Sevgili kardeşim Mustafa kardeşimin izah ettiği gibi aracına bağlı olarak gaz fren ve hava oksijen ...aklıma gelenler bunlar........adı üzerinde limitör....yani limit sınırlayıcı......Bunlar iptal edilebilirmi evet .....ancak bu aracı tasarlayan mühendis bunu koymamayı bilmiyormuydu....tabiiki biliyordu.......Bu limitörler senin yapmış olduğun drive failure hatalarını yani ingilizce si bu sürücü hatalarını absorbe edebilmek için yapılmıştır......O yüzden sakın böyle bir şeye yeltenme...........illa yapacam diyorsan motoru kucağa almayı kabullenmelisin.....dursun081 tarafından yazılan metin:
limitör diye bi parça varmış hız kesici dogrumu? limitör kaldırılabilir bişeymi? aracım sunada son hızı140 bu son hız eskiden 160 göüyodu neyden kaynaklanmış olabilir tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgileri bekliyorum teşekkürler
Evet kardeşim gaz limitörünü iptal ettirmen aracının hızını az da olsa tabii ki arttırır .......benim kanımca aracınım pompası tıkanmış veya enjektörlerin tıkalı olabilir.......Ben aracına carbon clean yaptırmanı öneririm...........dursun081 tarafından yazılan metin:
bilgileriniz için teşekkürler düzce bolu arası sürekli gidip geldigim yolda 160 görüyordu yakıtı da hep aynı yerden almaktayım ve şimdik ise 140 zor görüyor hız limitörü iptal ettirmek aracımın tekrar 160 görmesini saglamaz mı acaba, enjektörlerden ya da mazot pompasının basıncından kaynaklanmış olabilirmiki :?
arkadaşlar bende 170 yapmıştım eskiden belki 10 km daha hızlanabilirdi arabada yolcu ve bagaj ful doluydu.
1.9D 65 beygir son hız 190 7 kişi ve bagaj dolu chip de yok ama boş rahat 170 i yapıyor maşallah nazar degmesin
*tup*
1.3 multijet ve 1.9 düz dizel için 180-190 km.ler çok ucuk rakamlar. (hele tam doluyken)ikisinide kullandım. O zaman benim kullandıklarım fabrika hatalıydı. ayrıca dip gazda yakıtınız direk 2 ye katlıyor.
bilgileriniz için teşekkürler düzce bolu arası sürekli gidip geldigim yolda 160 görüyordu yakıtı da hep aynı yerden almaktayım ve şimdik ise 140 zor görüyor hız limitörü iptal ettirmek aracımın tekrar 160 görmesini saglamaz mı acaba, enjektörlerden ya da mazot pompasının basıncından kaynaklanmış olabilirmiki :?