oguz38
Yeni Üye
Doblo- Kayıt
- 22 Aralık 2025
- Adı
- oguz
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
merhaba, 2012 1.3 doblomuz var. arac once gaza basarken tekleme yapmaya başladı ve motor ariza ışığı yakti, ustaya götürdüm. cihaz bagladik hava akis sensoru hatali gosterdi. sensoru baska calisan bir ayni kasa doblodan söküp bizimkine taktik hatayi sildik. test sürüşünde hicbir hata vermedi, teklemesi de gitti. 20dk sonra ayni hatayi verdi, baska sensor taktik bu sefer teklemeye devam etti.
usta emme manifoldu tikali diyerek egr ve emme manifoldu temizliği yaptı.
aracta tekleme kalmadi bu sefer araba çekişi kaybetti 3. vites dipgaz 60i geçmiyordu ve motor ariza ışığı hala yaniyordu.
baska ustaya gittik intercooler giristen patlamis baya da yağ kusmus, onu degistirdik.
araba cekisini geri kazandi on numara gidiyor ama arıza ışığı hala yaniyor. siliyoruz kontak ac kapada geri geliyor. sebebi nedir?
ayrica aracin üst stop lambasi yanmiyordu, kablosu kopmus ve bagaj borusundaki kablolar baya soyulmus, onlari tamir ettirdim. simdi stop yaniyor ama bagaj kilitlenmiyor. arabanin neresinden tutsam elimde kaldi :')
not:ilk akis metreyi degistiren ustaya 3 kere sordum, orijinalini geri taktim dedi. orijinali mi diye sormadan soyleyim.
usta emme manifoldu tikali diyerek egr ve emme manifoldu temizliği yaptı.
baska ustaya gittik intercooler giristen patlamis baya da yağ kusmus, onu degistirdik.
ayrica aracin üst stop lambasi yanmiyordu, kablosu kopmus ve bagaj borusundaki kablolar baya soyulmus, onlari tamir ettirdim. simdi stop yaniyor ama bagaj kilitlenmiyor. arabanin neresinden tutsam elimde kaldi :')
not:ilk akis metreyi degistiren ustaya 3 kere sordum, orijinalini geri taktim dedi. orijinali mi diye sormadan soyleyim.