dizel vs benzin artı eksi ve farkları ??

mustafa060606

Daimi Üye
Doblo
Adı
mustafa
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
evet arkadaşlar B segment bir araç düşünüyorum genel olarak şehir içi kullanmayı düşünüyorum yıllık 15bin km yapmam gibime geliyor sizce dizel ile benzinli motor bakım oarım masraf fiyat performans farkları nelerdir??
bilgilireninizi paylaşırsanız sevinirim

Benzinli al.
Mümkünse turbo benzinli al.(Dizeli aratmaz)
Mümkünse 1.2 tjet al.
Dizel bakım maliyetleri yüksek.
Devir ekonomi devri.
Düz benzinli (atmosferik)alma.

Dizelin bakımı ağır. Ağır bakımı hepten ağır. Dizel 20bin+ km için mantıklıydı bence artık onda da mantıklı değil.

Benzinli al.
Mümkünse turbo benzinli al.(Dizeli aratmaz)
Mümkünse 1.2 tjet al.
Dizel bakım maliyetleri yüksek.
Devir ekonomi devri.
Düz benzinli (atmosferik)alma.

Dizelin bakımı ağır. Ağır bakımı hepten ağır. Dizel 20bin+ km için mantıklıydı bence artık onda da mantıklı değil.
1.3 tce motor ülkemizde pek tutulmuyor 1.0 tce daha revaçta ama tavsiye eder misin
veya 1.5 dizel var muadili ama sen kesinlikle benzin deyince 1.5 i kafadan sildim.
benzinde önerebileceğin araç ya da motor çeşidi var mı ?

1.5 i kullandın mı bilmiyorum ? Ben kullandım kangoo maxi de. Çok bağırıyor ve sesli çalışıyor. Yakıt konusu da bizde 1.6 120lik doblo var ondan %15 iyidir o da max. Benzinli araçlar varken 1.5 dizele hayatta girilmez.

1.3 tce hızlı, az yakan çok kaçan diye biliyorum fakat bizim ülkemizde garip. Mesela mühendisinden iyi biliyoruz ve yorumlar yapıyoruz.

1.0 tce hem vergiden uygun hem yakıttan. Kaçmaz ama ayağını yerden keser. Şehir içi yakıtı üzmez, Fakat uzun yolda 1.2 ve altı motorlar çok yakar. 1.2 symbol kullandım bağıra bağıra kanser ediyordu. 120 den sonra çok isteksiz.

Ben alacak olsam 1.3 alırdım. İyi ce bir araştırın. Mesela 1.3tce li reno gurubu ve 1.2tjet fiat grubu arasında kalsam 1.2 tjet bravo-punto ikilisinden birini alırdım.

1.0 tce alsam şehir içi binsem yokuşta 4 kişilik seyehatte fln üzer mi acaba .
bravo punto nun piyasası yok makul gelmei clio yerine muadil olarak i20 düşünüyorum birde ona ne dersin ?

Bende dizel, 1.9 MJ var ışık yanınca 2000 tl attım 550km oldu hayla ışık yanmadı bir 50km de götürür gibi gözüküyor ama şehir icinde çok sürmüyorum şehirler arası gidiyorum virajlı ve tek şeritli yol kullandığım en çok şehir içi biraz fazla yakıyor

Işık yanınca aldım geçen ay, 2300 tl depo doldu. 730 km yaptım ışık yandı. Yeni bakımdan çıktım. 6.9 ltre yaktı. Çok şaşırdım. 7.5 lt altı yakmazdı 100km de. Şükür. 3.13 tl ye denk geliyor. Ama bu ay basmadım. Basınca yakıyor. Bassam 650 km anca görürdüm 😀 Tecrübe ile sabit.

1.0 tce alsam şehir içi binsem yokuşta 4 kişilik seyehatte fln üzer mi acaba .
bravo punto nun piyasası yok makul gelmei clio yerine muadil olarak i20 düşünüyorum birde ona ne dersin ?
Üzmez bence. youtube da videolara bak. Reno hızlı satılır. i20 de piyasası var. i20 atmosferik motor ama yinede tutuluyor. tercih senin.

Back