Doblo 1.9 jtd ani yükselen hararet.

varmelone

Yeni Üye
Doblo
Adı
Şevket yasin balta
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Selamun aleyküm
Doblo 1.9 jtd aracımız 2 gündür yatıyordu. bugün çalıştırdım biraz gittim hemen fan açtı hararet 100 e geldi.sağa çekip kapağı açtım havasını aldım,kaloriferi açtım sonra hararet 90 da dengelendi.

1 hafta önce 2 litreye yakın su eklemiştim süreç içerisinde aynı miktara yakın bir su kaybı oluştu.sizce sorunun kaynağı nedir.

Fan müşürü
Termostat
Aracın hava yapması
Contanın yanık olması
Su kaçağı

Teşekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun aracın su eksiltmesi normal degil yaşı gereği radyatör tıkanmıs olabilir bende 1.9 multijet sahibiyim size onerecegim tek şey 1.9 multijet araç yapmiş ustaları bulmanız çok sağlam bir motora sahib ama işinin ehli ustalar bakmadığı zaman araçtan soğutur.

1.9 jtd su genleşme kabında kaçak olabilir conta yanıksa kaçak olmasa da su eksiltiyor devir daim değiştiniz mi araca ? Trigeri ne zaman değiştirdiniz

Devirdaim ve trigeri yeni değiştirdim.radyatör termostat veya radyatörde tıkalı olabileceğine söylendi

Öncelikle geçmiş olsun aracın su eksiltmesi normal degil yaşı gereği radyatör tıkanmıs olabilir bende 1.9 multijet sahibiyim size onerecegim tek şey 1.9 multijet araç yapmiş ustaları bulmanız çok sağlam bir motora sahib ama işinin ehli ustalar bakmadığı zaman araçtan soğutur.
Allah razı olsun radyatöre baktıracağım

Mustfa ustaya yakınsan zonguldaktadır kendisi alanında profesördür mekanik dışında elektrik aksamına da hakim olduğu için aracının ne sorunu varsa tek başına halleder.Gözün kapalı gidebilirsin.
(link)

Radyatörden az duman gelip kesildi sonra
Genleşme kabınıza kontrol ediyorum
2 defa radyatör değiştirdim. Bulamadığım su eksiltme vardı. Radyatör de cikti. Radyatör de görünmeyen bir yerde kaçak olma olasılığı çok yüksek. Başka bir şey yapılırken tamir esnasında filan tornavida kaçıp delinebiliyor. Yahut plastik bağlantılarından kacirabiliyor.

Back