Depomu Fulleyemiyorum

anlatsana

Azimli Üye
Değerli dobloseverler 2008 model doblo aracımın yakıt deposunda sorun var şamandıra doğru çalışıyor. İş depoyu fulletmeye gelince tam dolumuna yakın mazotu atıyor.Mazotun bir kısmı yerlere saçılıyor
Bir kaç değişik pompada yavaş şekilde denemelerde yapıldı. Sonuç hep aynı tahliye hortumu deliktir tıkalıdır gibi yorumlarda yapıldı. Geçende aracı ustaya götürdüm arka koltuğu yatırdı deponun üzerindeki kapağı kaldırdı. Öyle baktı kaldı. 3-4 tane bağlantı hangisinin ne olduğunuda anlamadı sanırım. Sonra döndü abi depoyu sökeceğiz dedi mazot çokmu diye sordu yarım depodan fazla mazot vardı başka bir zamana bıraktık lütfen bana yardımcı olun depoyu indirmeden bu arızayı giderme şansım yokmu
Özellikle Raptor usta Baki usta sizlerin yorumlarını bekliyorum yaklaşık 2yıldır depoyu fulleyemeden geziyorum.Ama uzun yolda fullenme ihtiyacı duyuyorum bana yol gösterirseniz sevinirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

abi sağa sola gidip tam işini bilmeyenler sana gereksiz masraf cıkartacagına ben olsam servise götürürüm durum malum ortada
sana diyecek yok pompası bozuk degıitir yok motoru bozuk değiştir.
o koltugun altındaki motor 400 TL civarı herkeze oynatma derim

aynen katılıyorum. servis en iyi çözüm. başka yerler deneme yanılma yoluyla yapabilir buda boşa nakit ve vakit kaybı olur.

Servisin de orası burası bozuk deme şansı yüksek. Aslında göstergede filan sorun yok yalnızca fullenince ne hikmetse mazot taşıyor

neredesiniz doblo severler yardımcı olmuyorsunuz aynı sıkıntı başına gelen yokmu hiç?

ben ilk defa duydum böyle bi problemi. akşam daha çok kişi görür konuyu ilgilenir arkadaşlar

depo kaç litre alınca taşıyor?

şöyle bişey olabilir mi. mazot tahliye hortumu tıkanmış olabilir bu sıkıntıyı verebilir belki. sonuçta mazot genleşir ve o tahliye borusuna ihtiyacı var tıkanmaması gerek.
bu tahliye hortumu tam olarak sol arka tekerleğin altına depoya doğru bakın, orada ucu açıkta boşa bi hortum duruyor. bi kontrol edin isterseniz.
çok küçük bi ihtimal ama belirtmek istedim.

bence de hanefinin dediği olay sorun. sol arka lastiğin ordaki hortumu kontrol edin. depo tahliyesi o.

tahliye hortumu adı üstünde.zaten dışarı atması gerekmez mi.sıkıntı oraya gelmeden önce kaçak olmasın.

arkadaşlar dediğinizi yaptım servise götürdüm yakıt pompasının üst kısmındaki plastik çatlak o yüzden baskı yapmıyor kaçırıyor dediler yapışmazmı diye sordum mazot geri açar denildi fiyatını sordum içcilik hariç 570 tl denildi bende değiştirmedim. pompa sağlam görev yapıyor şamandıra sağlam sadece plastik kısımda çatlak var kenarlarda çatlak ne yapmalıyım lütfen yardım edin

bence kalite bi pompacıya gidin o plastiği yapıştırabilirler ama dedikleri doğru mazot açabilir

parça piyasada daha uygun bulunabilir.ama yapıştırılabilir dışarıda bir kaç ustaya sorun.geçmiş olsun tekrar.

dolaş sanayileri biraz çıkmacılara filan bak inş bulursun

geçmiş olsun.

Sevgili kardeşim sanayilerde tampon tamircileri var plastiği plastiğe eriterek kaynaıyorlar. Onlar yaparlar aslada akıtmaz. Ama söktür getir diyeceklerdir. Olsun yinede misli misli ucuza gelecektir. Geçmiş olsun kolay gelsin

Back