- Adı
- Murat Üresin
- Kan Grubu
- 0 +
- Meslek
- Memur
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- 20. Yıl Özel Seri
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2020
- Renk
- Siyah
Arka sileceği çalıştırdığınızda sol ön tekerin arkasından su akıyorsa hortum çıkmıştır. Davlumbazin ön kısmında tampona bağlantı vidalarını sökerek açtığınızda su deposu yanında bulunan su motoruna iki hortum bağlı biri ön biri arka silecek hortumu. Genelde hortum yerinden çıkıyor. Kolayca yerine takılıyor.Abi tam olarak nerede aynı sorun bende de var arkaya şu gitmiyor
Far yıkama çıkıyor su atmıyorsa pompa arızalı olabilir. Fiskiyenin bağlı olduğu hortumu çıkarıp su geliyormu kontrol edin.Bende de far yikamalar calisiyor ama su atmiyir neden olabilir.
Düzgün takılmamış olabilir.Onceden atiyordu on tampon cik tak yapildi hortumlar takilmamis olabilirmi ama hic arabanin altina suda akmiyor
Arka sileceği çalıştırdığınızda ön sol şoför tarafı tekerin arkasından yere su akıyor mu kontrol edin. Su akiyorsa davlumbazı içindeki silecek hortumu çıkmıştır.doblo d3 ayni sorun bende de var...ama sanki su deposunda tek hortum gordum...eger cift horrum var ise bu hortumu biri su deposuna baglaniyor ise ...
hortumu n diger kismi tee arka fiskiye ye kadar mi ulasiyor..
veya on kaputta bi yere mi takiliyor...
onler sorun yok ama arka tarafa su gitmiyor....
bilen biri yardim etsin herkese hayirli ramazanlar.....
Arka sileceği çalıştırdığınızda ön sol şoför tarafı tekerin arkasından yere su akıyor mu kontrol edin. Su akiyorsa davlumbazı içindeki silecek hortumu çıkmıştır.
[/QUOT
akitmiyor ....malesef
tesekkur ederim ....sanki on tarafta su deposundan tek hortum var....2. sanirim arka cama gidecek hortumu yok......belkide on taraftaki hortum giris yeri tikatilip ...hottumu iptal ettiletBagaj sol arka tarafta bagaj içine ve arka koltuğun altında şu var mı bakın. Bagaj kapağını kontrol edin. Motor çalışıyor sa bir yerde su olması gerekir. Sol ön tekeri sökün su deposu ve fıskiye motoru davlumbazin içinde. Fıskiye motorunu kontrol edin.
Selamün aleyküm aracımda arka sileceğe su bastığımda abs arızası veriyor ekranda fren sistemini kontrol ettirin diyor var mı başına gelen neden yapar.
Yazlık ve kışlık antifirizli su koyuyorum şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım.ayrica eğer tedarik edilebilinirse damıtma suyu kullanılabilir..Selamın aleyküm herkese ,benim aracım d3 kasa arka cama su gelmeme sorunu bende de vardı kendim çözdüm
Arkadaşın dediği gibi ön sol teker davlumbazı söküp su deposunun motorunu ve hortumları kontrol ettim hortumun takılı olduğu ara sert plastik çatlamış muhtemelen soğuk havada don yüzünden
Ara plastiği iptal edip araya hortum ekleme yapıp sorunu çözdüm ama bu seferde arka tampondan su aktı cama gene gelmedi su
Arka sol stop lambasını söktüm
Arka bagaj içi ufak hoparlörün olduğu üst bakaliti söktüm
El yordamı ile fener ile deliklerden arka cama giden su hortumunu buldum
Sorun ek yeri var oradan çıkmış minik bir tırtıklı plastik tutuyor ek yerini
Yerine taktım sorun çözüldü
Bence bunların olma sebebi dondurucu havalarda sileceği çalıştırmak ve antifrizli su kullanmamak