Doblo 2....Sabah soğuk havada tek marşla alıyor ama öğle civarı 5-6 marşla alıyor.

edipk

Aktif Üye
Adı
Edip KURTULUŞ
Kan Grubu
A RH -
Meslek
Okul Müdür Yardımcısı
Modeli
Araç Yılı
2008
Renk
Gümüş Gri
Sabah soğuk havada doblo 2 aracım ilk marşta alıyor. Öğle civarı 5. -6. marşta zor alıyor. Akü iyi dendi, Isıtma bujisi çalışıyor. Mazot pompası sesi geliyor. Uzun süreli marş yapmam geğrekiyor. 10 gündür bu şekilde. Bu arada mazotu hep aynı yerden kaliteli alıyorum. Ama mazot filtremi 2 yıldır değişmedim. Neden olabilir.

Sabah soğuk havada doblo 2 aracım ilk marşta alıyor. Öğle civarı 5. -6. marşta zor alıyor. Akü iyi dendi, Isıtma bujisi çalışıyor. Mazot pompası sesi geliyor. Uzun süreli marş yapmam geğrekiyor. 10 gündür bu şekilde. Bu arada mazotu hep aynı yerden kaliteli alıyorum. Ama mazot filtremi 2 yıldır değişmedim. Neden olabilir.
Dün başıma geldi aynı dedikleriniz gün sonunda hiç marş yapmadı aküyü ölçük marş yapınca 3/4 volta düşüyor alternatörü ölçtük şarj yapıyor problem aküde çıktı dün aldım mutlu akü yeni akü takınca

Aküyü ölçtürdüm 10,5-11 arası usta sıkıntı yok dedi. Markete girerken aracı stop ediyorum , dönüşte 4-5 marşta alıyor. Çok kurcalatmak ta istemiyorum. Bilgisayarda ölçtürdüm sıkıntı yok diyorlar. Ama yinede enjektörleri söküp bakmam gerek diyorlar. Bilemiyorum.

Herşey olabilir. Bi sensör arızalıdır vesaire çıkmıştır yanlış okuyodur bozuktur gerçi ekrana düşer arızasıda detaylı bi baktırın derim. Sensörlerle araç çalışıyor ama sabah tek marşla alıyomuş oda enteresan. Takipteyim.

Aküyü ölçtürdüm 10,5-11 arası usta sıkıntı yok dedi. Markete girerken aracı stop ediyorum , dönüşte 4-5 marşta alıyor. Çok kurcalatmak ta istemiyorum. Bilgisayarda ölçtürdüm sıkıntı yok diyorlar. Ama yinede enjektörleri söküp bakmam gerek diyorlar. Bilemiyorum.
Bende de D2 kasa var aküde sorun olmadığından eminseniz marş otomatiğinizde sıkıntı başlamış olabilir ısındığında çevirmiyor soğuduğunda çeviriyor sabah ilk marşta alıyor mesela sizin gibi markete gittiğimde basıyorum tık sesi geliyor ses yok 5-10dk keyfine göre bekledikten sonra birşey yokmuş gibi hemen alıyordu.Elektrikçiye götürdüm adamın dükkanını önünde durdum daha çalışmadı direkt marş otomatiği dedi değişti açmışken kömürleride değiş dedim yarı ömrüne inmişlerdi 4 yıldır sorun yok soğukta da basıyorum çalışıyor sıcakta da. Bir elektrikçiye baktırın.

Mazot filtrenizi değiştirin.
2 yıl çok uzun bir süre.

Aracımın marş dinamosu kömürleri bitmiş, yenilendi ve bakımı yapıldı, çok şükür düzeldi.

Back