melrock
Saygın Üye
Doblo- Kayıt
- 10 Mart 2011
- Adı
- Enis
- Kan Grubu
- B RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Premio Conformatic
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2011
- Renk
- Çöl Grisi
Uzun zamandır yapmak istediğim ve planladığım nano uygulamasını nihayet tamamladım. Bunun için 3 gün de yıllık izin kullandım. ayrıca sevgili eşime bu süre boyunca gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür etmek istiyorum 🙂
Gelelim Uygulamamıza
Malzemeler:
-Atas DLS150 (konsantre kışlık fırçasız yıkama deterjanı)
-Atas EST (konsantre motor/jant temizleyici)
-Atas Hyrope (hızlı cila/temizleyici)
-Atas Plak2 (antistatik parlatıcı )
-Meguairs APC (konsantre genel temizleyici)
-Sonax Motor Temizleyici
-Sonax Jant Temizleyici
-Virtüs 473 (pasta)
-Meguairs M105 (pasta)
-Meguairs M205 (pasta)
-Aquartz Xcelerator (nano ürün)
-Aquartz Premium (130ml - nano ürün)
-Aquartz Titanium (80ml- nano ürün)
-Aquartz Iron Cut (demir partikül temizleyici)
-Aquartz Clean Shot (yüzey temizleyici)
-Wax sökücü
-Autoglym 39b (dış plastik bakım)
-IPA (Izo Propil Alkol)
-Einhell Polisaj makinesi, her boy ve cins pad
-Bol bol Mf bez
-Detay ve temizlik fırçaları
- 3 katlı merdiven (ticari araçlarda olmazsa olmazlardandır :++🙂
Temizlik Malzemelerimiz...
Uygulama Öncesi Aracın Durumu...
Motorun Durumu (doblo buluşması öncesi elle sildiğim için aslında nispeten temiz sayılırdı)...
Aracımızı önce güzel bir yıkıyoruz (DLS150)
Ardından bir güzel silip kuruluyoruz. Über sağolsun 🙂
Aslında 2 ay önce yaptığım srp (glaze/dolgu özellikli cila) ve colli 915 (wax/katı cila) uygulamaları halen etkisini devam ettiriyor.
Araç yıkandı, şimdi sıra motorda 🙂 Önce Sonax motor temizleyici sıkıp detay fırçasıyla kir ve yağları yumuşatıyoruz.
Ardından 1/4 Est sıkıyoruz.
Aracın beyni ve sigorta kutusunu da çift kat emniyete alalım (alüminyum folyo üzerine bez)...
Sıra geldi köpük banyosuna 🙂
Durulama sonrası parlaklık için Plak2'yi de sıktık mı tamamdır.
Son bir bez geçişinin ardından motorumuz hazır...
Sıra geldi jantlara. Önce Sonax jant temizleyici. Görüldüğü üzere kendileri yeşil renk, çok sulu olmayan bir sıvımsı..
Bakın hele şu kerataya, Sonax da kızartırmış jantları.
Sonax jantları mahçup etmeye devam ederken diğer taraftan lastik ve davlumbazlarımızı Meg APC (1/4) ile fırçalıyoruz.
Ardından basınçlı su ile lastikler durulanıyor.
Jantlar bu kadarla kurtulacağını sanıyorsa yanılıyor. Bu sefer de Aquartz Iron Cut ile girişiyoruz. O da nesi, halen utangaçlık belirtileri var 🙂
Jantları tekrardan suyla duruladıktan sonra aracın genel bir tozunu alıyoruz. Malum bu kadar zamanda yine tozlandı.
Bu sefer kil uygulaması... 1/10 hyrope'u da kaydırıcı olarak kullanıyoruz.
Kil bittikten sonra tüm araca Aquartz Iron Cut ve Clean Shot sıkılıp tekrardan bu sefer normal suyla durulanıp kurulanıyor.
Polisaj öncesi sıkı bir bantlama faaliyeti...
Tüm aracı Polisaj yapıyoruz...
Önce cutting pad+Meg105 ile birkaç derin çizikli yere girişiyoruz.
Ardından polishing pad ile Virtüs 473 tüm araca uygulanıyor.
Bittiğinde finishing pad+Meg 205 ile parlaklık arttırımı.
Son kat olarak da finishing pad ile Aquartz Xcelerator geçiyoruz.
Bu şekilde 1. günü tamamlamış oluyoruz. Ama henüz yapılması gerekenler bitmedi, kalanı yarına...
2. güne bol miktarda toz ile başlıyoruz. Önce tozların alınması gerek.
1/1 IPA ile nemlendirdiğimiz bez yardımıyla tüm aracın tozu elle alınıyor.
Ardından Wax sökücü ile tüm araç fısfıslanıp siliniyor.
Bitiminde de 9/10 saf sayılabilecek IPA ile araç tekrardan siliniyor.
Sonunda aracımız nano uygulamasına hazır...
Uygulama için elimde 130ml Aquartz Premium, 80ml'de Aquartz Titanium mevcuttu. Bunlarla aslında 30'ar ml olarak 4 kat Premium , 3 Kat da Titanium planlamıştım. Ancak sonrasında bu planlarımda bazı değişiklikler oldu.
Uygulamaya geçtiğimde önce 30ml'lik boğaz fısfısı şişelerini kullanarak uygulama yapmaya başladım. Bu şişeler tam 30ml alıyor ve yaklaşık 200-205 fıslama yapabiliyor. Bu sayede aracı panellere bölüp (jantlar dahil yaklaşık 64 panel) her panele sıkacağım fıs fıs miktarını da belirleyerek ürünü homojen ve yettirerek kullanabilecektim.
Neyse 2. gün tekrardan yüzey temizliği sonrasında 1 kat 30ml Premium geçtim. (Tavan dahil ama inanın bezdiriyor). Isı tabancası ile kurutma sonrası 1.5-2 saatlik bir mola verip tekrardan bir 30ml'lik Premium katı daha geçtim (yine tavan dahil) Bu şekilde 2. günümüzü de tamamlamış olduk.
Malesef haftasonu hava ne kadar güzel idiyse Pazartesi günü de o kadar kötüydü. Haftanın ilk günü yoğun yağmurdan dolayı mecburi istrahat... Bu arada Premium'umuz da kürlenmeye devam ediyor 🙂
3. Uygulama Günü: Salı günü hava yine yağışlı, ancak zaman daralıyor. Birşeyler yapmam lazım. Salı akşam üstü dayanamıyorum ve en azından üstü kapalı olan garajımıza inerek 1 kat daha Premium geçiyorum. Tabi önce rutin uygulama olarak 1/1 IPA ile aracın tozlarının alınması var. Aslında kalan 70ml'yi de 2 kat olarak geçecektim ancak yağışlar ve iznimin sonlarına yaklaştığım için 60ml kadar bir ürünü tek seferde ve tavan-jant hariç olarak araca uygulayarak 3. kat Premium'u da geçmiş oldum. Tekrardan ısı tabancası uygulaması...
4. Uygulama Günü : sabahtan önce IPA ile toz temizliği... ardından aracın ön kaput ve tamponuna kalan 10-15ml kadar Premium'u 4. kat olarak geçip, hemen ısı tabancası ile kurutuyoruz. Kahvaltı sonrası Titanium uygulaması var...
Öğlen tekrardan işe koyulup, IPA ile temizlik ve ardından tavan dahil tüm araca 1 kat Aquartz Titanium uyguluyorum. bir seferde 80ml'lik ürünün yarısı kadarını uyguluyorum. (Titanium'u da zaman darlığından dolayı 3 kat yapmaktan vazgeçtim)
Isı Tabancası yine en büyük yardımcımız...
İlk kat sonrası aracı beklemeye alırken bu esnada da lastiklere ve davlumbazlara Meg Endurance sürüyorum. Lastikler kendine geldi 🙂
Ardından spot pad ve metal polish ile yan basamaklara girişiyorum. Sonuç: lekelerde azalma var ancak tamamen yok olmadı. biraz hüsrana uğradım 🙁
Sırada yemek molası var... Kısa bir reklam arası sonrası tekrardan aracın başındayız... Yine toz alma faslı ve hemen ardından 2. ve son kat Titanium'u uyguluyorum. ürünler nihayet bitti. Ardından ısı tabancası uygulaması...
Sırada iç temizlik. paspaslar çıkarılıp yıkanıyor. Ardından Plak2 ile işlem tamam. İç mekanda kapı içleri ön konsol ve pedallar Meg APC 1/8 ile temizleniyor. Bagaj havuzunu da aynı şekilde temizleyip, son olarak elektrik süpürgesi ile de araç içi süpürülüyor.
Nihayet iznimin son gününde aracı bitirmeyi başardım. Artık hazırız...
Aracımızın son hali...
Gelelim Uygulamamıza
Malzemeler:
-Atas DLS150 (konsantre kışlık fırçasız yıkama deterjanı)
-Atas EST (konsantre motor/jant temizleyici)
-Atas Hyrope (hızlı cila/temizleyici)
-Atas Plak2 (antistatik parlatıcı )
-Meguairs APC (konsantre genel temizleyici)
-Sonax Motor Temizleyici
-Sonax Jant Temizleyici
-Virtüs 473 (pasta)
-Meguairs M105 (pasta)
-Meguairs M205 (pasta)
-Aquartz Xcelerator (nano ürün)
-Aquartz Premium (130ml - nano ürün)
-Aquartz Titanium (80ml- nano ürün)
-Aquartz Iron Cut (demir partikül temizleyici)
-Aquartz Clean Shot (yüzey temizleyici)
-Wax sökücü
-Autoglym 39b (dış plastik bakım)
-IPA (Izo Propil Alkol)
-Einhell Polisaj makinesi, her boy ve cins pad
-Bol bol Mf bez
-Detay ve temizlik fırçaları
- 3 katlı merdiven (ticari araçlarda olmazsa olmazlardandır :++🙂
Temizlik Malzemelerimiz...

Uygulama Öncesi Aracın Durumu...

Motorun Durumu (doblo buluşması öncesi elle sildiğim için aslında nispeten temiz sayılırdı)...

Aracımızı önce güzel bir yıkıyoruz (DLS150)

Ardından bir güzel silip kuruluyoruz. Über sağolsun 🙂

Aslında 2 ay önce yaptığım srp (glaze/dolgu özellikli cila) ve colli 915 (wax/katı cila) uygulamaları halen etkisini devam ettiriyor.

Araç yıkandı, şimdi sıra motorda 🙂 Önce Sonax motor temizleyici sıkıp detay fırçasıyla kir ve yağları yumuşatıyoruz.

Ardından 1/4 Est sıkıyoruz.

Aracın beyni ve sigorta kutusunu da çift kat emniyete alalım (alüminyum folyo üzerine bez)...

Sıra geldi köpük banyosuna 🙂

Durulama sonrası parlaklık için Plak2'yi de sıktık mı tamamdır.

Son bir bez geçişinin ardından motorumuz hazır...

Sıra geldi jantlara. Önce Sonax jant temizleyici. Görüldüğü üzere kendileri yeşil renk, çok sulu olmayan bir sıvımsı..

Bakın hele şu kerataya, Sonax da kızartırmış jantları.

Sonax jantları mahçup etmeye devam ederken diğer taraftan lastik ve davlumbazlarımızı Meg APC (1/4) ile fırçalıyoruz.

Ardından basınçlı su ile lastikler durulanıyor.

Jantlar bu kadarla kurtulacağını sanıyorsa yanılıyor. Bu sefer de Aquartz Iron Cut ile girişiyoruz. O da nesi, halen utangaçlık belirtileri var 🙂

Jantları tekrardan suyla duruladıktan sonra aracın genel bir tozunu alıyoruz. Malum bu kadar zamanda yine tozlandı.
Bu sefer kil uygulaması... 1/10 hyrope'u da kaydırıcı olarak kullanıyoruz.

Kil bittikten sonra tüm araca Aquartz Iron Cut ve Clean Shot sıkılıp tekrardan bu sefer normal suyla durulanıp kurulanıyor.

Polisaj öncesi sıkı bir bantlama faaliyeti...

Tüm aracı Polisaj yapıyoruz...
Önce cutting pad+Meg105 ile birkaç derin çizikli yere girişiyoruz.
Ardından polishing pad ile Virtüs 473 tüm araca uygulanıyor.
Bittiğinde finishing pad+Meg 205 ile parlaklık arttırımı.
Son kat olarak da finishing pad ile Aquartz Xcelerator geçiyoruz.
Bu şekilde 1. günü tamamlamış oluyoruz. Ama henüz yapılması gerekenler bitmedi, kalanı yarına...

2. güne bol miktarda toz ile başlıyoruz. Önce tozların alınması gerek.
1/1 IPA ile nemlendirdiğimiz bez yardımıyla tüm aracın tozu elle alınıyor.
Ardından Wax sökücü ile tüm araç fısfıslanıp siliniyor.
Bitiminde de 9/10 saf sayılabilecek IPA ile araç tekrardan siliniyor.
Sonunda aracımız nano uygulamasına hazır...

Uygulama için elimde 130ml Aquartz Premium, 80ml'de Aquartz Titanium mevcuttu. Bunlarla aslında 30'ar ml olarak 4 kat Premium , 3 Kat da Titanium planlamıştım. Ancak sonrasında bu planlarımda bazı değişiklikler oldu.
Uygulamaya geçtiğimde önce 30ml'lik boğaz fısfısı şişelerini kullanarak uygulama yapmaya başladım. Bu şişeler tam 30ml alıyor ve yaklaşık 200-205 fıslama yapabiliyor. Bu sayede aracı panellere bölüp (jantlar dahil yaklaşık 64 panel) her panele sıkacağım fıs fıs miktarını da belirleyerek ürünü homojen ve yettirerek kullanabilecektim.
Neyse 2. gün tekrardan yüzey temizliği sonrasında 1 kat 30ml Premium geçtim. (Tavan dahil ama inanın bezdiriyor). Isı tabancası ile kurutma sonrası 1.5-2 saatlik bir mola verip tekrardan bir 30ml'lik Premium katı daha geçtim (yine tavan dahil) Bu şekilde 2. günümüzü de tamamlamış olduk.
Malesef haftasonu hava ne kadar güzel idiyse Pazartesi günü de o kadar kötüydü. Haftanın ilk günü yoğun yağmurdan dolayı mecburi istrahat... Bu arada Premium'umuz da kürlenmeye devam ediyor 🙂
3. Uygulama Günü: Salı günü hava yine yağışlı, ancak zaman daralıyor. Birşeyler yapmam lazım. Salı akşam üstü dayanamıyorum ve en azından üstü kapalı olan garajımıza inerek 1 kat daha Premium geçiyorum. Tabi önce rutin uygulama olarak 1/1 IPA ile aracın tozlarının alınması var. Aslında kalan 70ml'yi de 2 kat olarak geçecektim ancak yağışlar ve iznimin sonlarına yaklaştığım için 60ml kadar bir ürünü tek seferde ve tavan-jant hariç olarak araca uygulayarak 3. kat Premium'u da geçmiş oldum. Tekrardan ısı tabancası uygulaması...
4. Uygulama Günü : sabahtan önce IPA ile toz temizliği... ardından aracın ön kaput ve tamponuna kalan 10-15ml kadar Premium'u 4. kat olarak geçip, hemen ısı tabancası ile kurutuyoruz. Kahvaltı sonrası Titanium uygulaması var...
Öğlen tekrardan işe koyulup, IPA ile temizlik ve ardından tavan dahil tüm araca 1 kat Aquartz Titanium uyguluyorum. bir seferde 80ml'lik ürünün yarısı kadarını uyguluyorum. (Titanium'u da zaman darlığından dolayı 3 kat yapmaktan vazgeçtim)

Isı Tabancası yine en büyük yardımcımız...

İlk kat sonrası aracı beklemeye alırken bu esnada da lastiklere ve davlumbazlara Meg Endurance sürüyorum. Lastikler kendine geldi 🙂
Ardından spot pad ve metal polish ile yan basamaklara girişiyorum. Sonuç: lekelerde azalma var ancak tamamen yok olmadı. biraz hüsrana uğradım 🙁
Sırada yemek molası var... Kısa bir reklam arası sonrası tekrardan aracın başındayız... Yine toz alma faslı ve hemen ardından 2. ve son kat Titanium'u uyguluyorum. ürünler nihayet bitti. Ardından ısı tabancası uygulaması...
Sırada iç temizlik. paspaslar çıkarılıp yıkanıyor. Ardından Plak2 ile işlem tamam. İç mekanda kapı içleri ön konsol ve pedallar Meg APC 1/8 ile temizleniyor. Bagaj havuzunu da aynı şekilde temizleyip, son olarak elektrik süpürgesi ile de araç içi süpürülüyor.
Nihayet iznimin son gününde aracı bitirmeyi başardım. Artık hazırız...
Aracımızın son hali...