doblo 1,9 düz arıza

dilbirin21

Yeni Üye
Selam arkadaşlar,BENİM 2003 DOBLO 1.9 DÜZ ARACIMDA BİR ARIZA NEDENİYLE CANIM BAYA SIKKIN LÜTFEN YARDIM EDİN.Bundan 1 ay önce arabam kendi kendine aralıklarla gaz yemeye başladı.Gaz verip normale dönüp arıza ışığı yanıyor ve arızayı hafızaya kaydedip arıza ışığı sönüyor.Arıza akışmetre ve gaz pedalı sensörü diye veriyor.Akışmetreyi değiştirdim.gaz pedalını 2.el alıp değiştirdim.Ama gazpedalı arızası devam ediyor.Bu sefer pompa dediler pompayı değiştirdim ama arıza yine geçmedi ve şimdide beyin veya tesisat diyorlar ama ondan bile hiçbir usta EMİN değil.YETKİLİ SERVİS dahil hiçkimse çözemedi.LÜTFEN ÇÖZÜM ARKADAŞLAR EMAİL ADRESİM .nurettin.yuce@mynet.com

tesisat ve bilgsayardan kaynaklanan bi arızanın aynı anda ortaya çıkması pek muhtemel değil.

bazı debimetrelerin fabrika çıkışı arızalı olma ihtimali var.yani yeni almış olduğunuz debi metrede arızalı olabilir.3. bir debimetre ile yeniden deneyin.bu tip sıkıntıyı daha önce yaşamıştık.

ayrıca 3. el aldığınız pedalinde arızalı olma ihtimali var.

tamir için almış olduğunuz parçalar sıfır ve orijinal olmalıdır.

debimetre ve pedali iyi bir serviste tekrar kontrol edin.

SAYIN DİLBİRİM 21. SENİN ARABANIN ARIZASI İLE BENİMKİ AYNI GİBİ. BENİMKİ 2001 MODEL 1.9 D SX 87000 KM DE SIFIR ALMIŞTIM VE BİR YILDIR MOTOR ARIZA LAMBASI YANIP SÖNÜYOR VE ROLENTİDEDE GAZ VERİYOR DEVİR2500 E KADAR ÇIKIYOR DÜŞTÜĞÜNDE LAMBA YANIYOR .DİYECEĞİMŞU BENİM MESAJLARI VE VERİLEN CEVAPLARI OKURSAN FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM. YETKİLİ VE YETKİSİZ SERVİSLERE GİTTİN SİZE SÖYLENENLER BANADA SÖYLENDİ SON OLARAK BEYİN ARIZALI DİYİNCE .USTALARA GİTMEDEN VAZGEÇTİN. İNTERNETTEN YARDIM ALARAK SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUM.BEN MAZOT FİLTRESİNE BAĞLANAN EMİŞ BORUSU,DEPODAN GELEN BORU VE GERİ DÖNÜŞ BORULANIN ORİNGLERİ ZAMANLA SERTLEŞİYOR VE EMİŞ ESNASINDA CUZİ MİKTARDA HAVA FİLTREYE GİRİYOR VE FİLTREDE BİRİKEN BU HAVA EMİŞ BORUSUNUN UCUNA GELİNCE,ENJEKTÖR POMPASINA BİR FIRT HAVA GİDİYOR VE SORUN BUNDAN SONRA BAŞLIYOR.BU GİDEN HAVAYI POMPA MAZOTLA BİRLİKTE ENJEKTÖRE GÖNDERİYOR.BEYİNDE GİDEN MİKTARIN TAMAMINI MAZOT OLARAK ALGILAYIP GEREKLİ HAVAYI GÖNDERMESİ İÇİN DEBİMETREYE KOMUT VERİYOR. PİSTONLARDA PROGRAM DIŞI BİR KARIŞIM OLUNCADA .İKİMİZİNDE YAŞADIĞI SORUN ORTAYA ÇIKIYOR.DİYECEĞİM,MAZOT FİLTRESİ ORİNGLERİNİ DEĞİŞTİR. SELAMLAR MEVLÜT.

abii aynı sorun bizdede var 1.9 d cargo bizede gaz muşuru deişecek dediler ama deişmedik zararı yok diyee ama çözümünü bulursan cevaplamanı isterim

aynı sorunu bende yaşamıştım debimetre boşa gitti.değişti.pompa tamire gitti sensörü değişti tam düzelmiş derken 2 gün sonra yine yaptı aynı işi pompacıyı aradığımızda araç bir yerden hava alıyor dedi.mazot filtresini değiştirdik sorun bitti.20-30 tl lik filtre bize 500 tl civarı bir iş açmıştı.tabi git geller ve pompanın Ankara dan gelmesini beklemek hariç.bende bu sıkıntılar ve kızgınlıklar üzerine satmıştım aracımı.tamircilerle uğraşacağımıza devlete veriyoruz vergi olarak.gerçi 10 cc yüzünden şimdiden de pek az verdiğimiz söylenemezdi.

abii aynı sorun bizdede var 1.9 d cargo bizede gaz muşuru deişecek dediler ama deişmedik zararı yok diyee ama çözümünü bulursan cevaplamanı isterim

Lütfen Kendinizi Tanışma Bölümünde Tanıtınız
Aksi Halde Soru ve Sorunlarınıza Cevap
Verilmeyecektir... TANIŞMA BÖLÜMÜ
8.uyarı bu uyarıları dikkate almamanız ban yeme sebebidir.

sıkıntı yapma mehmet zahit kardeşim. yetkililer icabına bakar.

Back