debriyajda sorun var.lütfen bi bakın..

duran66

Yeni Üye
mrb arkadaşlar.bnm 2003 model 1,9 JTD SX Doblom var.babam uzun yola gitti geldi.ama araç çalışmakta zorlanıyo.ilk başta marşa basınca tıpkı motor kilitlemiş gibi hiç ses çıkarmıyo.marşa basılı tuttukça zorlayarak çalışıyo.çalışırken vitesler çok zor geçiyo.bi usta baskı balata sıkıyodur dedi.araç servise gitcek ama size bi sorayım dedim.bide hararet hemen yükseliyo.motor suyu var ama yinede çabuk yükseliyo.bide hiç duman yapmazken çok aşırı duman atıyo.mazottan yapar diyorlar.sizce sorun ne?ne kadar masraf çıkar?

uzman arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verecektir ama dostum baskı balata gibi durmuyor bence sorun..

baskı balata sıkabilir.

radyatör tıkalı ise su çabuk ısınır.

Hararet bendede belli bir sürüşden sonra yükseliyordu ustaya gittimm suyu falan hersey tamam dedimm hareret yapıyor radyotörün orda 2 tane fan var benimkisinde fan arızalı değildi ama dönmüyordu 2 . fan 1 saglamdı hemen küçük bir parca dğiştirdiler sorun kalktı çalısıp çalısmaıgını pcden anladılar kardes genel olarak arabayı pc baglat derimmm.. motor sıcaklıgına bakıp anlarlar hem kontol ettirmiş olursun..

önerilerinz icn saolun arkadaslar.ama fanların ikiside calısıyo.hararet meseleside aniden oldu.radyatörde pislik olsa uzun süreli olur o.bakalım nolcak?

duran66 tarafından yazılan metin:
mrb arkadaşlar.bnm 2003 model 1,9 JTD SX Doblom var.babam uzun yola gitti geldi.ama araç çalışmakta zorlanıyo.ilk başta marşa basınca tıpkı motor kilitlemiş gibi hiç ses çıkarmıyo.marşa basılı tuttukça zorlayarak çalışıyo.çalışırken vitesler çok zor geçiyo.bi usta baskı balata sıkıyodur dedi.araç servise gitcek ama size bi sorayım dedim.bide hararet hemen yükseliyo.motor suyu var ama yinede çabuk yükseliyo.bide hiç duman yapmazken çok aşırı duman atıyo.mazottan yapar diyorlar.sizce sorun ne?ne kadar masraf çıkar?

Kardeşim evvela geçmiş olsun........Evet balatan baskıya yapışmış olabilir aracın çalışırken zorlanması bundandır.......Ancak hararet sorunun birkaç şeyden olabilir.....Evvela fanların veya müşür bozulmuş olabilir dolayısı ile radyatördeki suyun sıcaklığı atılamadığından hararet yükseliyor olabilir.....Radyatörün tıkalı olabilir......Duman atma ise mazotnun kalitesizliğinden veya turbonun dağılmasından yani bozulmasından olabilir.......Tabiiki bunlar afaki yorumlar.......Aracını exeminer cihazına bağlattırırsan en doğru bilgiye sahip olursun....kolay gelsin.....

bakiergul tarafından yazılan metin:

Kardeşim evvela geçmiş olsun........Evet balatan baskıya yapışmış olabilir aracın çalışırken zorlanması bundandır.......Ancak hararet sorunun birkaç şeyden olabilir.....Evvela fanların veya müşür bozulmuş olabilir dolayısı ile radyatördeki suyun sıcaklığı atılamadığından hararet yükseliyor olabilir.....Radyatörün tıkalı olabilir......Duman atma ise mazotnun kalitesizliğinden veya turbonun dağılmasından yani bozulmasından olabilir.......Tabiiki bunlar afaki yorumlar.......Aracını exeminer cihazına bağlattırırsan en doğru bilgiye sahip olursun....kolay gelsin.....

Aynen katılıyorum baki abiye

SerCan tarafından yazılan metin:
bakiergul tarafından yazılan metin:

Aynen katılıyorum baki abiye

dogru söze ne nedir

arkadaslar cok saolun.aracı bugn yaptırdk.baskı balata sıkıyomus.canavar gibi oldu.hararet sorunu icinde suya bi ilac kattı usta.o sorunda kalktı.debriaj hidroligide deisti.ön fren balataları btms.onları deistrdk.pc baglandı.kızdırma bujisinin biriside arızalı cktı.smdi onlarda yapılıyo..duman yapması icinse normal dediler.

Sorun çözülmüş.......geçmiş olsun......

Back