depriyajı bir türlü ayarlıyamıyorum ve başka sorunlarım :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uguret
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

uguret

Daimi Üye
beyler benim 2012 d3 1.6 105 hp doblom sürekli kalkışlarda aynı sorunu yaşıyorum depriyajı ayarlıyamıyorum hoplaya hoplaya gidiyorum hani acemi yada süremiyi yeni ögreniyorum desem şimdiye kadar 4 tane araç eskittim her kalkışta oluyor genellik yada bende bi alışkanlık var 1 viteste gaza basmam ben depriyajla kalkarım sonra 2 atarım herhalde orda bi zıplama oluyor +
bu lastiklerede kafayı taktım 39 psi basıyorum önler yanak veriyor motor agır geliyor yazmışlar forumlarda o zaman fabrika 40 42 bastıraydı degilmi yani madem öyle +
şuan araç 1350 küsür km de 1000 km kadar mazotu depesinden aşşagı döker şekilde işte şuan çok güzel yakıt tüketiminden memnunum+
bu vites olayı için servise bile götürmedim arabayı 1 geçerken zor geçiyor filan diyorlar bende denedim gerçekten zor geçiyordu arabayı çalıştırıyorum iniyorum aşşagı arabayı dolanıyorum 3 dk filan zaman geçiriyorum önce 1 sonra geri vitese atıyorum araç kendine geliyor sadece 2 viteste kütür die ses geliyor +
bu arka süspansiyon olayını anladım yada benim süspansiyonlarda sorun var kasislerde filan ankaranın çukurlarında yavaş giderken takır tukur vuruyor ama hızlı giderken kanalizisasyon çukurlarına falan girince belli etmiyor.

beyler benim 2012 d3 1.6 105 hp doblom sürekli kalkışlarda aynı sorunu yaşıyorum depriyajı ayarlıyamıyorum hoplaya hoplaya gidiyorum hani acemi yada süremiyi yeni ögreniyorum desem şimdiye kadar 4 tane araç eskittim her kalkışta oluyor genellik yada bende bi alışkanlık var 1 viteste gaza basmam ben depriyajla kalkarım sonra 2 atarım herhalde orda bi zıplama oluyor +
bu lastiklerede kafayı taktım 39 psi basıyorum önler yanak veriyor motor agır geliyor yazmışlar forumlarda o zaman fabrika 40 42 bastıraydı degilmi yani madem öyle +
şuan araç 1350 küsür km de 1000 km kadar mazotu depesinden aşşagı döker şekilde işte şuan çok güzel yakıt tüketiminden memnunum+
bu vites olayı için servise bile götürmedim arabayı 1 geçerken zor geçiyor filan diyorlar bende denedim gerçekten zor geçiyordu arabayı çalıştırıyorum iniyorum aşşagı arabayı dolanıyorum 3 dk filan zaman geçiriyorum önce 1 sonra geri vitese atıyorum araç kendine geliyor sadece 2 viteste kütür die ses geliyor +
bu arka süspansiyon olayını anladım yada benim süspansiyonlarda sorun var kasislerde filan ankaranın çukurlarında yavaş giderken takır tukur vuruyor ama hızlı giderken kanalizisasyon çukurlarına falan girince belli etmiyor.

neden debriyajla kalkıyorsunuz öyle debriyajı çabuk yersiniz bu hoplama olayıda bundan dolayı olur kalkarken yeterince gaz verin hem öyle çok devirsiz vites değiştirseniz yakıt tüketimi artar motor kurum bağlar bunlar size hep sdezavantaj olarak yansır

vitesten gelen ses dişililerden kaynaklı olabilir
süspansiyon dan ses nasıl bir ses bu önemli

ama arabanız garanti kapsamında götürün servise halletsinler

bizim doblonun ön amblemi içöine su almış o yüzden bile gittim servise garantiden değiştirecekler servisler sorunları çözmek için var gidin halletsinler

bende 2010 model var. yani ilk çıkanlardan. 1. viteste debriyajla kalkıo zaten ama 2ye atarken devir düşük oldumu bayılıyor. 2. vitese attımı devir 1500 gelmesi lazımki silkeleme yapmasın.

amortisörleri garantiden değiştim. başta ufak tefek bozuk yollarda yani çukur değil ama alçaltı yükselti olan yerlerde lıkır lıkır vuruyodu. 6-7 ay kadar öyle gittim sonra iyice bozuldu serviste garantiden değiştiler.

1. vites motor ısınınca biraz daha iyileşiyor ama ilerleyen kmlerde ısınıncada aynı. servisin dediğide debriyaja basıp bekleyip ondan sonra bire takın dior. ama dedikleri gibi olmuyor. tam durduğunda vites kolunu itip debriyajdan hafif ayağınızı kaldırdığınızda vites tam geçiyor. 5-10 km hızlarda sorunsuz 1e geçiyor.

lastiklere çok takılmayın. ince yanak oldukları için 50 psi bassanız anca kendine gelirler. çok takılırsanız internete koyun 500 -600 tl civarına (sıfırının tanesi 250 tl civarında) binek tip lastik alın

en mantıklısı lastikler eskiyince binek tipi almak

neden debriyajla kalkıyorsunuz öyle debriyajı çabuk yersiniz bu hoplama olayıda bundan dolayı olur kalkarken yeterince gaz verin hem öyle çok devirsiz vites değiştirseniz yakıt tüketimi artar motor kurum bağlar bunlar size hep sdezavantaj olarak yansır

vitesten gelen ses dişililerden kaynaklı olabilir
süspansiyon dan ses nasıl bir ses bu önemli

ama arabanız garanti kapsamında götürün servise halletsinler

bizim doblonun ön amblemi içöine su almış o yüzden bile gittim servise garantiden değiştirecekler servisler sorunları çözmek için var gidin halletsinler
1350 km lerde araç yani sorunlar daha yeni baş gösteriyor ben biraz titiz oldugumdan anlıyorum ilerliyen zamanlarda patlak verir zaten gideriz 🙂

sevgili kardeşim..aracnız 2012 model.......neden servise gidip aracnızı göstermiyorsunuz....

sevgili kardeşim..aracnız 2012 model.......neden servise gidip aracnızı göstermiyorsunuz....
baki abi öyle abartılacak birşey yok zaten gidincede sorun olunca gelin diyecekler geçen arka cam suyu çalışmıyordu onu götürdüm yaptılar sag koltukta biri oturunca gacur gucur ses geliyor götürdüm sıktılar abi yeni oldugu için zamanla ses keser dediler 🙂

gençler sabah arabayı çalıştırdığınızda 2-3 dakka kendi haline bırakın...2-3 dakka sonra vitese koyarken debriyaja tam basın.ha baktın geçmedi...debriyaja tam basılı vitesi 1 e getirin ayağınızı debriyajdan hafif esneterek vitese koyun.yine girmedi...aracı boşa al çift debriyaj salla 2. debriyajda koy vitese.

6 vites araçlarda 1. vites oranı çok düşük olduğu için böyle sorunlar olabilir.şanzıman biraz ısındımı düzelir.

baki abi öyle abartılacak birşey yok zaten gidincede sorun olunca gelin diyecekler geçen arka cam suyu çalışmıyordu onu götürdüm yaptılar sag koltukta biri oturunca gacur gucur ses geliyor götürdüm sıktılar abi yeni oldugu için zamanla ses keser dediler 🙂

elbette yapacaklar işleri bu....bende istanbul buluşmasının ardından gidip far yıkamaların yaptırdım...

elbette yapacaklar işleri bu....bende istanbul buluşmasının ardından gidip far yıkamaların yaptırdım...

zaten abi onlarda getirin yapalım işimiz bu diyorlarlar fiat hakikaten problemsiz araba adam resmen abi sorunlu araba pek gelmiyor diyor getirin yapalım diyor

etimesgutun yollarında normal

arkadan gelen sesle ilgili olarak;
ses;amortisör/ takozların gevşek bırakılması ile ilgili servise götür, 5 dk işi var.
babama, 2012 / 0 km araç aldık. aman allahım arabanın her yerinden ses geliyor.. servise götürdü ses kesildi. ama genede fabrika çıkışında bu tarz şeyleri kontrol etmeleri gerekli...

aldığınız araba nedir

birde sıfır arabaların kapılarını yağlamak lazım hiç yağlamadan satıyorlar

aynen arka kapılardan cok ses gelmeye basladı servise gidemedim bi türlü kendim yaglıyacaktım sesin geldigi yeri cözemedim

Back