Herkese hayırlı günler 1.3 Doblo araç rolantide çalışırken yada kalkışta direksiyonu çevirirken bı uğultu sesi geliyor normal giderken bişey yok ancak dediğim gibi rolantide ve kalkışlarda direksiyonu çevirince bi uğultu sesi gibi bir ses geliyor sebebi ne olabilir şimdiden teşekkürler
Direksiyon pompasindan gelir tam tur attiginizda ozellikle, sonucta kasnaga bagli kayis gerildiginde bunu yapabilir.Aracınızın modeli nedir kaç km de kasnak kayislari ne zaman degisti birde direksiyon yagi hic degisti mi?
Araç 2016 model easy şu an 185750 ben aracı 184binde aldm aldğmda trger dahil bütün kayışlarını değiştirdim dreksiyon ve fren hidroliğine usta iyi durumdalar değişmeye gerek yok dedi
Öncesinde degismisse bilemezsiniz ama 9 yasinda aracta direksiyon yagi ve hidroligi isini yapsa bile degisilmesinde yarar var.Bu arada araci yeni almissiniz aracta sıkıntı oldugunu sanmiyorum yaparsaniz yaglari degisirsiniz yoksa kayislari degismissiniz uzerinde durmaya gerek yok
sistem eski oldugundan ugultu normal yüke biniyor arac rolantideyken ve kalkislarda. hissedilir derece sorunsuz kabul edilebilir.ancak asiri ses kulak tirmalayan seviyedeyse ozman direksiyon pompa kasnagi veya pompanin kendisine bakilir.tavsiye verecek olursam hidroligi degistir ancak hidrolik kutusunun icinide iyice temizle balata spreyiyle.kutunun icinde muhtemelen filtre vardir az geciriyor olabilir.kurulandigindan emin olduktan sonra yeni hidrolik sivisini ekleyebilirsin.