devir kesici

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jcannor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

jcannor

Azimli Üye
merhaba arkadaşlar size bir kaç sorum olcaktı. ilk olarak d2 1,3 motor da boşta devir kesiciye sokmak zararlımıdır yada 1 veya 2. viteste kesiciye sokmak zararlımıdır.. birde araç aldığımdan beri hiç kesiciye girmedi km si 30 bin ama 4000 devire kadar çıktı 5. viteste.. zaten yanlış bilmiyorsam 5000 de kesiciye giriyormuş.. boşta kesiciye soksam zararlımı lütfen yardımcı olursanız arkadaşlar sevinirim

herşeyin fazlası zararlıdır. devrin de.

barış kardşeim aracın zaten 4500 devirde güç üretmeyi keser. o devirden sonra yığılır araç oraya geldiği gibi devam etmez. 5000e kadar uzatmanın pek bir esprisi yok.

bilgi için teşekkurler kardeşim... ben kafaya koydum gibi kesici olayını son olarak bi sorum daha var araç boştayken yapsam bi işi

bilgi için teşekkurler kardeşim... ben kafaya koydum gibi kesici olayını son olarak bi sorum daha var araç boştayken yapsam bi işi

Ben ufak ufak soktum boşta 1 2 kere benzinli var bende daha bi sorun la karşılaşmadım 😀

Benzinli motorlar yüksek devirlere çıkabilir dizel motorlarda bu durum sakıncalı.

Motor kırmanın en yüksek ihtimal olduğu alandır devir kesici.Hareket halinde ve 3. vites ve üstünde o kadar tehlikeli olmaz ama boştaki arabaya o şekilde gaz vermek her türlü sonuca çıkabilir.

bunu daha önce de soran olmuştu aynı örneği vereceğim.Bisikleti ayaklığı üstünde pedal çevirmeye çalışırsan ne olur?Hele hele çok hızlı çevirirsen,
Ya yere düşersin ya da bırakmaya çalışırken pedal ayağına vurur.Aynı mantık.Motor birşeye zorlamazken yüksek devir çevirdiğinde özellikle devir düşerken kasıntıya biner.En kötü ihtimaller kol çıkarması gibi ya da süpapları pistona çakma olaylarıdır.Yolda viteste giderken neyse ama durduğu yerde kesinlikle yapılmamalı.

abilerim. Bide bi sorum olacaktı: D1 ve D2 lerde varmıdır bilmiyorum ama yeni doblolarda vitesi geriye takıyorum. Ayağım debriyaja basılı iken gaza sonuna kadar basıyorum,fakat devir 2500'den yukarı çıkmıyor. Yani bu kesiciye girdiğinimi gösterir? Saygılar...

mustafa kardeşim. bu d3ün bir özelliği. dobloların bilinmeyen özellikleri adlı başlığı incelersen bulabilirsin.

2500 rpm den yukarı çıkamazsın çünkü pedal sensörü(anahtar) devreye girer .motoru korumaya alır

boşta iken red line nın sonlarını zorlamak çok tehlikeli; pistonlar sübaplara çarpabilir, bu hatayı en çok yapanlar motosikletçiler

ne kusuru kardeşim.

Benim aracımda 2500 rpm gibi bir engel yok.Boşta da olsa çıkıyor yukarı.1.6 olanlarda da varmı bu olay?

Salih abi benim doblo 1.3. geri viteste ayağım sonuna kadar debriyajda iken bu durum var. debriyajdan yarım çekik iken köklüyorum geri geri 2500 rpm'i geçiyor. Saygılar...

1.6 sı olan yok mu arkadaşlar sizde durum nedir?Bende ileri-geri boş dolu her türlü devir çıkıyor bir engelleme-limitör muhabbeti yok

1.6 sı olan yok mu arkadaşlar sizde durum nedir?Bende ileri-geri boş dolu her türlü devir çıkıyor bir engelleme-limitör muhabbeti yok

Aracım D2 fakat D3 lerde yol bilgisayarından ayarlanıyor olabilir, emin değlim.
Hatta motor soğukken dip gaz yaptığınızda da 2500 deviri geçmediğini duymuştum.

Back