Doblo 2007 aracimin yolda gezelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yahya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yahya

Aktif Üye
Doblo
Adı
Yahya
Kan Grubu
0 +
Meslek
Çiftçi
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2007
Renk
Gri
Merhaba Doblo ailesi ,aracım 2007 Doblo , aracım yolda giderken gezelior hız fark etmiyor aynı şekilde gezelior ,mesela 5.vitesle giderken bı anda gaza yüklenince araç kendini sağa cekior bı an ve tekrar kendini duzluyor.bi de şehir içinde keskin viraja giriyorum sağa diyelim mesela 2.vitese düşüyorum direksiyon manevrada iken araba kendini önden sallıyor ,sorun nedir acaba yardımcı olur musunuz ?
Birde arkadaşlar yolda giderken yine hız fark etmiyor ama araçtan ses gelior genelde sol ön taraftan , hızlandıkça da bu ses artıyor ,ses ınnnnnnnnnnnnnnn die artıyor ,şimdiden teşekkürler.

Selamlar, rot balans yaptırdınız mı?

Gelen ses de herşey olabilir, turbo ötüyordur, manifold kaçırıyordur, hortumlardan biri patlamış olabilir vb.

Yaptırdım ,yok turbo sesi deil hocam

Aracı hızla boslayincada aynı ses gelior

Motor takozlarından falan yapabilir. İyi bir ustaya kontrol ettirmekte fayda var.

İyi bir ön takımcı ve iyi bir rotçuya iyi bir şaseciye uğra hallederler

O gezme sebebi alt tabladan dolayı. Değiştir düzelir .
Innnnnnnn sesi ise teker bilyasından geliyor. Değiştirin o da düzelir.

Evet salıncak. Burçların lastiği bozulduğu zaman özelliğini kaybediyor. Birçok sıkıntıya o sebep oluyor

Ne zamandır araç sizde 2007 model dobloda ön ve arka takım kalmaz ben komple değiştim her şeyi arabada ses kalmadı bozukyolda arabanın içinde sanki çekiçle çalışıyorlardı.Ön salıncaklar arka makas ve amortisörlerin burçları arka amortisör takozları,şanzıman takozu hepsini değiştirdim

Back