Cerpentice
Yeni Üye
Doblo- Kayıt
- 24 Kasım 2024
- Adı
- Hüseyin
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
Selam arkadaşlar...3 ay önce ben de yukarıdaki model bir Doblo sahibi olup aranıza katıldım ancak öncesinde 5 senedir otomatik kullanıyordum ve şimdi manuel vitese geri dönmeye alışmaya çalışıyorum.Araçta görünüşte hiçbir sıkıntı yok gibi desem de şu ana kadar 1200 km kullanmama rağmen kalkışta 1. ve 2. viteş geçişlerinde debriyajı tam bırakamıyorum çünkü araç küt diye vuruyor ama debriyajı yarım basılı tutup devam edersem bu vurma olmuyor.Debriyajda böyle hassas bir durum var ve bildiğim üzere debriyaja tam basıp yavaşça tam bıraktığımda 1 ve 2. viteste ne denediysem aynı şey oluyor sadece yarım basılı tutarken geçişlerde hariç diğer viteslerde böyle bir durum yok...Bunun debriyaj balatasına iyi gelmeyeceğini düşünüyorum.Sizce bu durum ne anlama geliyor bir ustaya gitmesi gerekir mi? yoksa yarım debriyajj sürüş ve geçişlerle böyle devam etmem başıma nasıl bir dert açar...Ayrıca 15 gün kadar önce de araçta gaza bastığımda gazla aynı oranda bir mırıldama sesi geliyor ama turbo gibi değil de kayış ya da ona benzer birşey gibi performansı etkilemiyor ama aldığımda bu ses yoktu...bu konuda da değerli yorum ve tecrübelerinize başvurabilir miyim?Teşekkür ederim...