi değişiyorsa bilemiyorum ama Direksiyondan ses gelir en dibe kırdığınızda vızz die o normaldir. Ama direksiyon tam dibe kıvrık olmadan aynı sesi yapıyorsa direksiyon kutusu veya mili var onun değişmesi gerekebilir.

dibe kırdıgında sadece gelıyo 🙂

dibe kırdıgında sadece gelıyo 🙂

Normal birşey vınlaması tınlaması cızlaması 🙂

aynı sorun bizde de var,direksiyonu tam sağa kırdığında acayip ses geliyo garç garç diye.bide çevirdiğinde ses kesilse bile aracın sesi değişiyor,ilk çalıştığında yapıyor bazen arada bir yaptığı da oluyor,sanayiye götürdük ustaya baktırdık büyük ihtimal direksiyon pompasından geliyor dedi,bişey olmaz dedi.eğer ses artarsa sürekli yapmaya başlarsa getirirsin hallederiz dedi ama benim kafama çok takılıyor,hayra alamet değil.

ben sıfır aldığımda da vardı.d1 imde yoktu.

bence kronik hata çok,biz sıfır aldığımızda sürücü arkasındaki cam hatalı çıktı kapanmıyordu,servise gönderdik..........

Back