Dizel Doblo HK.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

berat

Fenomen Üye
Adı
Berat
Modeli
Renk
Mistik Gri
Abilerim malum bildiğiniz üzere 1.2 doblomuzu sattık.. İlerleyen zamanlarda dizel doblo almayı düşünüyoruz ancak aklımda bir kaç soru işaretleri var.. Şimdi benzinli dobloyu satıp dizel dobloya geçince bunun yakıtı bakımı ve benzinli doblodan farkı nedir ? Farkı derken çekiş gücü değil tabi ki kullanımı bakımı vs. Dizel motor benzinli motora göre daha masraflı ve bakımlarının ağır olduğunu söylüyorlar.. Beni bi aydınlatırsanız çok sevinirim... Bir de 1.3 ve 1.9 un arasındaki farklar yakıtı masrafı bakımı vs şeyler nelerdir ?

1.3 le 1.9 arasında çok fazla bir bakım farkı yok.1.3 lerin trigeri zinci ve 160 binde değişiyor,1.9ların trigeri kayış ve 120 binde değişiyor.birde 1.3 multijet 5w40 yağ kullanyor,1.9 multijet 10w40 yağ kullanıyor.

geri kalanlar hemen hemen hep aynı.

benzinliye göre masraflı mıdır?biraz.yani benzinlide sadece yağ-yağ filitresi-hava filitresi-polen filtresi değişirsin.dieselde yağ-yaş filtresi-hava filitresi-mazot filtresi-polen filtresi değişirsin.

son zamanlarda motor yağlarında çok bi fark kalmadı.fiyatlarıda çok fark etmiyor.

velhasıl bakımda benzinlinin 100 lira yediği yerde diesel 150 lira yer.

yalnız arıza dumunda işin rengi değişir.dieselin sadece mazot pompası benzinlinin motorunu komple satınalır.benzinlinin arızaları genelde basittir ve ucuza malolur,dieselin arızaları genelde komplikedir ve pahalıya çıkar.ama diesel daha seyrek arıza yapar.benzinlinin 6 ayda bir arızası adettendir.

çekiş konusunda bütün dieseller 1.2 yi geçer.ama 1.2 nin de kendine has bir güzelliği var.

1.3 ile 1.9 dizel arasında sağlam bir vergi farkı da var galiba.

hemde çok sağlam 🙂

kardeşim 1.3 motor yeterli bir motor.az önce yarım tona yakın yükle rampada durdum,kalktım.banamısın demiyor.kullanmayı bilmek önemli.

1.9 Multijet in keyfini uzun ve rampalı bir yolda yaşamanız gerek anlatılmaz vergisi, muayenesi, eksoz bandrolu vs masrafları günlük hesapla 3.60 tl tutar buda yıllık 1360 küsür liraya geliyor güç ve performans önemli değil ise 1.3 tam size göre burada dikkat etmeniz gereken konu 1.9 düz dizel yani turbosuz motor dan uzak durmanız tam bir yakıt düşmanı dır.

Bilgilendirmeler için teşekkürler.. 1.3 almak var planımda.. Max kaç binde olması lazım alacağım doblo ?

@berat

motoruna iyice baktırmak şartıyla 160 bin'e kadar olabilir.yalnız bakın trigeri değiştirilmiş olsun.

@ua3807

düz 1,9 un tutulmaması ve hızlanma nedeni ile mecbur kalmazsa en son tercihi olmasına katılırım ama yakıt düşmanı olduğuna kesinlikle katılmam ve yanlış.ben 7 seneye yakın kullandım.neredeyse ortalama da şimdi ki 1,6 ile yarışır

Ben 9 sene kullandim 1.9D s.içi tuketimim 7 litre idi.

@Fethi KORKUT
Valla ne diyim epeyce naif kullanıyor olmalısınız aracı benim çevremdeki araçlar genelde 10+ civarında.

@MEHMET78

Hem hızlanma hemde yakıt tüketimi gerçekten birbirine tezat araç deminde bahsettim epey naif kullanıyor olmalısınız ki bu kadar iktisatlı olsun araç ben 10 litreden az yakanını görmedim.

siz bu tüketim değerlerini pompada hesap yaparak mı yakalıyosunuz yoksa yol bilgisayarı verileri mi bunlar?

1.9 kullanmadım ama 1.3 de kullanıcıyı üzmez. Millette bir büyük motor takıntısı var o ayrı konu. Ben ford 1.8 connect alacakken bunu aldım. Zira önceliğim yakıt tasarrufuydu. Büyük motor kim ne derse desin yakar.

her ay depoyu fullüyorum çoğunluk şehir içi kullanıyorum 30krş yakıyor.1,9 multijet..

buarada chip var arabamda yol bilgisayarı 5,9 6.4 arası oluyor ben ona bakmıyorum aldığım mazot yaptığım yola bakıyorum.

@ua3807
2000-3000 devir arası kullanırdım.uzun yolda 2500 devir.

D3 lerde triger kayışı değişimi kaça mal oluyor beyler? Bu kayışın fiyatı nedir?

@RAPTOR

Abi 120 binde falan bakıyordum hep o zaman biraz daha çoğaltayım zaten aldığımda ustama göstereceğim birde trigeri de değişeceğim malum piyasada uyanık çok.

1.3 olduğuna bakmayın turbosu ve tork ayarları çok iyi ayarlanmış bir motor

Back