DOBLO COMBİ MAXİ TAVSİYE VE YARDIM

sinanolmez

Yeni Üye
Modeli
Renk
Beyaz
Merhaba,

7 yıldır Astra 1,3 CDTI'a biniyorum. Ailem genişlediği için aracımında genişlemesine karar verdim. Uzun araştırmalardan sonra Doblo Maxi'de karar kıldım. Kısa şasili Premio da olabilirdi ama Maxi istememin nedeni arazi motosikletimi de taşımak. Ebatlar neredeyse tam istediğim gibi ama tereddüt ettiğim şeyler var. Kullanıcılardan yardım istiyorum. Şu sorularımı yanıtlayan arkadaşlara minnet kalacağım.

1. Şimdiye kadar hiç bu kategoride araç kullanmadım. Konfor anlamında sıkıntı yaşar mıyım? Binek araç performansı beklemiyorum ama öncelikli kullanımım Ankara trafiği olacak.
2. Yıllık bazda işletme giderleri Kasko+sigorta+yıllık muayene = +-2100 TL. Bu masraf bana sağlayacağı kolaylıklar için gözardı etmeye değer mi?
3. Araba malum cidden çok büyük görünüyor. Park sorunları beni zamanla bezdirir mi?
4. Uzun yol sürüşü keyifli ve rahat mı?
5. Astra çok ekonomik bir araçtı. Acaba Doblo ekonomik mi?
6. Araç içi sesler zamanla artıyor mu? Geçmişte bir kaç yıl Mitsubishi minibüs kullandım ve bu konuda muzdariptim.
7. Periyodik bakımları pahalı mı?
8. Yine Asta ile kıyaslamak gerekirse sağlam bir araba mı? Demem o ki 2008 model Astra'yı şehir içi ve şehir dışında çok hırpalamama rağmen satarken araç çok iyi durumdaydı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Almayı düşündüğüm araç 18000 km'de 2013 model ve bütçemi de aşmıyor.

Kısaca böyle bir maceraya değer mi?

Teşekkürler.

2011 model maxim var sıfır almıştım.
1. Konfor bakımından sorun yaşayacağınızı pek sanmıyorum kullanınca beklediğinizin üstünde olacak eminim
2. Maxi herşeye değer 😀
3. 2011den beri daha park sıkıntısı yaşamadım pek sanmıyorum park sıkıntısı yaşayacağınızı tabi bazı park alanlarında araçlar dik durunca maxinin burnu biraz dışarda kalabiliyo o da çok nadir
4. Yeterince rahat ve sürüşü çok keyifli. sürüş diyince motorda önemli aslında 1,3 yada 1,6 ikisinide kullandım ikiside keyif veriyo insana
5. Şehir içi 6,5 7 litre arası yakıyor şehir dışı 6 litre cıvarı
6. Şimdiya kadar bi ses artışı fark etmedim olacağınıda sanmam
7. Benim aracım 1,6 105 bg her yıl yada 20,000 de bakıma girmek zorunda ben 2012de ilk bakıma girdim 300 lira civarıydı galiba 2013de yine 300 civarıydi bu yıl 40,000 bakımına girdim 800 lira gibi bi ücret çıkardılar. 1,3 alırsanız 10,000 yada yılda gireceksiniz ve 1,3lerin bakımı daha hesaplı
8. Ben aracı inşaat malzemesi taşımakta kullanıyorum ,yeri gelince çok kötüyollara giriyoruz ama daha dökülen yıprann bi yerini görmedim amortisör takozu dışında bu yıl garantden değişti şimdilik sıkıntı yok.

Benim görüşüm herzamn için büyük araba avantajdır bagajı normallerden 30cm daha uzun ben aracın bagajınada koltuk koyup 9 kişi köye gittim herkesde halinden memnundu. arkalar bağımsız süspansiyon olduğu için hoplama zıplama olmuyo yeterince raht ve konforlu bi araç almanızı tavsiye ederim.

Dosyalar

• CIMG0037.JPG
    CIMG0037.JPG
    892,2 KB · Okunma: 27
  • CIMG0433.JPG
    CIMG0433.JPG
    1,6 MB · Okunma: 24
  • CIMG0478.JPG
    CIMG0478.JPG
    1,4 MB · Okunma: 36
  • CIMG0443.JPG
    CIMG0443.JPG
    1,2 MB · Okunma: 27
  • CIMG0471.JPG
    CIMG0471.JPG
    1,3 MB · Okunma: 24
sadce 1,3 astradan sonra biraz fazla yakıyor gelebilir ama diğer konularda rahat edersiniz.duhan kardeşimiz güzel açıklamış.

önclikle astradada fiat motoruy var 1.3 mjet

dobloda birbirinden bağımsız bi link süspansiyon var yolda size astradan daha fazla keyif verecek ben şahsen doblodan sonra asla binek arabaya geçmek istemem

doblo çok geniş devasa boyutları olan konforlu combi

maxi doblo boyut genişlik olarak sizi fazlası ile memnun eder sağlamlık konusunda fiatı opele asla değişmem çünkü size bunu net söylerim fiat opelde daha sorunsuz kim nederse desin opelde kullandık ve opeldede çalıştım

dobloda d1 d2 ve d3 kullanıyoruz tıkırtı hiç duymadım arabanın malzeme ve işçiliği gayet güzel

yakıt tüketimi kullanıma bağlı 1.6 1.3 ten biraz fazla yakar tabi ama zevkli bir makinedir

yıllık giderleri binekten farksız ayrıca fazlalık dobloya geçince doblo için değceğini anlarsınz

sizin için hayırlısı olsun doblo sizi çok memnun eder bizler çok memnunuz

Osman doblonada maşallah

Tekrar selam,

Sorularıma yanıt veren herkese teşekkürler. Almak için şüphem kalmadı diyebilirim. Şimdi sıra bütçeme göre bir doblo bulmaya geldi.

Hoşça kalın.

acele etme hemen ilk bulduğun aracı alma

bulduğunuz arabanın linkini atarsanız size daha iyi yardımcı oluruz

2014 Doblo MAXI aracı iki ay önce sıfır aldım. Sorunsuz ve keyifli diyebilirim. Doblo nereye giriyorsa MAXI'de girer 🙂 Önemli olan KOCAMAN TOMBİK BURNUNA alışmak.

Musa Abi doblonun zaten en çok o tombik sevimli detaylarını seviyorum 😀

arada o tombik yanaklarını sıkmak geliyor içimden😀😎

sık oğuz sık.biraz küçülür belki.🙂

Yeni Doblo ASABİ ABİ olarak gelecek sanki. Detaylarda şirinlik yok gibi.

Herkese selam,

Foruma uğramayalı konu almış yürümüş 🙂

Nihayet Doblo'mu dün aldım.

2013 Urban Maxi Combi. Araç 18500'de hatasız ve ilk izlenimlerim gayet olumlu. Topic'i açarken ki endişelerim sona erdi diyebiliriz. Özellikle kalabalık aile olduğumuz için AVM ritüelimiz dün akşam son derece başarılı geçti. Çocuk koltuklarının bağlanması, bagaja yerleşme, park yeri vs hepsi çok iyiydi. Tabi bu olumlu görüşümde arabaya yeni sahip olmam ve daha önce hiç kullanmadığım bir sınıf olmasının verdiği şaşkınlık da etkili.

İnşallah Ankara'da yapılacak etkinliklere katılıp sizlerle yüz yüze tanışma fırsatımız olur.

Teşekkürler.

hayırlı olsun 🙂 iyi günlerde kullanınız

doblonuz hayırlı olsun güle güle kullanın çok güzel bi araba aldınız

hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın

Merhabalar,
geçtiğimiz şubat ayında tüm sorularımın cevabı olarak 1.6 105 maxi combi yi aldım.
Amacım bir yandan işimi diğer yandan da kalabalık ailemi taşımak ve bagaj sorunu yaşamamaktı.
bi önceki aracım 1.3 90ps maxi van dı ve bence(kişisel düşünce) maxi kasanın hakkı 1.6 ve üzeridir.Tabiki bu tercihe göre görecelidir.Örn. az km yapan fazla uzunyol yapmayan biri için 1.3. de yeterlidir.
Yakıt avantajı talebinizi bir önceki aracınızdaki 1.3 90ps le sürdürebilirsiniz.Ben 1 depo ile 1250 km leri rahat gördüm.
1.6 da ise bu rakam 1000km lerde.
Hacim olarak bende motosiklet ve bisiklet kullanıcısı olarak kesinlikle maxi diyorum ki 4 bisiklet ve ekipmanları koyduk yer bile kaldı 🙂
Araç bakım maliyeti olarak çok yüksek değil.40.000 bakımı 630 tl tuttu.Araç 20.000 de biir giriyor servise.
1.3 de bu 10.000 km de bir olup 2 bakım fiyatı 1.6 nınkine denk geliyor.
Boyut park sorunu olarak geliyor ama ben genelde otopark kullandığım için sorun olmuyor.Sadece şehir merkezlerinde çok dar sokkalarda park sorun olabilir.Her türlü kat otoparklara girebiliyor
Umarım fikir verebilmişimdir. Gerçi diğer maxi ci arkadaşlar da benle aynı görüştedir 🙂
Saygılarımla.

GökhanAbi maxiyi güzel anlatmışsın maaxi geçesim geldi bir an😀

MAXI ayrı bir Rahatlık. Aracınız hayırlı Olsun. Kazasız belasız günler dilerim.

@doblo vip premio
Maxi candır gerisi heyecandır kardeşim 😉) inşallah

Back