doblo 1.9d son hız 160

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

dursun081

Yeni Üye
limitör diye bi parça varmış hız kesici dogrumu? limitör kaldırılabilir bişeymi? aracım sunada son hızı140 bu son hız eskiden 160 göüyodu neyden kaynaklanmış olabilir tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgileri bekliyorum teşekkürler

dursun aracın 1.9 D 65-70 Hp bir motor.bu motorların torku yüksektir.torku yüksek beygir gücü düşük motorların son hızları düşük olur.140 normal bir son hız 1.9D için.daha fazlasını bekleme.

limitör var ama ne ile alakalı olduğuna bağlı...misal fren limitörü var..hız limitörü bu araçlarda bulunması çok olası bir parça değil.

dursun081 tarafından yazılan metin:
limitör diye bi parça varmış hız kesici dogrumu? limitör kaldırılabilir bişeymi? aracım sunada son hızı140 bu son hız eskiden 160 göüyodu neyden kaynaklanmış olabilir tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgileri bekliyorum teşekkürler
Sevgili kardeşim Mustafa kardeşimin izah ettiği gibi aracına bağlı olarak gaz fren ve hava oksijen ...aklıma gelenler bunlar........adı üzerinde limitör....yani limit sınırlayıcı......Bunlar iptal edilebilirmi evet .....ancak bu aracı tasarlayan mühendis bunu koymamayı bilmiyormuydu....tabiiki biliyordu.......Bu limitörler senin yapmış olduğun drive failure hatalarını yani ingilizce si bu sürücü hatalarını absorbe edebilmek için yapılmıştır......O yüzden sakın böyle bir şeye yeltenme...........illa yapacam diyorsan motoru kucağa almayı kabullenmelisin.....

bilgileriniz için teşekkürler düzce bolu arası sürekli gidip geldigim yolda 160 görüyordu yakıtı da hep aynı yerden almaktayım ve şimdik ise 140 zor görüyor hız limitörü iptal ettirmek aracımın tekrar 160 görmesini saglamaz mı acaba, enjektörlerden ya da mazot pompasının basıncından kaynaklanmış olabilirmiki :?

dursun081 tarafından yazılan metin:
bilgileriniz için teşekkürler düzce bolu arası sürekli gidip geldigim yolda 160 görüyordu yakıtı da hep aynı yerden almaktayım ve şimdik ise 140 zor görüyor hız limitörü iptal ettirmek aracımın tekrar 160 görmesini saglamaz mı acaba, enjektörlerden ya da mazot pompasının basıncından kaynaklanmış olabilirmiki :?
Evet kardeşim gaz limitörünü iptal ettirmen aracının hızını az da olsa tabii ki arttırır .......benim kanımca aracınım pompası tıkanmış veya enjektörlerin tıkalı olabilir.......Ben aracına carbon clean yaptırmanı öneririm...........

Carbon clean işlemi yararları hakkında forumda ben ve arkadaşlarım tarafından yazılmış tafsilatlı bilgiler bulabilirsin....kolay gelsin...........

Limitör ün en yaygın olarak bilineni kesicisi dir devrin sonunda arac gitmez vututututu die bana göre hoş bir ses çıkartırki bu da Disel araçlar da yoktur dizel lerde 5.5 a doğru devir direk keser ve sanki frenlemişçesine araç kafa indirir ve daha fazla gitmez

Benzinli araçlar da bu hele ki artislik için limitör ap ayrı bir şeydir

abart egsozun olsa da olmasa o sesi duymak için vites boşta ve 1. vites te gazın sonuna kadar dayayıp devrin sonunu gören çok kişi var dır 🙂

Hani dizellere de böle bişi konuyorsa nasıl bir parçadır maliyeti ne kadar dır nerde bulurum söyleyin ben taktırayım hemen 😀

geremy kardeş sana özel den mesaj attım ama birtürlü gitmedi senin le telden görüşmemiz lazım

1.9D 65 beygir son hız 190 7 kişi ve bagaj dolu chip de yok ama boş rahat 170 i yapıyor maşallah nazar degmesin
*tup*

34ysn60 arkadasim lutfen tanisma bolumunde kendinizi tanitiniz...

arkadaşlar bende 170 yapmıştım eskiden belki 10 km daha hızlanabilirdi arabada yolcu ve bagaj ful doluydu.

arkadaşlar bende 170 yapmıştım eskiden belki 10 km daha hızlanabilirdi arabada yolcu ve bagaj ful doluydu.

arabanız atmosferik düz dizel miydi

avatarda gördüğünüz 1.3 dobloyla 4.vitesde 140 gördük 6 kişi var bide bagaj dolu hiç de zorlanma olmadı. 5.vitese taksaydık rahat 190 görürdü.

Taksaydın keşke 🙂 Görürmüydü görmezmiydi birlikte görürdük 🙂 1.3 Multijet kim ne derse desin. %40lık eğim olmadıkca 180 ve 190ı gecemez. düz yolda 170 dip gaz. Tüm yollarda test ettim 🙂 100 km yol gittim otoban bombos aydin-izmir gece 02:00 suları dip gaz. Düz yol 170 rampa yukarı 160 hafif eğim 180 190 dedi dahada demedi. 1.3 90hp 16v 5 ileri vites.

SLM ARKADAŞLAR. BENİM DÜLDÜL 1.9 D (DÜZ) 2001 MART ÇIKIŞLI. KİTABINDA MAX. SÜRAT 141 KM/SAAT YAZIYOR. BEN 2001 DE DENEDİM 136 KM .2011 DE TEKRAR DENEDİM ( 85000 KM) 132KM ZOR ÇIKTI.SLM MEVLÜT AMCA.*comfort**bye*

1.3 multijet ve 1.9 düz dizel için 180-190 km.ler çok ucuk rakamlar. (hele tam doluyken)ikisinide kullandım. O zaman benim kullandıklarım fabrika hatalıydı. ayrıca dip gazda yakıtınız direk 2 ye katlıyor.

1.9D 65 beygir son hız 190 7 kişi ve bagaj dolu chip de yok ama boş rahat 170 i yapıyor maşallah nazar degmesin
*tup*

sayın admin arkadaşlar şu kendini tanıtma işine bi çözüm bulsak. siz anladınız söylemek istediğimi...

1.3 multijet ve 1.9 düz dizel için 180-190 km.ler çok ucuk rakamlar. (hele tam doluyken)ikisinide kullandım. O zaman benim kullandıklarım fabrika hatalıydı. ayrıca dip gazda yakıtınız direk 2 ye katlıyor.

1.3 90hp 16v 180 km. araçta tek ben varım bomboş.

[flv]http://www.cetinweb.org/upvideo/12042012033.flv[/flv]

160 yaparken limitör yokmuydu?sonradanmı takıldı bu arabaya limitör?olayın limitörle alakası yok!ya araçta kompresyon kaçağı ya baskı balatan kaçırıyor ya pompa enjektörde sorun var veya aracın manifoltlar katalitik konvertör falan bi miktar tıkandı araba gitmiyor.senin limitör eklemen çıkarman bu arabaya bi fayda sağlamaz!

senini limitör dediğin belli bir devire geldiğinde artık silindire gelen yakıt hava miktarını sabitleyen bi parçadır.çıkartılması takılması sana şu durumda bi fayda sağlamaz!

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back