doblo 1.6 manuel ve conformatic şanzıman vites şak sesi

engin_64

Aktif Üye
merhaba arkadaslar uzun ugraşlarım sonunda servisden önce yine bi sorunu cözdüm 🙂 problemini ve nededini resimlerle daha sonra destekleyerekte atabilirim birincisi daha önceleride forumlarda cok duymustum özellikle doblo ve fiorino conformatic viteslerde normalde vites atarken şak şuk sesler geldiğini hatta bi arakdasımız bu forumda kasisli yollarda atarken bariz belli oluyor ve insanlar korkuyor resmen demişti 🙂 simdi bende 2.5 ay önce yaklasık premio aldım 1.6 6 vites manuel bir gün hızlıydım yaklasık 3 vitesle 70 km hızla kasisli yolda boşa aldım ve aynı zamanda frene basmıştım şaak die bir ses geldi ve baya korkmuştum 🙂 servise sordum klasik cevap normal o ses hersey normal anasını satim onlar icin bunun aynısını fiat fabrikasınada mail atıcam saten yine bi gün aynı sey oldu normal dediler ya bisi demedim gitmedimde servise bu gun de aynısı oldu ama canımada tak etti artık nerden gelio ne oluyo çözmem lazımdı biraz takıntılı bir insanım vesselam neredeyse 5-6 litre mazot harcamısımdır ama doblonun motor şanzuman seslerine kulagım asına oldu artık yarın ters bir ses cıksa bu yoktu diyebilirim arastır arastır arabyı evin önüne cektim alta baktım ordan yok üste baktım ordan yok sonra üste vites gecislerini saglayan bi cekic gibi bisey var kolun üzerinde resim yarın sabah cekip atıcam hatta video ile de destekleyeceğim olmassa ki fiat kendi arge arastırmasını yapmıo madem bunu görsünlerde yeni serilerinde aynı hatayı yapmasınlar bari galiba levyeci kolumu diorlar artık ne onda cok ufak esneme payı var ve arkasındada normal sanzumanın döküm kasası ve baglantı noktası yani aparatlar var simdi olay söyle olusuyor manul de 3 cu vites de yada 4 de oluyor bu cok yakın gelio o cekic gibi kafalı olan topuz baglantı noktasına sizde hızlı gidiosunuz anında fren yapiosunuz o arada bosa atıp 2 ye veya daha düsük vitese atıcaksınız tam bosa atarken kasis ve o baglantı noktasındaki esneklik artı frenin basıncıyla o tokmakda şaaaaaaakkk die baglantı noktasına esneme payından dolayı carpıyor aynı bağdantı noktasına daha başka bir metalle elimle hafif hafif o tokmagın carptıgı noktaya vurdugumda aynı sesin tabi yavas vurdugum icin aynı tonunun incesini net bir sekilde duyabiliyorsunuz saten manuel viteslerde nadiren gerceklesiyor bu olay cunku hata yapmadıgımız taktide saten kasislere yavas gircegimiz icin ve debriyajı ve viteside yavas gecirdigimiz icin nadir oluyor.. 🙂 yanı korkulacak bir ses değil bu ama mühendislik hatası bence bu o bağlantı noktasını ilerleyen dökümlerde 5 -10 santim geriye alırlarsa olmaz bu ses
gelelim conformatic olayına conformatic de robot oldugu icin robottta hızlı ve seri attıgı icin o tokmagı en ufak kasisde bile geliyor şak şuk sesler tabi birde o noktaya deymesin diye ince bir ayar yapmadan raskele takılıyorsa o kollar bu seslerin gelmesi yada bazı araclarda gelmesi normal simdi youtube da bir fiorino conformatic videosu izledim adam bi turlu vitesi atamıyor sebeb sorarlarsa bence o ayartamemen kacmıs ve o baglantı noktasına tam temas ettigi icin bazen conformatic de vites gecmio bile bence.. 😀 resimlerle de destekledigimde sabah daha iyi görmüs olacaksınız conformatic deki olay yani şak şuk o sesler ve manueldeki nadir bu sesler bundan dolayı geliyor daha önce bu kadar detaylı arastırıldımı bilmiyorum forumda ama ben gibi takıntılı bir insan icin güzel bir bilgi olucak insallah bu arada forumda aradım ama bulamadım bunla akalıda bir sorun aksam 20 den saat 2.40 oldu hala onu arastırıyordum ama rahatladım sornu bulunca 🙂 ha bu arada bu ses ara sokaklarda ve kaldırım yuksek noktalarda cam acikken bariz duyulmasının nedeni sadece soldaki akisin orda bolsuk oldugu icin üstte kaput oldugu icin altaki o alandan direk ses kulagınıza gelio ara sokaklarda yada kaldırım yuksek alanlardan gecerken dikkat ederseniz ara sokaklarda ve kaldırım yuksek yerlede motorun sesini gayet net duyarsınız teyp kapalıyken ve cam acıkken 🙂

bu fiorino videosunu izleyin ve o sesin aynısı işte o kol sesi metale vurdugunda şak ses gelio tabi dısarıda kaput acıkken
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wMR-D0pDUpo[/youtube]

teşekkürler.zaten dobloları yenileme işini bize yaptırmaları lazım.herkes bir çözüm buluyor maşaallah.😀😀😀

teşekkürler.zaten dobloları yenileme işini bize yaptırmaları lazım.herkes bir çözüm buluyor maşaallah.😀😀😀
😀 😀

Eyvallah engin teşekkür ederiz

teşekkürler.

O nasıl vites değiştirmektir,resmen fiorinoya işkence etmişler.

bende seslere çok dikkat ederim en ufak servisin duyamadığı sesi duyarım ben bu vites kolundaki bizim dobloda yok

bende seslere çok dikkat ederim en ufak servisin duyamadığı sesi duyarım ben bu vites kolundaki bizim dobloda yok

bişey değil baki abi ve diğer site arkadaslarım 🙂 napalım servis ilgilenmiyor kendi göbek bagımızı kendimiz keselim bari.. 🙂

hocam sizin araba ne bilmiyorum ama simdi cevabı yazarken profilinizden bakmak geldi ama is işden gecti vites kolunda değil saten bu cekice tokmaga benzeyen sey sanzumanın üzerinde vites gecis baglantı kollarının üzerinde sonraki arastırmamda isminin vites agırlıgı oldugunu ögrendim yani fites gecisleri yaperken biraz cık daha vitesin gecisini hissetmemiz icin düzenlenmis agırlık gibi bisey.. ama işte sanzuman baglantı noktasıyla hesapsız esneme payı bu sesi meydana getiriyor.. 🙂

Back