Doblo 2008 aracımla sağa döndüğümde özellikle virajlara biraz hızlı girdiğimde takırtılar geliyor.

edipk

Aktif Üye
Adı
Edip KURTULUŞ
Kan Grubu
A RH -
Meslek
Okul Müdür Yardımcısı
Modeli
Araç Yılı
2008
Renk
Gümüş Gri
Doblo 2008 aracımla sağa döndüğümde özellikle virajlara biraz hızlı girdiğimde takırtılar geliyor. Arka süspansiyon lastik takozunun alt bölümünün parçalandığını gördüm. Bu sesi sadece takoz yapar mı. Bir usta da arka amortisörler gitmiştir dedi. Nasıl bir yol izlemeliyim . Teşekkürler. Resim ektedir.

Dosyalar

• arka süspansiyon takozu.jpeg
    arka süspansiyon takozu.jpeg
    306,7 KB · Okunma: 136
Doblo 2008 aracımla sağa döndüğümde özellikle virajlara biraz hızlı girdiğimde takırtılar geliyor. Arka süspansiyon lastik takozunun alt bölümünün parçalandığını gördüm. Bu sesi sadece takoz yapar mı. Bir usta da arka amortisörler gitmiştir dedi. Nasıl bir yol izlemeliyim . Teşekkürler. Resim ektedir.
onunla alakası yok Akis başlarını kontrol ettir.ön teker Akis başlarını diyorum.
takozu da yine değiştir tabi çok önemli de değil takoz eğer aile aracı olarak kullanıyorsanız

Takoz eski araçta senelerdir yırtıktı hiç ses çıkardığını görmedim. Amortisör üst takozları, viraj denge çubuğu gibi parçaları kontrol ettirmeye bakın. Rot balansçılara alt takım kontrolü yaptırın.

Özellikle sağa dönmelerde güçlü bir şekilde biryerler kırılıyormuş çıkıyormuş gibi takırtılar geliyor, usta arka amortisörler patlak dedi. Ön akisler sıfır değişti bence ondan değilde arka taraftan geliyor.

Özellikle sağa dönmelerde güçlü bir şekilde biryerler kırılıyormuş çıkıyormuş gibi takırtılar geliyor, usta arka amortisörler patlak dedi. Ön akisler sıfır değişti bence ondan değilde arka taraftan geliyor.
Akisle alakası yok iyi bir ustayı bulsan iyi olacak ankaradaysan sponsorlarımız yardımcı olur

Bende de o sorun var dı makas burçlarını değiştirdim ses kesildi

Sorun burçlardan büyük ihtimal.genelde makas burçlarından ama amortisör burclarida yapar.degistireceksen hepsini değiştir.

O takoz yük koydugunda ise yarar baska bir fonksiyonu yok

Amortisörun patladiysa degistirceksin zaten cift al ikisinide degistir.birde makas burclarini yenilersen ses mes bisey kalmaz

Back