Abiler benim 1,4 doblom vardı lpg li aracı sattım. şimdi yeni üst model 22-23 bin tl lik bir doblo almaya niyetim var. Aramaların 1.3 multijet yönünde.
Merak ettiğim konu motor, bakım ve tasaruf bakımından hangisi daha iyi. siz neyi önerirsiniz
bizim aklımızda da aynı şey var 🙂 1.4 lpgli doblomuz var bizde 1.3 multijete geçmeyi düşünüyoruz. doblodan çok memnunuz ancak 1.4 performans olarak zayıf kaldığı için can sıkıyor 🙂
Aynen. Doblo her yönüyle aile için iş görüyor. bizim açımızdan tüplü olanları performans olarak çok can sıkıyordu. o yüzden multijet alayım diyorum ama tüplüye göre motor bakımı tasaruf vb konularda nasıl merak ediyorum
Bence bu konuda yaptığın Km önemli.Eğer yılda 20000'den aşağı Km yapıyorsan Lpg hatta Benzin fazla yapıyorsan Dizel mantıklıdır.Bakım masrafı olarak Lpgli-Benzinli araçların bakımları daha uygun ayrıca alırken de daha ucuza alıyorsun..
Performans acisindan 1.4 hakkında hic bilgim yok.1.3 kullanicisiyim.Tavsiyem geniş araç olarak alıyorsunuz bagaji LPG tanki ile doldurmanin ne gereği var.Ben alinca LPG li bakiyordum uygun diye ama sonra bagajdaki LPG tankini görünce Vazgeçtim.
1.3multijet bnde de var arkadasımın ki lpgli 1.4 yokuşlarda kapısıyoruz yarı yolda düşmeye başlıyo girdiği hiç bi yarışı zaferleyemedi bende diyorum değiştir diye sizde değiştirin kesinlikle dizel doblolar daha iyi yakıtttada sıkıntı olmuyo
Hızli Şoförseniz Doblo Yok Ben Isimi gorecem Bayirlardada Yigilmasi onemli Deil benim icin diyorsaniz Tup Fakat . Her Seyiyle Dizel Bence 1.6 Alacaginiza 1.3AlirsiniZ
fiat ta kesinlikle benzinli araç almayın teknoloji ve performans olarak diğer markaların çok gerisinde dizelle(multijet) zaten kendisini fazlaca kanıtladı gözünüz kapalı dizel lütfen.
LPG ile diesel araç kıyaslaması yapılırken ikisinin de aynı segmentte olması gerekir. 1.4 litrelik atmosferik benzinli bir motoru 1.3 turbodiesel araçla performans yönünden kıyaslamak doğru olmaz çünkü eşit şartlarda değildirler. Ancak LPG sanılanın aksine ekonomik çevreci güvenli performanslı ve tercih edilebilir bir yakıt türüdür.